Ny sømandsmissionær: Man giver jo ikke en sulten dreng en Bibel! Søren Thuesen, fiskersøn fra Hvide Sande, er netop ansat som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder med særlig tilknytning til Aarhus Havn. Dermed får han en del at gøre med dels besætninger på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus, dels de mange unge frivillige i Sømandsmissionen. Men han har nu også mange andre ideer! Søren har arbejdet både til søs og på havnen, hvorfor bl.a. han færdes hjemmevant i det maritime miljø. Selv blev han ikke fisker, men kastede sig i stedet over hjælpearbejde og blev aktiv i det danske beredskab. I København blev han uddannet katastrofe- og risikomanager, en uddannelse der sigter mod ledelse indenfor netop nødhjælp, beredskab og sikkerhed, og han har de seneste otte år bl.a. virket som brandmand, livvagt, kystlivredder og instruktør. Han er bidt af havet og det maritime miljø, men på trods af det, kan man vist roligt sige, at der er blevet lagt en ny kurs: ”Jeg er nok ikke den typiske missionær, men Gud er meget virkelig for mig, og jeg tror på, at det er her, han vil have mig nu. Jeg har i mange år følt, at jeg skulle gå missionsvejen, men ikke nødvendigvis på traditionel vis. Nu glæder jeg mig til at møde mennesker, og håbet er, at jeg også vil kunne hjælpe med andet end ord, - selvom ord kan være vigtige. Jeg oplever, at min egen livshistorie gør, at jeg nogle gange får taleret ind i menneskers liv – måske især hos dem, der ikke har det så let lige nu, - men andre gange er det altså bare bedre, at holde sin mund, og gå en tur, eller tage en tur i bølgerne sammen.” Søren er meget konkret i sin tilgang til andre mennesker. Han giver ikke meget for ord alene. For ham eksisterer mission ikke uden diakoni og en hjælpende hånd. ”Man giver jo ikke en sulten gadedreng en Bibel”, som han siger. Han tænker tilbage bl.a. på tiden som volontør i Projekt Manos Extendidas (udstrakte hænder, Honduras), hvor han ud fra kirken arbejdede i ungdomsfængsel, feeding-centrene, på lossepladsen og blandt de hjemløse, bandemedlemmer og mennesker fanget i misbrug og prostitution. Han brænder ganske enkelt for at gøre en forskel.

Facebook
09. February

Feriehjemmet Aggershøj

På Sømandsmissionens dejlige feriehjem Aggershøj i Marstal på Ærø ferierer hvert år ca. 50 fisker- og sømandsenker og enker/enlige med tilknytning til Sømandsmissionen.

De bliver inviteret på en god uges ferie med fuld forplejning. Der afvikles ca. fem hold hver sommer.

Betingelserne for at komme i betragtning til en gratis ferie på Aggershøj er, at du er enke efter en sømand eller fisker. 

Hvis du er enke eller enlig og har været/er tilknyttet arbejdet for Sømandsmissionen, er du også meget velkommen, hvis der er ledige pladser på nogle af holdene. Her bliver vi dog nødt til at opkræve betaling.

Datoer for årets hold og invitationer sendes ud hvert år omkring påske.

Ring til Nanna S. Hansen på Sømandsmissionens hovedkontor på tlf. 3393 2543 og hør nærmere! 

5 billeder

Økonomi

Når det er muligt for Sømandsmissionen at drive Aggershøj, er det fordi vi modtager tilskud bl.a. fra rederier, fiskeriforeninger, kommuner, fonde, organisationer og firmaer.

Enkernes glæde over ferieopholdet er vores drivkraft til at få arbejdet til at fortsætte – damerne selv giver gaver til driften af Aggershøj på omkring 80.000 kr. hvert år. 

Vi bliver så glade på kontoret i Vejle når der kommer et brev med en check eller en oplysning om, at nogen har givet et beløb til arbejdet og vedligeholdelsen af Aggershøj. Vi er meget taknemmelige over den støtte som vi stadig får, og uden hvilken vi ikke kunne tilbyde enkerne et ferieophold.

Aggershøj blev bygget i 1905, og vi har allerede renoveret meget både på hovedhuset og på annekset, bygget i 1946, hvor damernes 18 værelser er.

Man kan støtte arbejdet på Aggershøj ved enten at melde sig ind i støtteforeningen ”Aggershøj Venner”, årligt kontingent kr. 100,00 eller indbetale et beløb på reg.nr. 9541 konto 800 3300 mrk. Aggershøj.

På forhånd tak for støtten!

Feriehjemmet Aggershøj
Møllevejen 50
5960 Marstal
Tlf. 6253 1349

Bestyrerpar
Margit og Simon Ambrosen
Tlf. 2982 2771

Sømandshjemmet
Kig forbi - altid åben

Hjælp os i 9 dage!

Sømandsmissionen
Havnepladsen 1, DK-7100 Vejle

Tlf.:
+45 3393 2543
Mail:
info@somandsmissionen.dk
Fb.:
facebook.com/somandsmission
CVR.:
6521 9328
Bank:
9541-8003300

Støt arbejdet med at bringe det største til de stærkeste - Evangeliet til søfolk og fiskere.

Din gave går primært til drift og lønninger i forbindelsen med skibene og Aggershøj.
Læs mere om gaver til sømandsmissionen her.