Ny sømandsmissionær: Man giver jo ikke en sulten dreng en Bibel! Søren Thuesen, fiskersøn fra Hvide Sande, er netop ansat som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder med særlig tilknytning til Aarhus Havn. Dermed får han en del at gøre med dels besætninger på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus, dels de mange unge frivillige i Sømandsmissionen. Men han har nu også mange andre ideer! Søren har arbejdet både til søs og på havnen, hvorfor bl.a. han færdes hjemmevant i det maritime miljø. Selv blev han ikke fisker, men kastede sig i stedet over hjælpearbejde og blev aktiv i det danske beredskab. I København blev han uddannet katastrofe- og risikomanager, en uddannelse der sigter mod ledelse indenfor netop nødhjælp, beredskab og sikkerhed, og han har de seneste otte år bl.a. virket som brandmand, livvagt, kystlivredder og instruktør. Han er bidt af havet og det maritime miljø, men på trods af det, kan man vist roligt sige, at der er blevet lagt en ny kurs: ”Jeg er nok ikke den typiske missionær, men Gud er meget virkelig for mig, og jeg tror på, at det er her, han vil have mig nu. Jeg har i mange år følt, at jeg skulle gå missionsvejen, men ikke nødvendigvis på traditionel vis. Nu glæder jeg mig til at møde mennesker, og håbet er, at jeg også vil kunne hjælpe med andet end ord, - selvom ord kan være vigtige. Jeg oplever, at min egen livshistorie gør, at jeg nogle gange får taleret ind i menneskers liv – måske især hos dem, der ikke har det så let lige nu, - men andre gange er det altså bare bedre, at holde sin mund, og gå en tur, eller tage en tur i bølgerne sammen.” Søren er meget konkret i sin tilgang til andre mennesker. Han giver ikke meget for ord alene. For ham eksisterer mission ikke uden diakoni og en hjælpende hånd. ”Man giver jo ikke en sulten gadedreng en Bibel”, som han siger. Han tænker tilbage bl.a. på tiden som volontør i Projekt Manos Extendidas (udstrakte hænder, Honduras), hvor han ud fra kirken arbejdede i ungdomsfængsel, feeding-centrene, på lossepladsen og blandt de hjemløse, bandemedlemmer og mennesker fanget i misbrug og prostitution. Han brænder ganske enkelt for at gøre en forskel.

Facebook
09. February

Waves

Vi udgiver bladet "Waves" (Dansk: Bølger), som er både på dansk og engelsk, fordi nutidens blå branche er global. Bladet indeholder fx forskellige artikler, interviews og beretninger fra hverdagen.

Bladet udkommer fem gange årligt, og koster 200 kr.  pr. år.

Som abonnent får du bladet tilsendt,  og du er samtidig med til at sørge for, at "Waves" kan uddeles på skibe i danske og grønlandske havne. Desuden sendes bladene til danske skibe i udenrigsfart.
Sømandsmissionærerne uddeler "Waves" på de havne, hvor de kommer.

Desuden har du mulighed for at modtage vores nyhedsbrev 10 gange årligt på e-mail eller i brev. Det har små og store historier om mennesker, der på en eller anden måde har noget at gøre med Sømandsmissionens arbejde. 

Bestilling af blad

Navn:
Adresse:
Postnr. og by:
Telefon:
Email:
Betaling via PBS (letter udgifter og administration):

Når du siger ja til PBS vil vi kontakte dig for yderligere oplysninger.

Sømandshjemmet
Kig forbi - altid åben

Støt med Dankort
Giv et bidrag her og nu

Læs de seneste blade

Du kan læse vores seneste blade hos issuu - følg linket:
issuu.com/somandsmissionen

Sømandsmissionen
Havnepladsen 1, DK-7100 Vejle

Tlf.:
+45 3393 2543
Mail:
info@somandsmissionen.dk
Fb.:
facebook.com/somandsmission
CVR.:
6521 9328
Bank:
9541-8003300

Støt arbejdet med at bringe det største til de stærkeste - Evangeliet til søfolk og fiskere.

Din gave går primært til drift og lønninger i forbindelsen med skibene og Aggershøj.
Læs mere om gaver til sømandsmissionen her.