Ny sømandsmissionær: Man giver jo ikke en sulten dreng en Bibel! Søren Thuesen, fiskersøn fra Hvide Sande, er netop ansat som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder med særlig tilknytning til Aarhus Havn. Dermed får han en del at gøre med dels besætninger på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus, dels de mange unge frivillige i Sømandsmissionen. Men han har nu også mange andre ideer! Søren har arbejdet både til søs og på havnen, hvorfor bl.a. han færdes hjemmevant i det maritime miljø. Selv blev han ikke fisker, men kastede sig i stedet over hjælpearbejde og blev aktiv i det danske beredskab. I København blev han uddannet katastrofe- og risikomanager, en uddannelse der sigter mod ledelse indenfor netop nødhjælp, beredskab og sikkerhed, og han har de seneste otte år bl.a. virket som brandmand, livvagt, kystlivredder og instruktør. Han er bidt af havet og det maritime miljø, men på trods af det, kan man vist roligt sige, at der er blevet lagt en ny kurs: ”Jeg er nok ikke den typiske missionær, men Gud er meget virkelig for mig, og jeg tror på, at det er her, han vil have mig nu. Jeg har i mange år følt, at jeg skulle gå missionsvejen, men ikke nødvendigvis på traditionel vis. Nu glæder jeg mig til at møde mennesker, og håbet er, at jeg også vil kunne hjælpe med andet end ord, - selvom ord kan være vigtige. Jeg oplever, at min egen livshistorie gør, at jeg nogle gange får taleret ind i menneskers liv – måske især hos dem, der ikke har det så let lige nu, - men andre gange er det altså bare bedre, at holde sin mund, og gå en tur, eller tage en tur i bølgerne sammen.” Søren er meget konkret i sin tilgang til andre mennesker. Han giver ikke meget for ord alene. For ham eksisterer mission ikke uden diakoni og en hjælpende hånd. ”Man giver jo ikke en sulten gadedreng en Bibel”, som han siger. Han tænker tilbage bl.a. på tiden som volontør i Projekt Manos Extendidas (udstrakte hænder, Honduras), hvor han ud fra kirken arbejdede i ungdomsfængsel, feeding-centrene, på lossepladsen og blandt de hjemløse, bandemedlemmer og mennesker fanget i misbrug og prostitution. Han brænder ganske enkelt for at gøre en forskel.

Facebook
09. February

Sømandsmissionen i Grønland

Sømandsmissionens arbejde i Grønland

Sømandsmissionen arbejder i Grønland ud fra tre sømandshjem. Fra nord til syd er det i byerne AasiaatSisimiut og Nuuk (de gamle danske navne: Egedesminde, Holsteinsborg og Godthåb).

Hvert sømandshjem ledes af et lederpar i samarbejde med vores administrationschef. Derforuden er der ca. 8 - 12 danske unge medarbejdere og flere lokale medarbejdere på de tre sømandshjem.

Om sømandshjemmene

Sømandshjemmet drives som et godt hjem, hvor alle kan komme og købe mad og drikke, eller leje en seng at sove i.

Vi ønsker, at sømandshjemmet skal være et kristent værested og et hotel med en god, varm og kærlig atmosfære. Vi ønsker at skabe tillid til medarbejdere og gæster. 

Samtidig prøver vi at forkynde det kristne budskab med hånd og hjerte. Det vil sige gennem praktisk arbejde og gennem morgenandagt og samtaler, og gennem tilknytning til den grønlandske kirke.

Med praktisk arbejde og menneskelig omsorg, en kop kaffe, et måltid mad eller en god seng, eller måske et besøg om bord på havnens skibe, prøver vi at skabe en god atmosfære i en alkoholfri ramme. Vi har den opfattelse, at Sømandsmissionens arbejde lykkes bedst i et miljø uden alkohol.

Se meget mere på sømandshjemmenes egen hjemmeside www.soemandshjem.gl

Den længste biltur i Aasiaat

Den smukke video fra Flåmsbanen (togruten mellem Oslo og Bergen, Norge) har inspireret os til at lave en fuldstændig optagelse af den længste rute på asfalt i Aasiaat - fra lufthavnen til Aasiaat Sømandshjem.
Nyd turen som dog kun er på godt 12 min. mod Flåmsbanens godt 7 timer.

Sømandshjemmet
Kig forbi - altid åben

Jobmuligheder

Læs om jobmulighederne i Grønland:
Leder/Lederpar
volontør

Sømandsmissionen
Havnepladsen 1, DK-7100 Vejle

Tlf.:
+45 3393 2543
Mail:
info@somandsmissionen.dk
Fb.:
facebook.com/somandsmission
CVR.:
6521 9328
Bank:
9541-8003300

Støt arbejdet med at bringe det største til de stærkeste - Evangeliet til søfolk og fiskere.

Din gave går primært til drift og lønninger i forbindelsen med skibene og Aggershøj.
Læs mere om gaver til sømandsmissionen her.