Ny sømandsmissionær: Man giver jo ikke en sulten dreng en Bibel! Søren Thuesen, fiskersøn fra Hvide Sande, er netop ansat som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder med særlig tilknytning til Aarhus Havn. Dermed får han en del at gøre med dels besætninger på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus, dels de mange unge frivillige i Sømandsmissionen. Men han har nu også mange andre ideer! Søren har arbejdet både til søs og på havnen, hvorfor bl.a. han færdes hjemmevant i det maritime miljø. Selv blev han ikke fisker, men kastede sig i stedet over hjælpearbejde og blev aktiv i det danske beredskab. I København blev han uddannet katastrofe- og risikomanager, en uddannelse der sigter mod ledelse indenfor netop nødhjælp, beredskab og sikkerhed, og han har de seneste otte år bl.a. virket som brandmand, livvagt, kystlivredder og instruktør. Han er bidt af havet og det maritime miljø, men på trods af det, kan man vist roligt sige, at der er blevet lagt en ny kurs: ”Jeg er nok ikke den typiske missionær, men Gud er meget virkelig for mig, og jeg tror på, at det er her, han vil have mig nu. Jeg har i mange år følt, at jeg skulle gå missionsvejen, men ikke nødvendigvis på traditionel vis. Nu glæder jeg mig til at møde mennesker, og håbet er, at jeg også vil kunne hjælpe med andet end ord, - selvom ord kan være vigtige. Jeg oplever, at min egen livshistorie gør, at jeg nogle gange får taleret ind i menneskers liv – måske især hos dem, der ikke har det så let lige nu, - men andre gange er det altså bare bedre, at holde sin mund, og gå en tur, eller tage en tur i bølgerne sammen.” Søren er meget konkret i sin tilgang til andre mennesker. Han giver ikke meget for ord alene. For ham eksisterer mission ikke uden diakoni og en hjælpende hånd. ”Man giver jo ikke en sulten gadedreng en Bibel”, som han siger. Han tænker tilbage bl.a. på tiden som volontør i Projekt Manos Extendidas (udstrakte hænder, Honduras), hvor han ud fra kirken arbejdede i ungdomsfængsel, feeding-centrene, på lossepladsen og blandt de hjemløse, bandemedlemmer og mennesker fanget i misbrug og prostitution. Han brænder ganske enkelt for at gøre en forskel.

Facebook
09. February
Maritime Danmark
 • Havneleje forbedres under værftsophold
  Hurtigfærgen Leonora Christina skal på det årlige værftsophold fra den 26. februar til den 11. marts 2018, og vanen tro overtager Villum Clausen sejladsen på dagens første afgange. Povl Anker sejler af hensyn til godset den sene afgang til Ystad.
 • To af tre skibe skrottet på strande i Asien
  Ifølge nye data fra NGO Shipbreaking Platform, blev 835 store havgående kommercielle fartøjer solgt til skrotværfter i 2017. 543 blev brudt ned ved håndkraft på tidevandsstrande i Bangladesh, Indien og Pakistan. De udgjorde 80,3 procent af al tonnage, der blev ophugget globalt.
 • Hurtigruten's nye hybridskib søsat
  Det nye hybriddrevne krydstogtsskib MS Roald Amundsen, der er bygget til Hurtigruten, blev søsat på Kleven Yards den 17. februar. Efter sin levering i sommeren 2018 skal skibet foretage ekspeditionsrejser til Antarktis og de chilenske fjorde i sin åbningssæson 2018/2019.
 • Ørsteds Race Bank SOV begynder søtest
  Edda Passat, det første Service Operations Vessel (SOV) bygget i Spanien, har påbegyndt søprøverne. Skibet afgik fra Ria del Eo midt i februar og er i øjeblikket i havnen i Gijón, hvor det gennemfører et to-ugers testprogram, inden kursen sættes mod Ørsted's Race Bank havmøllepark i Storbritannien.
 • Koreansk støtteordning bekymrer redere
  Danske Rederier er bekymret for den nuværende udvikling i Korea med etableringen af Korea Maritime Corporation. Bekymringerne går på, at den direkte subsidiering af de koreanske redere og den direkte understøttelse af de koreanske værfter, kan øge overkapaciteten.
Flere nyheder

Sømandshjemmet
Kig forbi - altid åben

Dagens bibelord

Sømandsmissionen
Havnepladsen 1, DK-7100 Vejle

Tlf.:
+45 3393 2543
Mail:
info@somandsmissionen.dk
Fb.:
facebook.com/somandsmission
CVR.:
6521 9328
Bank:
9541-8003300

Støt arbejdet med at bringe det største til de stærkeste - Evangeliet til søfolk og fiskere.

Din gave går primært til drift og lønninger i forbindelsen med skibene og Aggershøj.
Læs mere om gaver til sømandsmissionen her.