Aktuelt fra facebook

Leder/lederpar søges til sømandshjemmet i Nuuk - verdens mindste hovedstad. Er det måske lige dig/jer, vi mangler? Så se mere her: http://somandsmissionen.dk/storage-folder/hjaelpe-menu/jobs/

I lørdags var lidt over 100 venner af Sømandsmissionen samlet i Børkop til årsmøde for fulde sejl. Det blev en skøn dag med mange dejlige gensyn og nye møder, og Flemming Baatz Kristensen ledte os gennem en stemningsfuld aften med tale og lanternemesse. Her er nogle billeder fra dagen. Find flere på: http://somandsmissionen.dk/om-os/aarsmoede/

På lørdag går det løs med Sømandsmissionens årsmøde "for fulde sejl". Til aftenmødet får vi besøg af sognepræst Flemming Baatz Kristensen fra Århus, der taler og leder os gennem en gudstjeneste med lys, bøn og plads til fordybelse. Kom og vær en del af vores helt egen "lanterne-messe".

Generalsekretær Nicolaj Wibe spejder efter Kongeskibet. I dag ligger det i Vejle som genbo til Sømandsmissionens skib Bethel. Kik forbi. På Bethel giver vi kaffe og en god snak! :)

Da Noomi var med far Johannes på arbejde i Aasiaat, mødte hun dronningen, nejede og gav Majestæten en buket. I dag kommer dronningen til Vejle, og her fra Sømandsmissionens hovedkontor får vi god udsigt til både kongeskib og vores eget skib Bethel. Det bliver en spændende dag!

Så har vi lige haft en aften kun for piger fra HF søfart, piger som er i en mands domineret verden. Er der brug for det? Der kom 26 piger, for at høre nærmere, og der var en meget positiv stemning. Tak for en dejlig aften!

Ungdomstræf Fredag den 4. september holder Sømandsmissionen ungdomstræf på Børkop Højskole som optakt til årsmødet lørdag. Vil du vide mere? Så skriv til sekretær Miriam: mvv@somandsmissionen.dk ogf bed om at få tilsendt et program.

MED TROEN OMBORD Konference for den kristne sømand, fisker og offshore-arbejder. Hvornår: 30.-31. oktober 2015 Hvor: På Bethel Sømandshjem i København Hvem underviser: Maskinmester Suni Justinussen og Heri Kjærbo Hvem arrangerer: Indenlandsk Sømandsmission Hvor kan jeg se mere: http://somandsmissionen.dk/danmark/staevner-og-rejser/

Så gentog vi lige succes med lagkager til de nye søfartselever som kom på intro besøg på Aggershøj.

Intro eftermiddag på Aggershøj for en af klasserne på Hf-søfart på Ærø 20 skønne unge, som fik into til sømandsmissionens arbejde på Ærø

En livfuld oplevelse i vente Skøn musisk udfoldelse krydret med opbyggende vidnesbyrd er Hans Jørn Østerbys kendetegn. På Sømandsmissionens årsmøde den 5. september får vi om eftermiddagen lov til i en hel time at lade os fylde på af hans ofte humoristiske og dog alvorsfulde fortolkninger af livets store spørgsmål. Har du husket at melde dig til? Ellers gør det her: http://somandsmissionen.dk/om-os/aarsmoede/tilmelding-til-aarsmoede-2015/

Send Gyda og Anders til Grønland! Kom og vær med til udsendelsesfest for Gyda og Anders Sørensen, der skal til Aasiaat Sømandshjem som lederpar. Velkommen torsdag den 20. august kl. 19.00 i Rindum Kirke, Isagervej 1, 6950 Rigkøbing, hvor Sømandsmissionens generalsekretær Nicolaj Wibe prædiker. Derefter er der samvær i Menighedscentret/ missionshuset, Brogårdsvej 4, 6950 Ringkøbing. Sømandsmissionen og Indre Mission i Ringkøbing er arrangører. Vel mødt :-)

Stemningsbilleder fra Sømandsfamiliensdag på Ærø. #aggershøj

Alt godt til havet Handelsflådens Velfærdsråd gør en stor indsats for at være en udrakt hånd til de søfolk, der kommer til de danske havne. Hvordan de arbejder vil Søren Philip Sørensen, der er direktør fortælle om på Sømandsmissionens årsmøde den 5. september. Husk tilmelding og se programmet på http://somandsmissionen.dk/om-os/aarsmoede/ Punkterne findes i menuen til venstre. Tilmeldingsfrist for at undgå gebyr på 50 kr er den 16. august, så spar penge og meld dig til i dag :-)

Tiden løber, og inden vi får set os om, kan vi igen samles til Sømandsmissionens årsmøde, hvor vores fællessang i år bliver ledet af Lisbeth Schüsler Hansens smukke sangstemme. Kom og vær med til at gøre årsmødet endnu mere festligt! Husk tilmelding: http://somandsmissionen.dk/om-os/aarsmoede/tilmelding-til-aarsmoede-2015/

Bethel ligger i Fredericia indtil i morgen, hvor kursen bliver sat mod Haderslev. Mens der ventes på besøg, hygger gutterne om bord i det skønne sommervejr.

I dag er der præcis en måned til årsmødet, der i år er kogt sammen til en enkelt storslået dag. Kom og mød blandt andet prof. dr. theol. ph.d. Kurt Ettrup Larsen, der vil sige noget om, hvem der slukkede for den åndelige vækkelse. Altså på en måde, så almindelige mennesker kan forstå det! Kurt er lektor på Menighedsfakultetet og er bogaktuel med sin doktorafhandling om Christian Bartoldy. Husk tilmelding senest den 16. august.

Flot billede taget af Claus Korsholm. Bethel på vej til Fredericia.

Småkager og aftenhygge på Aggershøj, med sømands- og fiskerenker...

Den ro, jeg har fundet heroppe i Grønland, kommer ikke blot fra kulturen, men det faktum, at du kan gå i 10 minutter og sidde med en helt ubeskrivelig smuk udsigt i ro og fred. Den ro har jeg haft stor brug for. Når naturen omkring dig er så storslået - så barsk men samtidig så smuk - er det en konstant reminder om, hvor stor Gud er. Man er virkelig placeret midt i hans skaberværk. Du bliver pludselig selv så lille, når fjeldene omkring dig er uoverskueligt store. Når man når toppene af fjeldene, skulle man tro, at man fik følelsen af at være en verdensmand. Men i virkeligheden går det bare op for en, hvor lille man i virkeligheden er. Du kan absolut intet gøre ved sådan en bjergkæde. Selvom det bliver hverdag, at man bor så smukt, kan man alligevel ikke lade være med at tænke "jeg kommer aldrig til at bo smukkere".

Sømandsmissionen søger regnskabsmedarbejder til kontoret i Vejle. Om ansøgeren Du har lyst til at arbejde i en kirkelig organisation i konstant udvikling og med stort mod på fremtiden. Du er uddannet indenfor regnskab, gerne med erfaring fra tidligere arbejde. Du er struktureret og effektiv og sætter en ære i omhu og akkuratesse i opgaverne. Du kan identificere dig med Sømandsmissionens værdigrundlag og er gerne kendt med et kirkeligt miljø. Om ansættelsen Din primære beskæftigelse bliver sammen med to kollegaer at føre regnskab for vores tre sømandshjem i Grønland. Vi anvender regnskabsprogrammet C5, og du vil blive kendt med bookingsystemet ”Spectra”. Ansættelsen er på 25 timer om ugen fordelt på 3-4 dage. Løn og ansættelse vil ske efter nærmere aftale. Ansættelsesstart aftales. Ansøgning med CV og referencer sendes til jv@somandsmissionen.dk senest den 24. august. Yderligere information: Administrationschef Jens Vindum, tlf. 33932543. Mobil 61338392

Frederik Weber Toudal fra Løsning rejser et år til Grønland som volontør på sømandshjemmet i Nuuk. Han glæder sig til mødet med både den flotte natur, grønlænderne – og måske et gensyn med et par efterskolekammerater deroppe fra. Nu efter studentereksamen er han klar til at arbejde og opleve, så den 1. august sætter han sig i flyet til Nuuk. ”Som kristen er jeg spændt på at se, hvordan Jesus virker i grønlændernes liv – hvordan det er at være kristen deroppe. Jeg har desuden altid været fascineret af Grønland, så jeg er glad for, at jeg nu får mulighed for at arbejde med lidt af hvert. Jeg er klar!” Sømandsmissionen har tre sømandshjem i Grønland.

Lars styrer sikkert Bethel på vej mod København. Leif holder styr på kursen!

MGP vinderne til pandekager på Aggershøj En velfortjent dessert efter deres optræden på børnefestivalen på Ærø.

Der sker mange uventede ting, når man er ombord på Bethel.

MED TROEN OMBORD Første konference for den kristne sømand, fisker og offshore-medarbejder Sømandsmissionen inviterer nu for første gang den kristne sømand, fisker og offshore-medarbejder til konference på sømandshjemmet i Nyhavn den 30. - 31. oktober. Det er forbundet med nogle helt særlige udfordringer at være kristen sømand, fisker eller ansat i offshore. Man er væk hjemmefra i lang tid, ændrer rutiner og et normalt menighedsliv er ofte udfordret. For mange sætter den slags spor i troslivet. ”Vi har de sidste 110 år været en del af kirkens liv for det maritime Danmark. Det vil vi gerne blive ved med at være. Denne konference er særligt tilegnet den kristne sømand, og vi har sammensat et spændende program”, siger generalsekretær Nicolaj Wibe. Erfarne undervisere De erfarne undervisere maskinmester Suni Justinussen og Heri Kjærbo, leder af Tent.dk, lægger op til debat, og der bliver gode chancer for at snakke sammen om bl.a.: • At være væk hjemmefra og de særlige åndelige udfordringer, der ligger i det. • Hvordan evangeliet kom ud til alverden via ganske almindelige mennesker. • Aktivt sømandsliv med tro og job. • Hvordan få menighedsliv og sømandsliv til at samarbejde? • At være den man er – både hjemme og ude. Se mere på www.somandsmissionen.dk

Det nye Waves er blevet udsendt. Har du ikke fået det tilsendt, kan du tegne abonnement på kun 200 kr årligt. Så får du det flotte blad hjem i postkassen fem gange hvert pr. Hvis du bare gerne vil læse det online, kan du finde det på vores hjemmeside gennem dette link: http://somandsmissionen.dk/ressourcer/waves/ God læselyst - og god dag :-)

Besøg den gemte sømandskirke På Kulturnatten i København kan du den 9. oktober besøge den gemte sømandskirke ved Sømandshjemmet Bethel i Nyhavn. Her åbner de dørene til en dejlig aften kl. 19.00 – 23.00. Erik Norman Svendsen & Vagn Frikke-Schmidt skiftes til at fortælle historier , organist Michael Due spiller forskellige sømandsviser og Allan Høier & co. kommer og underholder med forskellige viser tilsat fælles sømandssange. ”I gården står vi klar til at hilse velkommen med en kop gratis kaffe eller te og en lille snak”, fortæller Dorte Bekker Jensen.

Jeg har lige besøgt Madison Mærsk i Århus, med friske nyheder fra Filippinerne, Indien og Rusland og det sidst nye Waves. Aftalte at hente en gruppe i aften, som gerne vil med hen på Århus Seamens Club. Det var igen en god oplevelse at være ombord!

Tidligere volontør i Sisimiut, Grønland, Simon Westh Lund fra Lemvig medvirkede ved et møde i Agger Sømandskreds. Her fortalte han om sit ophold på sømandshjemmet i Sisimiut. Med sig havde han en masse flotte billeder! Stor tak til Simon for at ville dele sine oplevelser! Dejligt at høre om det du og dine kolleger fik/får lov at udrette for Gud og mennesker, i alle aldre, i det smukke land!

Kl. 04 ringede vækkeuret. Sidder nu i lufthavnen og venter på et fly til Paris, og derefter videre til Canada. Jeg skal deltage på en international generalsekretær-konference for Sømandsmission på verdensplan. Jeg kommer til at møde ca. 36 kolleger. Her på Facebook vil jeg undervejs fortælle lidt om hvad der sker, og jeg lover mere Interessante fotos end dette! (Nicolaj Wibe)

ADVARSEL: Skal man skifte fly i Paris kræver det god tid. Det er labyrintisk! Om lidt går det videre til Canada. Altid en underlig følelse, når man ikke ved hvad man går ind til. Jeg skal på 15 min fortælle om Sømandsmissionens arbejde i Danmark og Grønland. Så kort tid til så meget! Men jeg glæder mig til at fortælle om de gæve Sømandsmissionærer. Magen til gutter skal man lede længe efter! Gad vide, om den slags findes andre steder på kloden? Jeg tvivler. Kl 13 lander jeg i Montreal. Kl 16 går det løs. Glæder mig til næste opdatering på Facebook (Nicolaj Wibe)

Ja, hvorfor ikke have et containerskib som kirkeskib? Hænger i Notre Dame de Bon Seafarrers Chapel her i Montreal. En kirke med en fantastisk sømandhistorie som jeg må huske at fortælle. (Nicolaj Wibe)

Det er så underligt at opleve, at fordi jeg er dansk, så håber/ tror man, at jeg kender alle. To nordmænd, hvis bedsteforældre emigrerede i 1939, har familie i Norge, og da de fandt ud af, at min svigermor er norsk, faldt de mig om halsen og bad mig så inderligt om at hilse 'Tønnesen' fra Myrdal. Jeg lovede dem ikke noget! (Nicolaj Wibe)

Vel ankommet til Canada er det ganske overvældende med den hjertelige velkomst. Man er så glade for, at ISM er med, og det giver vældig god mening at mødes med de andre organisationer. I går til indledningsgudstjenesten tog man fusen på mig. Da bønnen blev givet fri, var der KØ om at få lov til at bede højt for forskellige søfarende. Man er totalt dedikeret denne befolknings-gruppe, og det er meget smittende. Nu skal jeg ud og finde et stik til min telefonoplader. Canada er ok, men hvorfor dog ikke have elstik som os? (Nicolaj Wibe)

Jeg har fået to nye venner på sømandsmissionsgeneral-sekretærmødet her i Canada. Senere i dag vil jeg bringe et foto af dem. Danny Chen og Masao Nikar. Jeg har længe haft lyst til at snakke med dem, og i går til frokosten lykkes det. De er ikke så gode til engelsk, så de gemmer sig lidt, tænkte jeg. Men det er faktisk ikke bare derfor de gemmer sig lidt. De kommer fra Sømandsmissionen i Taiwan, og det er godt nok noget andet end vi har fokus på her på konferencen. Sømandsmissionen i Taiwan har fiskere som målgruppe. Det er en af de fattigste befolkningsgrupper i landet, og et af de farligste erhverv. Dårlige skibe, ingen sikkerhed ombord og et utilregneligt hav der jævnligt trækker fiskere i dybet. I følge Danny og Masao er der ingen der tager sig af fiskernes ve og vel i Taiwan- ud over Sømandsmissionen. Og de gør 3 ting: holder andagter/gudstjenester på stranden. Tager sig af fiskere der kommer til skade ombord (sker tit), og hjælper enker efter mandens død på havet. Masao kan kun spise med venstre arm. Den højre er ødelagt. Han var ude at fiske og de blev overrasket af en tyfon. En hejsemaskine til tunfisk rev sig løs og ramte ham. I dag vil jeg spørge, om jeg ikke må tage er foto af dem, og vise det på Facebook. (Nicolaj Wibe)

Er det ikke et fantastisk billede? Er del af konferencedeltagerne er fra en katolsk sømandsorganisation. De er så dejlige at snakke med. Noget af det vigtigste for dem er at tilbyde sømanden transport op til nærmeste kirke, hvor de så har den bøn som billedet udtrykker, at sømanden må opleve sig omfavnet og beskærmet af Jesus Kristus. (Nicolaj Wibe)

Se, dette er en adapter. En dims, der passer i pågældende lands stikkontakter - og hvor mit eget stik så også passer i. Fx mit telefonstik. Koster 10 dollar og er uundværlig. Da jeg inde i butikken spurgte den søde ekspeditrise om hun kunne sælge mig sådan en, grinede hun og spurgte om hun også dermed reddede mit liv. Jo, det indrømmede jeg. Uden strøm på telefonen stopper alting jo. Ikke for at være banal. Men hold da op hvor er det vigtigt at vi i det daglige har det rigtige stik til det sande liv. Jeg mener, at jeg i mit liv med Gud har en kontakt der giver mig alt det jeg ikke kan tage selv. Det kan der vist siges meget mere om? (Nicolaj Wibe)

Under dagens konference fik vi lige pludselig en oplevelse af at træde ind i en amerikansk film. En lille demonstration passerer hotellet, og der var nærmest mere politi end demonstranter på gaden. Vild tumult. Et højdepunkt i går var undervisningen fra en vidt besejlet kaptajn. Han fortæller om hvordan sømandslivet ser ud fra broen. 80-90% af hans arbejdstid går med at ordne papirer og have tvungen kontakt med utallige myndigheder. Og han bekræfter det, jeg har hørt før, at sømandslivet er det mest ensomme på denne jord. Jeg har lyst til at genfortælle alt hvad han fortalte, men sådan fungere det jo ikke på Facebook. Han fortæller endvidere, at sømanden i dag er presset på alle fronter. Løn, arbejdstid, forhold ombord, sikkerhed og meget meget mere. Ingen tvivl om, at vi som sømandsmission skal gennemtænke vores diakonale indsats. Kaptajnen gav mig et par ideer, jeg må hjem og prøve af på sømandsmissionærerne! (Nicolaj Wibe)

Læg mærke til manden til venstre. Det var ham, jeg ville ha' billede af - ikke den anden. Den anden ville bare så gerne med. Den ældre mand til venstre har hele sit liv arbejdet for sømandsmission i USA. Vi havde en 3 timer lang snak i går aftes. Jeg spurgte ham bl.a. om gode råd til os (mig) i Danmark. Hans visdom er stor. Bl.a. sagde han: "Du skal arbejde, som om det værste kan ske, og håbe det bedste fra Gud". Det tog lidt af nattesøvnen fra mig, for hvad er egentlig det værste der kan ske for Sømandsmissionen ? (Nicolaj Wibe)

Generalsekretær Nicolaj Wibe skriver fra Canada: For 31 år siden fik Allan hyre på et skib. Kom til USA, gik en tur i byen og kom aldrig hjem igen. Allan fortalte mig sin fantastiske livshistorie. Han kommer oprindelig fra Falster, men har nu boet i Texas o over 30 år. Han er en af de mange sømænd, som mødte kvinden i sit liv herude i verden. Og han er en af de mange sømænd, hvor sø- mandsmission fik betydning for retningen på hans liv. Konferencen er ved at være slut. Om lidt skal vi ned i en kirke og bede for hinanden og hele klodens sømandsmission. Jeg vil takke Gud for de mennesker, jeg har mødt her, og dem vi møder på de danske havne. Det er Allan på billedet :)

I denne weekend var der 14 unge fra LMU Odense på lejr på Aggershøj. Christian fortæller hvorfor de vælger at tage til Aggershøj på Ærø år efter år. Citat: Vi tager på lejr for at lære hinanden og ikke mindst Jesus bedre at kende. Det unikke tilbud på Aggershøj kan give os det, - alt imens vi kan gøre en lille forskel med lidt praktisk arbejde. Aggershøj er et dejligt sted at være.

Sjov på sømandshjemmet højt mod nord

En dejlig aften i Ans sammen med den lokale sømandskreds, som havde lavet et bjerg af julegaver til sømændene og lækker kaffe med lagkage og boller til Aftenskaffen...

Til dem der ikke kan få skibe nok :) God weekend!

På det bette sømandshjem i Strandby er der et meget stort hjerterum. Det var Ejlar (til venstre), der startede fælleskabet i sin tid. Læs hele historien i næste Waves. Om der hvor mænd er mænd, og Gud giver dem en fast grund - også på havet.

Så har vores volontører Filip og Rasmus lavet flutes til i aften, hvor der er suppe og bibel på Aggershøj. Denne aften er der så også flutes til!

En hyggelig eftermiddag til broderkredsens årsmøde i Strandby

En dejlig eftermiddag på Aggershøj med åbent hus! Åbent hus i forbindelse med HF søfartselevernes forældredag. Der var ca. 75 forældre og elever som kiggede forbi, og smagte på vores kagebord. Tak for en dejlig eftermiddag! #Aggershøj

Med stor glade kan vi nu præsentere det nye lederpar på Nuuk Sømandshjem. Anne og Allan Majholm rejser med deres datter Viola på to år til Nuuk den 11. januar, hvor de afløser Vera og Jesper Kjeldmann, som vi skylder en kæmpe tak for deres virke gennem mange år. Læs en præsentation af Anne og Allan i Bølgen i starten af december. Nyhedsbrevet Bølgen kan du få gratis i abonnement på e-mail ved at sende navn, adresse og e-mail-adresse til mvv@somandsmissionen.dk

Sømandsmissionær øst for Storebælt Er det måske dig? Eller kender du en, der skal tagges for at blive opmærksom på dette tilbud? Læs, hvad det hele drejer sig om på vores hjemmeside ved at følge dette link: http://somandsmissionen.dk/storage-folder/hjaelpe-menu/jobs/ Ansøgnigsfrist er den 1. december.

Medarbejdersamling i Sømandsmissionen. Der arbejdes ihærdigt!

God weekend - Kik de flotte billeder - viser bl.a. hvordan Sømandsmissionen arbejder til daglig, sømandsliv, læring og fællesskab.

Volontør fødselsdag på Aggershøj. Det er en fornøjelse!

Skibe er som mennesker - vidt forskellige. Sømandsmissionen er glad for at møde alle, som arbejder ombord. Lige pludselig kommer vi snart forbi med pakker. Måske på et skib, du arbejder!

Sømandsmissionen søger LEDERPAR/LEDER til Sømandshjemmet i Sisimiut – på polarcirklen Visioner Sømandshjemmet i Sisimiut er en betydningsfuld platform for Sømandsmissionens arbejde i Grønland. Vi ønsker med forretningsdriften, og gennem tydelig social ansvarlighed med aktiviteter indenfor diakoni og mission, at være en aktiv medspiller i lokalområdets udvikling. Som lederpar bliver I nøglepersoner i Sømandshjemmets drift og udvikling, som I sætter jeres personlige præg på. Som lederpar er I tydelige kristne med et stort ønske om at dele evangeliet med andre. Om ansættelsen Ansættelsestidspunkt efter aftale. Introduktionsforløb, udrejse og løn efter aftale. Ansøgning sendes på mail til jv@somandsmissionen.dk senest den 14. december. Se uddybende stillingsbeskrivelse på vores hjemmeside: http://somandsmissionen.dk/groenland/arbejdet-i-groenland/soemandshjemsleder/ Yderligere information fås ved henvendelse til administrationschef Jens Vindum, tlf. 33932543/61338392.

Søfarts elever på Aggershøj som hjælper med valnødder til årets julemarked. Og lidt billeder fra selve julemarkedet på Aggershøj.

I disse dage arbejder vi på højtryk med at gøre MALIK færdig. MALIK betyder bølge på grønlandsk, og det er et nyt magasin på grønlandsk og dansk - udgivet af sømandshjemmene i Grønland. Hensigten er at fortælle om at være menneske og om at tro på Gud. Ikke kun ved juletid, men livet igennem.

Kender du nogen? Eller er du den nogen der søges efter?

Pigehygge på Aggershøj Der blev bagt julekager Klippet og klistret julesager Spist risalamande Og lavet virkelig brændte mandler!

Moses skriver: Jeg er en glad sømandsmissionær, for i disse dage uddeler jeg julegaver til søfolkene! Når mine kolleger og jeg går ombord på skibene, får hvert skib ét spørgsmål: ”Hvor mange forventer I at være ombord juleaften?” Herefter får de så tilsvarende antal julegaver og julehæfter. I julehæfterne er Fadervor, Juleevangeliet og de mest kendte julesalmer – alt sammen på både dansk og engelsk. Derudover giver vi dem et brev, hvori vi minder dem om at vi er mange der beder for dem og ønsker at de får en glædelig juleaften. En jul som også bringer dem den fred som kun Jesus kan give os, uanset om vi tæt på eller langt væk fra vores kære. Jeg er en glad sømandsmissionær, fordi jeg lige nu møder stor taknemmelighed og glæde. Sidste år fortalte to danske søfolk, som sejler i de arktiske egne, at de er meget glade for de hjemmestrikkede sokker, de plejer at få i julegave fra Sømandsmissionens trofaste venner. Takken var overstrømmende! En tak som jeg med stor glæde sender videre til jer, som har været med til at tilvejebringe gaverne.

Bennys klumme vil du det næste stykke tid kunne følge med i her på Facebook. I dag starter han med at præsentere sig selv: Forunderlige verden, forunderlige Gud! På Indenlandsk Sømandsmission i Vejle, på det hyggelige hovedkontor, har jeg fået fornøjelsen af, på min vej tilbage fra et voldsomt stress-forløb, at komme i arbejdspraktik i 10 uger. Dette med henblik på at finde ud af hvilke ressourcer, jeg arbejdsmæssigt rummer efterfølgende. Et tilbud jeg er meget taknemmelig over at have fået, og et tilbud der betyder, at jeg ikke går mindre glad i seng. Hen over de 10 uger vil jeg i overvejende grad skulle bidrage med de kommunikations-kompetencer der udgør min faglighed. Håbet er naturligvis, at det vil være til gavn ikke bare for mig, men også for den organisation, der har taget så pænt imod mig. Forløbet frem til min praktik, har jeg kort prøvet at sammenfatte herunder. Der er altid en ny dag. Sådan har det, ikke særligt overraskende, været i al min levetid. Men i en alder af 59 år, kom der så også en ny verden. Det var omvendt meget overraskende. En verden, hvor jeg blev borger og bestemt ikke mod min vilje. Det krævede ikke så meget af mig rent praktisk, hvilket passede fint med mit periodiske lidt bekvemmelige gemyt. For flytningen foregik med hjælp udefra - nemt og bekvemt på mange måder, og med muligheden for at få sjælen med. At vejen fra at være alment kristen, med den tilgang til liv og tro, at det nok for begges vedkommende var noget, der mere eller mindre kom af sig selv, og så til at finde et nyt ståsted, var nemlig noget mange hjalp mig med. Uden at detaljen er vigtig, og uden at trække en historie, der kan rummes i ét kapitel, ud til en længde som en hel bog, så er der grund til at bringe det, jeg selv kun kan opleve som et glad budskab, videre. Sådan fortalt lidt i billedsprog, er det sådan, at når man bliver lagt ned i skolegården af en der er stærkere, så kan man rejse sig allersenest når klokken ringer ind. For så skal både tyranen og jeg ind og vise, om vi har lært vores lektier. Med dén viden (tro) er jeg også sikker på, at når klokken ringer på et tidspunkt, så skal jeg videre. Jeg frygter ikke længere den sidste eller den første dag. For mødet med en række gode mennesker, der har serveret Gud og tro for mig på et sølvfad, og naturligvis mine egne oplevelser med Gud, har givet mig en varm indre ro. Som sagt er der ikke nogen grund til at udpensle detaljerne i et forløb, hvor en mand ved navn Leif, et skib døbt ”Bethel ” og en organisation ”befolket” af favnende mennesker hele vejen igennem, har haft hovedrollen. Men der er omvendt grund til at sige tak for hjælpen ved ”flytningen”. I skal vide at jeg føler mig fremragende tilpas i de nye omgivelser… Benny Grarup / December 2015

Luciaoptog på Aasiaat Sømandshjem. Festligt og stemningsfuldt!

Bennys klumme: Når Finn sætter strøm på! Finn Løvlund, sømandsmissionær gennem de seneste 10 år, glæder sig som alle andre til julens komme. Midt i de travle forberedelser til årets uddeling af julegavepakker til besætninger på de skibe Finn skal besøge på Esbjerg Havn, tager han sig dog gerne tid til en snak om stort og småt sådan en solbeskinnet decemberdag i det Herrens år 2015. ”Lige nu er der fokus på strikketøjet og på indholdet i de andre gode pakker, der tilsammen udgør de ca. 150 julegaver, jeg skal fordele på ca. 20 skibe i havnen i Esbjerg. ”En rar opgave som jeg hvert år glæder mig til, og som altid er en god oplevelse”, konstaterer han, og fortsætter med at ridse både det praktiske og mentale i opgaven op. ”Det er som hovedregel kaptajnen på det enkelte skib, der modtager pakkerene på vegne af besætningen. Dernæst kan han så dele dem ud juleaften, der hvor skibet nu måtte være. Det traditionelle er, at pakker indeholder meget strik, - altså huer, handsker og halstørklæder”, fortæller Finn, og fortæller samtidigt, at enkelte købte gaver supplerer de mange gaver fra de trofaste frivillige hænder, der har tryllet med garn og strikkepinde. ”Sammen med hver enkelt gave ligger der en personlig hilsen. Min oplevelse er, at en hilsen er godt, at en strikket gave ligeledes er godt, men at sammen - ja, da udgør de to ting en særdeles god helhed”, lyder vurderingen fra den erfarne julemand… Den gode oplevelse det er at iagttage den umiddelbare glæde, når julegaverne afleveres på skibene, er ofte ikke den eneste Finn får i den sammenhæng. ”Det sker faktisk tit omkring nytår eller kort herefter, at jeg møder en kaptajn, der kan fortælle om besætningens taknemmelighed. Og af og til følges en sådan hilsen op af en donation. Et beløb som sømændene såmænd har samlet ind til Sømandsmissionen som en påskønnelse. Det varmer og gør godt”, kommer det med overbevisning fra sømandsmissionæren fra Esbjerg. Når man afslutningsvist beder Finn om at fremdrage noget, der har været specielt - altså har været lidt anderledes og måske har sat sig som et godt minde mellem mange andre, så kan man næsten høre i telefonen, at der kommer en sagte knagen fra den garvede sømandsmissionærs hjernevindinger. Men så dukker historien op. Historien om, hvordan han for nyligt satte strøm på, på mere end en måde. ”Jeg var ombord på et skib i forbindelse med et af mine havnebesøg som sømandsmissionær. Jeg blev vel modtaget af besætningen, der udelukkende bestod af filippinske søfolk. Medens jeg var i dialog med den menige besætning, kom kaptajnen ind. Og med ham fulgte en forespørgsel i forhold til at skaffe nogle batterier”, fortæller Finn, og fortsætter: ”Jeg tog fire fra besætningen med i land, og så gik jagten ind på en butik og på de rigtige batterier. Vi fandt butikken, fandt det ønskede batteri og så kom spørgsmålet fra en af de filippinske søfolk; Hvad laver du egentlig, - rent jobmæssigt? ”Samtalen var naturligvis på engelsk, og jeg kunne fortælle ham om mit job, og hvad det betød. Samtidigt fik vi en god snak om det at tro, noget han tydeligvis havde behov for, og det endte med, at vi bad sammen”, konstaterer Finn, der samtidigt kunne glæde sig over, at sømanden gerne ville have et skrift, i form af en række andagtsord skrevet på både engelsk og dansk, og noget som sømandsmissionærerne altid har med ved skibsbesøg. ”En god oplevelse mellem mange andre i jobbet”, kommer det med smil i stemmen fra Finn Løvlund, der dermed sørgede for både at få sat strøm på kaptajnen, men altså også fik sat ny energi på sømandens åndelige liv… ”Lur mig lige, om ikke den lille historie vil indgå, når jeg inden længe skal tale ved et adventsmøde i Ulfborg”, kommer det afslutningsvist fra en juleglad og juletravl sømandsmissionær.

Far er gået fra at være en fjern, autoritær figur til i dag at være en del af mange børns følelsesliv, fastslår ny stor undersøgelse. I næste nummer af WAVES kan du blandt læse om, hvordan sømænd er fædre. Fx Jonas fra Fredericia. Han elsker sine børn - og har fuldtid til dem seks måneder om året.

Bennys klumme: At have et job i både havn og i favn. Han er sømandsmissionær, tidligere fiskeskipper, men først og fremmest er han glad ved livet. Og Leif Rasmussen fremhæver ofte, når snakken går hen over en kop kaffe, at jobbet hos Indenlandsk Sømandsmission bare var det kald, han med glæde måtte lyde. Mens han triller Mondeoen ind til siden, så samtalen nede fra hovedkontoret i Vejle kan fortsætte mere uforstyrret, fortæller han med glæde – uagtet at han blev ringet op midt i en ferieuge! – om den seneste tids jobindhold. Men også om glæder og oplevelser, der ikke umiddelbart var at forvente. ”Turen fra Strandby til Hvide Sande, hvor ”Bethel” ligger om vinteren, har jeg taget nogle gange på det seneste. Skibet bliver jo opgraderet løbende, og jeg følger med i tingene som ansvarlig for ”Bethel”. Ud over de generelle opgraderinger af skibet ”Bethel”, så har turene til Hvide Sande også budt på en god snak med ”frivillig-skipper” Claus Korsholm, mens vi installerede en ny GPS-del på Sømandsmissionens andet skib ”Duen”, der også ligger i Hvide Sande. Samtidigt er der en forsikringsmand, jeg har haft med ombord, for at få styr på de dele”, fortæller LR, der også har lagt planlægningen af næste års sejlplan bag sig, og nu igen kan koncentrere sig om hverdagens gøremål. ”Havnene heroppe i det nordjyske, er dem jeg besøger”, lyder det fra den nu tidligere Strandby-fiskeskipper, der fortsætter: ”Ud over skibsbesøg og snakken med dem, der færdes på havnene, så besøger jeg Frederikshavn Sømandshjem hver onsdag, taler med personalet og holder en andagt. Et hyggeligt og rart islæt i tjenesten, lyder det fra Leif. Når man nu bliver bedt om at øse af de særlig gode, særlig varme eller bare anderledes oplevelser, er man nogen gange i tvivl om, hvad man skal fortælle. Men ikke Leif: ”På det helt nære plan så er fx de samtaler, der ind imellem er med en gammel tidligere sømand, der gerne vil have en god snak om stort og småt her i livet, men åbenlyst ikke har et solidt berigende netværk. Det føles godt at snakke med ham, og så er det rart at opleve hans glæde ved samtalen, konstater Leif, inden historien om noget, der gjorde ham ekstra varm om hjertet, bliver fortalt. ”På sommerens togt til de danske havne med ”Bethel” blev det til mange gode snakke. Det kan nogle gange forekomme, at man har det lidt svært ved at sejle videre, velvidende at man efterlader mennesker med deres problemer. Men sådan må det jo være. Men når man så bliver kontaktet af en, man har haft flere gode og givende samtaler med ombord på ”Bethel”, så bliver man glad. Den glæde har jeg fået at opleve ved at en kvinde, jeg havde talt med, kontaktede mig. Både fordi hun kontaktede mig med en meget venlig hilsen generelt, men især fordi hun søgte min hjælp til at komme i gang med at bede og bl.a. gerne ville vide, om der i den sammenhæng var et godt sted at begynde, når det gjaldt bøger om emnet, siger Leif og slutter: ”Så er det, at det betyder noget, og så er det man bliver taknemmelig og ekstra glad for at være sømandsmissionær.”

Bennys klumme: Jule-, gæste- og kartoffelglæder på Aggershøj. Når man nu går og hedder Simon og brænder for sin gerning, så er det jo slet ikke så galt at blive påskønnet for sin indsats. Og fatter man ”knoglen” og ringer til Indenlandsk Sømandsmissions feriehjem på Ærø, Aggershøj i Marstal, hvor ægteparret Margit og Simon Ambrosen sørger for deres mange gæsters ve og vel, er det da også en glad og taknemmelig, ”lettere” bornholmsk præget, ordrække, der returneres. Et eksempel på, hvad der gør Simon så glad, kan han hurtigt trække frem: ”Søfartseleverne fra skolen herovre kommer her rigtigt meget. Nu har de så, de der startede i sommers, lige haft forældredag på skolen, og efterfølgende havde vi inviteret dem ned at se Aggershøj. Børn og forældre sammen. Der kom 75”, lyder det fra en tilfreds og glad Simon, der fortsætter: ”Det blev en god oplevelse medens de var her, og det var tydeligt, at eleverne havde fortalt deres forældre om især den tryghed og den hjemlighed, der er på Aggershøj. Det er jeg meget glad for, og den feedback, der kom oven på arrangementet, som vi afholdt for ca. en måned siden, var særdeles positiv. Så ja, vi er meget glade, lyder det fra Simon, der også oplevede, at glæden og taknemmeligheden kom til udtryk på en noget usædvanlig vis. ”Der var såmænd en mor til en af eleverne, der donerede 100 kilo kartofler til vores køkken”, kommer det med smil i stemmen fra Simon, der på ingen måde dog hviler på laurbærene. ”Frem til jul har vi trejuleafslutningsarrangementer for forskellige grupper, der kommer her i huset, og vi har også et af vores såkaldte ”Open By Night-arrangementer”, vi skal have afholdt inden det bliver jul”, fortæller den ene halvdel af Aggershøj-bestyrerparret, inden han slutter: ”Vi holder jul her på Aggershøj. Min kone, vores fire børn og jeg, og så kommer der måske en gammel sømand, som jeg i hvert fald vil invitere. Jeg kunne have en anelse om, at han ellers skulle være selv, og vi vil naturligvis meget gerne invitere og holde jul med ham.

Bennys klumme: Det blev Nuuk frem for Nørre Nebel… Når man sætter sig ned sammen med Allan og Anne Majholm, kommende bestyrerpar på sømandshjemmet i Nuuk, er det ikke bare julefreden, der sænker sig. Det gør roen generelt. En indbyrdes stille afklarethed forekommer at være en af de mange værdier, det unge par på 34 år tager med sig til Grønland. Opgaven er da også, meget passende for skribenten, at fortælle om, hvilke tanker der ligger i det naurlige vakuum, som opstår, fra man bliver bekræftet i at have fået jobbet, og til man sætter sig i flyveren mod nord. Stille og roligt kommer Allan rundt om en af bevægegrundene for at søge til Grønland af alle steder. ”Det handler bl.a. om, at hvis vi skulle af sted - ja, så var der nok lidt mere eventyr i Nuuk end i Nørre Nebel, kommer det med et underfundigt smil ledsaget af flere gode grunde til at sige ja tak til det, der skal være en oplevelse af mindst tre års varighed.” Anne er helt klart indforstået med Allans tilgang til tingene. Samtidigt kommer de tanker, der naturligt opstår i forhold til det sociale, frem hos hende. ”Vi ved da godt, at det bliver specielt denne jul og dette nytår. Altså at skulle sige farvel og på gensyn. En række af mine veninder har jeg været sammen med for nyligt, og efterfølgende tænkte jeg da på, om det var et farvel for denne gang, eller om vi når at se hinanden igen, før vi rejser”, fortæller Anne. På skift fortæller det kommende bestyrerpar om det, der tydeligt også fylder tankerne hos dem begge. Selv om Grønlands undergrund i forvejen rummer masser af mineraler med mere, så tilføjes der nu en ekstra guldklump. ” Vi har naturligvis Viola i tankerne, når vi tænker fremtiden og Grønland”, lyder det fra forældrene til den blot to år gamle pige, der naturligvis skal med på eventyret, selv om der efterlades bedsteforældre i Danmark, der gerne så, at barnebarnet forblev meget tættere på. Ud over de sociale spekulationer, der naturligvis også rummer tanker om, hvordan det bliver at vende tilbage til den tid med de forandringer, der vil være at forholde sig til, så rummer tankerækken bestemt også ordene udfordring og nødvendighed. Førstnævnte, altså udfordring, er de blevet klædt på til på flere måder. Nemlig via et lille kursusforløb på hovedkontoret hos Indenlandsk Sømandsmission i Vejle, hvor bl.a. bookingsystemet Spectra er kommet lidt ind under huden. Nødvendighed som nøgleord, var det der poppede op hos Anne: ”At få familieliv, arbejde og nye omgivelser til at fungere, er noget jeg har med mig. Et stressfuldt job som sygeplejerske har lært mig noget om de ting og de udfordringer”, lyder det, mens Allan både lytter, nikker og undervejs supplerer sin kone. Igen er roen, når udsagnene kommer, helt tydeligt tilstedeværende. Ingen hovsa-beslutninger her, fornemmes det klart. Heller ikke når det sidste spørgsmål – det til mindst én million – kastes ind: ”Du er ikke den første der spørger”, smiler Allan og griner lidt, mens han kigger på Anne for at sikre sig, at de også her er på bølgelængde: ”Det ser vi på til den tid”, er essensen i svaret i forhold til, om de har overvejet muligheden for at blive så glade for Grønland, at de kunne slå sig ned deroppe. ”Nu må vi se. Vi har en gang tidligere besøgt Grønland. Nu kommer vi så til Nuuk og til et samfund med 16.000 indbyggere, hvor man er tæt på hinanden, lyder det fra parret, der 11. januar starter deres odyssé, men altså ikke kunne aflokkes et enten eller når det gælder perioden efter de tre år de har tegnet sig for. Allan får det sidste ord i denne ”mens vi venter - sammenhæng”: ”På bundlinjen, når de tre år er gået, står fortsat ønsket om, at vi som familie er kommet tættere på hinanden”.

Bennys klumme: Stilheden der nødvendigvis må brydes Den er gammel og den er grøn. Min Chrysler Grand Voyager har kørt mange kilometer, men fornemmes komfortmæssigt fortsat mest som en kørende sofa. Den er behagelig. Og så er den behagelig fri for støj. For motoren er kun en sagte brummer, og bilradioen fik vi aldrig koblet til. Men der er masser af musik og nyheder i bilen alligevel. Og selv om de dejlige morgenture fra Middelfart til Indenlandsk Sømandsmissions hovedkontor i Vejle foregår med et tomt passagersæde i gul-pladebilen, så er vi altid mindst to, ofte tre, der deler glæden ved at se Danmark vågne. For mens bilradioen tier, bliver musikken alligevel en del af turen. For jeg kan ikke lade være. Altså med at lege omformer. Forstået på den måde, at når jeg med 80 km i timen triller hen ad landevejen, så triller ord og toner samtidigt ned fra oven, og dem omformer jeg til egne sange og deler dem så med Far og Søn. For selv om bilen kun må transportere to, ifølge forordningen for biler på gule plader, så er vi som nævnt ofte tre, der følges. I det sprog der anvendes, når det er biblens ord, der tales, hedder det lovsang. Men når jeg oplader min røst og fletter tro, glæde og håb sammen med taknemmelighed, så er det bare rar sang. Ikke nødvendigvis rar at lytte til, men bestemt rar at synge. Nøjagtigt som det er med min uundværlige aftenbøn, der sikrer mig en fredfyldt søvn, sådan er det med det at synge i førersædet på min gamle grønne varevogn. Det er uundværligt, det opleves herligt og det er noget nødvendigt og for mig noget særligt. Gud er stor og fortjener hvert ord! Glædelig jul! Benny Grarup

Bennys klumme (årets sidste opdatering) Facebook-julerejse til Aasiaat "Det er da bare super, at du lægger noget op på Facebook , så andre kan se, at der sker noget her i Grønland", lyder den glade tilbagemelding fra Sømandshjemmet i Aasiaat i Grønland, hvor Gyda og Anders Sørensen siden september i år har været lederpar. Det er Gyda, der med glæde har taget sig tid til, ikke bare at svare på den mailhilsen hun fik fra hovedkontoret i Vejle, men også har forestået fremsendelsen af de flotte og hyggelige billeder, der følger dette indlæg. Ordene, Gyda lader ledsage sine billeder fra det hyggelige og smukt pyntede sømandshjem, fortæller om en glad og varm julestemning. Rundt på gangene hænger op mod højtiden små dekorationer, og opgaven med at samle de store flotte nye såkaldte BDM-stjerner (stjerner fra Brødremenighedens Danske Mission red.), var lagt i de trygge hænder hos Asbjørn og Theresa. På et af billederne ser man den smukke stjerne, der, som Gyda bemærker, er en flot "erstatning" for det sollys, man må undvære en måned, når man er i Aasiaat. Og stjernen giver både varme og lys i sindet i en kold tid, er oplevelsen. Og at det er koldt i Aasiaat, kan man nok få en indikation af på billedet med stjernen, der bag sig har flotte lange istapper. Herligt er det naturligvis også at fæstne sig ved Gydas sans for symbolikken i det, øjet fanger. Hun skriver i sin lille "epistel" oppe fra nord nemlig således: "Det er også symbolet på, at Jesus kommer som vores lys – jf. Johs. 8,12: “Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys".” Man har også haft glæden ved at lave et Luciaoptog forrige søndag, hvor de friske volontører sammen med personalebørn, tog Lucia rundt på hele sømandshjemmet. En oplevelse Gyda sammenfatter som "rigtig festlig". Nu lever intet menneske jo af ånd alene, og derfor var det da også en både hyggelig og velsmagende sammenkomst med risengrød på menuen, som Gyda og Anders i den ny bestyrerbolig kunne nyde sammen med volontørerne. "Bagefter pakkede vi julegaver ind til alle dem, der har tilmeldt sig juleaften – rigtig hyggeligt! Vi sluttede aftenen med varm kakao og boller", lyder det videre i den hyggelige hilsen fra nord, hvor Gyda også fortæller om julebanko på sømandshjemmet, hvor hele cafeteriaet var fyldt med mennesker, og hvor mængden af gevinster og sidegevinster var stor. Dette på en aften hvor samværet også omfattede kaffe og kage, inden man gik fra hinanden med den afsluttende andagt som en varm og god afrunding på dette arrangement. Inden Gyda trykker på "send-knappen" er hendes grønlandske julehilsen tilføjet et ønske om en Glædelig Jul, - et ønske klummeskriveren og de øvrige her i Vejle, naturligvis med glæde kvitterer for og returnerer lige fra hjertet af.

Sømandsmissionen ønsker alle venner og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og et velsignet nyt år. Kontoret holder lukket den 22. december til 3. januar. Vi ses i 2016!

Så er de sidste julegaver ved at være afleveret for i år. Tak til jer som har lavet julegaver og som har skrevet julekort.

Julegaver fra sømandskredsene giver juleglæde på skibene.

Delt bedsked fra Sømandshjemmet i Nuuk´s FB: 26. december 2015 kl. 23:00 Kære sømandshjem og sømands-missionen. Polar Aassik M/tr. Igår den 25. December sidst på eftermiddagen anløb vi Nuuk efter et par trælse dage på søen. Stormen var ubønhørlig så julen aften blev fejret i høj sø. And og kartofler forblev dog på talkkerne og ris a la mandene vuggede i dessert skålen sammen med den varme kirsebær sauce. At måtte undværer kone og børn samt nærmeste familie, ved højtid og mærkedage er en del af det at være sømand - det lever vi med og indretter os der efter. Man forsøger at kompensere ved ekstra ordinært at være deltagende og nærværende når man så er hjemme i trygge rammer og omgivelser. Er netop gået på mit kammer og til min positive overraskelse ligger der i min køje, et sang jule hæfte, en kærlig hilsen der selv hos en sømand kan få den så bekendte klump i halsen til at vokse, samt en fin gave i form af 2 par dejlige og anvendelige sokletter. Det er ikke første gang jeg er blevet givet - tanker og gave af jer. Jeres arbejde er værdsat og værdifuldt. Tillad mig at rette en varm følt tak til alle de gode kræfter i Sømandsmissionen både nær og fjern. Tak Glædelig Jul samt et Lykkebringende Nytår. (Billedet er taget af Remigiusz Piotrowski. Udlånt af Handelsflådens Velfærdsråd)

Bennys klumme: Mærkelige og mægtige morgenstund Når man om morgenen sætter fødderne på gulvet hjemme i soveværelset, efter at dynen er slået til side, så kan fornemmelsen være meget forskellig. Ikke så meget i forhold til om det føles varmt eller koldt under fodsålerne, men mere i forhold til hvilke tanker der er de første netop denne dag. Hurtigt fornemmer man, om starten på dagen bliver præget af det positive tankesæt, eller om man – i overført betydning – starter dagen med en skarp lille sten i sin sko! For mit eget vedkommende er det oftest en kombination. For jeg kan på den ene side godt vågne med tanken på en række ting jeg burde nå, burde gøre, men egentlig fornemmes energi og lyst bare ikke at være der. Samtidig krydses disse tanker af det positive ved at få lov til at stå op til en ny dejlig dag, uden at knoglerne knirker unødigt, og uden at man tænker ”Jeg må ha´ en Panodil eller noget stærkere…” Jeg får nemlig altid, inden for de første timer efter at være vågnet, min helt egen morgenmedicin. Er jeg på det rare og menneskevarme kontor her i Vejle, så er det oftest andagten, der kaster nyt liv og ny livslyst ind i dagen. Og er det derhjemme på en fridag, er det en nogenlunde fredfyldt stund med en kop kaffe inden for rækkevidde og en hund og en kat, der begge lige skal have min fysiske kløende og gnubbende kærlighed bekræftet. Og man kan sagtens stille nulre en kat der spinder, behageligt fladet ud på fars brede bringe, samtidigt med at man kan klø hunden på ryggen, medens de gode tanker gør netop denne stund komplet. Og bruger man dermed begge hænder på dyrevelfærd, bliver kaffen måske en smule kold, men det gør ikke noget. For den umiddelbare kærlighed, den der nu bliver dyrene til del, overgås jo samtidigt af en kærlighed til Ham der skabte lige netop denne helt specielle stund. Kontrasten er helt ok! Også selv om det kan forekomme mærkeligt, at man kan være helt tilfreds med kold kaffe. Det er da også kun muligt, fordi man samtidigt fik varmet hjertet… (Billedet "Skyengel" er taget af Rajat Kishore. Udlånt af Handelsflådens Velfærdsråd)

Bennys klumme: Eftertanken og de gode snakke. Hvis man generelt har det bedst med at arbejde sig træt og med at færdes i et tempo, der er lidt højere end gennemsnittet, så sætter det nye tanker og mønstre i gang, når man pludselig skal forholde sig til kroppens skrøbelighed. ”Ja, du har ret. Hvis jeg nogensinde har haft eventuelle rutiner, er de godt nok blevet brudt gennem de seneste måneder med baggrund i, at helbredet har drillet”, kommer det fra en afklaret sømandsmissionær fra Sorø. Jørgen Erik Larsen har samtidig en helt enkel tilgang til det liv, han har haft, og det liv han har aktuelt. ”Jeg er, som jeg altid har været, fuldt bevidst om, at jeg er i Gud den Almægtiges hånd. Han bestemmer, men jeg skal jo selv gøre min del af det i forhold til at passe på mig selv”, kommer det konstaterende fra den erfarne sømandsmissionær og tidligere mangeårige sømandshjembestyrer, der bruger ordet forvalte, i forhold til at passe på sig selv. ”Og når du spørger, om der er en historie, der for nyligt har gjort indtryk, så er det historien gennem de seneste par måneder, hvor træthed, en lidt for hurtig hjerterytme, men også noget positivt ér historien”, siger Jørgen Erik Larsen og fortsætter: ”Man skal se det positive i tingene, når det er muligt. Jeg har altid haft et liv med mange gode og dybe snakke. Naturligvis især med dem, der står mig meget nær. Disse snakke har der bestemt også været mange og meget givende af i den seneste tid, og jeg har samtidigt også haft god tid til at reflektere over det gode og dejlige liv, der er blevet mig givet”, lyder det fra Sorø, hvorfra man også kan konstatere, at det gode humør ikke på nogen måde er sygdomsramt!

Her er et godt tilbud!

De grønlandske sømandhjem har fået ny hjemmeside. Se det flotte resultat på http://www.soemandshjem.gl/da/ hvor du også kan booke overnatninger til din næste rejse til Nuuk, Sisimiut eller Aasiaat.

21-årige Michael Højgaard fra Herning er ny volontør på Sømandsmissionens feriecenter Aggershøj på Ærø. Efter et halvt år i Israel er han blevet bidt af at hjælpe, hvor der er brug for det, og som ok-handy mand og god lytter glæder han sig til mødet med især de mange unge søfartsstuderende på sydhavsøen. Flere gange hver uge er der arrangementer med fx fællesspisning på Aggershøj, og det er her, Michael bl.a. vil være på arbejde. ”Jeg følte, jeg skulle bruge mit forår på andet end at tjene penge. Derfor glæder jeg mig til at komme derover. Og nej, jeg har aldrig været på Ærø før. Derfor er jeg også spændt på, hvordan det hele fungerer. Jeg håber på at få gode snakke med vores gæster, og er ellers parat til at hjælpe med det, jeg bliver bedt om”, siger Michael. Drømmen er efterfølgende at flytte til København for at læse teologi. ”Naturligvis vil jeg gerne snakke tro og dele kristendom med dem, der gider det. Det brænder jeg for, men jeg glæder mig også til at møde de unge – ja til opholdet i det hele taget.

Babysalmesang på Aggershøj Elsker bare lyden af babyer, og salmesang!

Anne og Allan er tiltrådt som bestyrerpar på sømandshjemmet i Nuuk. STOR TAK til Vera og Jesper

På Skibsbesøg i Aalborg. Lang snak med 3 danske erfarne søfolk ombord på "M/V Faxborg" Det blev også til et besøg nede hos deres 8 cylindrede B/W Alpha som døjer noget med en utæt foring.

Hyggeligt skibs besøg i Skagen i dag på "Yara Embla" . Det var en virkelig venlig besætning, og snakken var både personlig og munter :-)

Bennys klumme: Jørgen og William… Sømandsmissionær Jørgen Knudsen, der udover de mange andre opgaver, som ligger i jobbet, har havnen i Aarhus og de mange skibe der, som sit besøgs- og indsatsområde, skulle som udgangspunkt fortælle om, hvad han lige nu og her går og ”pusler” med. Men nogen gange bliver en dialog bare ikke helt som forventet. Denne er en af den slags - altså de uforudsigelige. Faktisk endte det med, at Jørgen først fik lidt inspiration fra Benny, - og dernæst flød følgende varme og meningsfyldte beretning ind og fyldte notesblokken – og skribentens hjerte med såmænd. ”For ca. to år siden mødte jeg første gang William. Jeg var ombord på et skib i Aarhus Havn, havde været i dialog med den inder, der havde jobbet som watchman, og var ved at forlade skibet igen, efter at salg af telefonkort og uddeling af diverse materialer var klaret. Ganske som sædvanen er. På vej ned af landgangen kommer en filippinsk sømand forbi og siger spontant ”God bless You”. Jeg stopper naturligvis lettere overrasket op, og spørger ind til, om han er kristen, hvilket bekræftes, og det var så dét øjeblik. Jeg fortsætter ned til min bil, og ganske som vanligt, fører jeg besøget ind i min dagbog. Så observerer jeg, at sømanden fra før kommer ned af landgangen og går over til mig. Jeg ruller vinduet ned med tanken om, at han nok vil købe telefonkort. Men hans tilgang var en anden. Han sagde: Vi har nyligt været i Spanien, hvor en sømandsmissionær bad med os. Vi har brug for Guds ord. Du sagde lige før, du var sømandsmissionær. Vil du bede med os?” Næste dag klokken 17 sad vi så sammen, William, hans kollega og jeg. Vi delte Biblens ord, bad og snakkede om tro. Og så tænkte jeg efterfølgende ikke så meget mere over netop det. Men ca. et halvt år senere mødte jeg ved et besøg på samme skib William igen. Også denne gang ville han gerne have, at vi delte Guds ord, og nu var de fire, der var med. Undervejs i forløbet fik jeg at vide, at William via Seamens Club i Aarhus havde ”efterlyst” mig, og at det betød meget for ham (dem) at jeg igen ville dele Guds ord og bønnen med dem. Samtidigt kunne de så få Waves, vores lille blad med sig. Så sådan blev det, ganske som han ønskede det. I lørdags blev jeg så ringet op af William, og det endte med at jeg naturligvis igen takkede ja til invitationen til at komme ombord og til at forestå det, der endte med at blive en god kombination af andagt, bøn og bilbelforståelse. Og når det foregår på engelsk, får det faktisk en anden, mere udfordrende, dimension. Når jeg tænker på de tre møder, og tænker på at de faktisk var lidt ærgerlige over, at jeg, med baggrund i et andet aftalt møde, var nød til at gå midt i den gode snak vi havde, så bliver jeg da glad. Jeg oplevede undervejs, at jeg kunne komme til dem med min tro, men også at jeg gerne måtte spørge ind til deres oplevelse med det at tro. Jeg fik den meget talendes version, og jeg fik den mere eftertænksomme sømands tilgang til tro. Det var bare rigtigt rart på alle måder. Også det at en tredje yngre deltager på det seneste møde var glad over, at jeg skaffede ham en bibel, således at han ikke var afhængig af at bruge den mobilbaserede løsning længere. Ikke alene deler jeg troen med William og de andre. Også Williams tilgang til det, at intet er tilfældigt i forhold til at vi mødtes første gang, ligesom det ikke er tilfældigt, at jeg har kunnet være tilstede ved de seneste to møder på trods af de mange aftaler, der i forvejen var i min aftalebog.”

57-årige Hanus Poulsen, Slagelse, er fra 1. februar ny sømandsmissionær på Sjælland og Bornholm, hvor han skal besøge skibene i havn og snakke med besætningen om Gud og alting. Han er født på Færøerne, opvokset i en fiskerfamilie og uddannet skibs-elektriker, så søfolk og fiskere er han kendt med, og han glæder sig til at bruge sin arbejdstid i det maritime miljø, hvor arbejdssproget er både dansk og engelsk. De sidste 15 år har han boet i Danmark. ”Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til at møde søfolkene, for jeg brænder for samtalen på tomandshånd og muligheden for at fortælle om kristendommen - ikke proppet ned i halsen på folk, men hvis det falder naturligt ind i snakken”. I 1998 tog hans eget liv en markant drejning. Fra at have stort set hver weekend fyldt med druk og en slåskamp i ny og næ, mødte Gud ham den 18. juni, mens han sad og ventede i en lastbil. Han kedede sig, og der lå en bibel, som han slog op i og læste om den fortabte søn, som Gud byder velkommen hjem med megen omsorg. Pludselig kunne han se, det var ham. Og at han havde brug for Gud i sit liv, så han bad til Gud og blev fyldt af en ganske ny fred, som han ikke før havde kendt. Siden har han stort set ikke rørt alkohol, men han har ofte læst i sin Bibel, og via den får han inspiration til at leve sit liv. Hanus er gift med Maria, har tre børn og syv børnebørn. I sin fritid cykler han en tur, men snart følger han en gammel drøm om at spille dart igen. Det gjorde han også hjemme på Færøerne. Sømandsmissionen har otte sømandsmissionærer ansat. 7 herhjemme og 1 i Grønland.

Skilsmisse tanker gav stilhed på Aggershøj - da Benny Graup holdt et ærligt foredrag om skilsmisser, og forældres nederlag og fejl som følger i kølvandet på en skilsmisse.

Jam på Aggershøj https://www.facebook.com/simon.ambrosen/videos/960516473984225/

Nordlys - Sømandsmissionens Ungdomsnetværk har brug for akut forbøn! Vi arbejder pt. med et missionsprojekt med "Duen" i Aarhus Havn til sommer. Vi ønsker at lave et caféskib målrettet søfolkene på de mange krydstogtskibe. I dag sender vi en officiel projektbeskrivelse til havnens ledelse, hvori vi ansøger om økonomisk favorable vilkår. Deres velvilje - både økonomisk og i øvrigt, er meget vigtig for os! Tak for hver en bøn, kort som lang!

Så kom der lige nogle dejlige unge mennesker forbi, som sammen med vores volontører forvandlede det gamle gulvtæppe til et nyt! #nytgulvtæppeAggershøj #megettiltrængt

Helle og Bruno Kristoffersen tager i dag fra Thyregod til Sisimiut i Grønland. Her er de af Sømandsmissionen ansat som ledere af sømandshjemmet deroppe de næste ni måneder. De glæder sig helt vildt, selv om børn og børnebørn bliver herhjemme, og de ved, de vil savne dem. Faktisk har de tænkt på Grønland dagligt, siden de forlod Qaqortoq / Julianehåb i 2014, og det har ”revet og slidt” i dem for at komme afsted igen i en periode, de kan overskue i forhold til fx familie og arbejde i Danmark. ”Når først man har været i Grønland, går det ind under huden på en”, siger Bruno, og Helle tilføjer: ”Gud må have været glad den dag, han skabte Grønland, for alting er så storslået. Desuden kan vi godt lide grønlænderne og deres måde at arbejde på. De bliver ikke stressede, men tager alting mere roligt.” Kærlighed og komfort Parret glæder sig til at skulle samarbejde igen i arbejdsregi. Kærligheden er drivkraften, siger de som med en mund. De regner med, at de igen hurtigt finder deres rolle i, at den ene har styr på et område, og den anden har fod på sin del af jobbet. Samtidig glæder de sig til mødet med medarbejderne - både de grønlandske og de fire, danske, unge volontører. Til at begynde med er de indstillede på at lytte, før de handler, for at lande rigtigt. Selv om de har arbejdet på sømandshjem i Grønland før, ved de, hvor vigtigt det er, at samarbejdet fungerer godt. Derfor er de også indstillede på, at mens de er i Sisimiut, er de på arbejde. De vil gerne dele den kristne tro med medarbejderne, og de stiller gerne op til en snak, når hjemveen fx hærger den unge volontør, der måske er hjemmefra for første gang. Det kristne liv er vigtigt. ”Vi er der for dem, og vil udfordre dem og måske give dem et blidt skub, når det er nødvendigt”, siger Bruno. Både Helle og Bruno glæder sig til bestyrerjobbet. Det er arbejde, men samtidig er det oplevelse og passion tilsat grønlandsk natur, ro og mulighed for at følge en drøm.

Nordlys til unge Sømandsmissionen skaber nyt netværk Med sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder Moses Sloth på broen etablerer Sømandsmissionen nu et stærkt ungdomsnetværk ”NORDLYS” for en række frivillige, fx tidligere volontører, der har virket i Grønland. Ambitionen er med denne ”startkapital” at engagere endnu flere unge frivillige i Nordlys / Sømandsmissionens aktiviteter. Blandt indsatsområder for de frivillige nævner han bl.a. det at bidrage med forbøn, skibsbesøg, volontørarbejde på feriestedet Aggershøj, opgaver som chauffør fx fra skibe til Seamens Club i Aarhus, medvirken på de sømandscaféer der spontant kan ”etableres” på skibe, i skure eller pavilloner, opgaver på Sømandsmissionens skibe ”Duen” og ”Bethel”, vikar-volontørindsats i Grønland, mødevirksomhed og julegaver til søfolk. ”Desuden søsætter vi projekt Dueslaget, hvor vi med skibet ”Duen” vil servicere besætningerne på krydstogtskibe, der anløber Aarhus Havn. Vores ide er at engagere de unge i konkrete projekter, hvor både oplevelser og et kristnet budskab går hånd i hånd. ”, siger Moses. ”Projektet vil bestå i, at unge frivillige udgør besætningen og servicerer besætningsmedlemmer, der på deres frivagt fra krydstogtskibene kan gøre brug af os. Op til 1200 besætningsmedlemmer er der på skibene, så der kan være mange, der har brug for vores service med telefoni og internet med mere” Styregruppen bag NORDLYS består af Moses Sloth, Kristina Wedel fra Risskov, Simon Bakbo Laursen fra Aarhus (th), Simon Westh Lund fra Lemvig, Johannes Højlund Wibe, Aarhus samt Theresa Meyer Olesen fra Løsning.

En unik oplevelse venter dig i Grønland til sommer. I samarbejde med Felix Rejser arrangerer Sømandsmissionen en rejse, hvor du vil komme til både Sisimiut, Illulissat og Aasiaat. Men skynd dig! Tilmelding til turen er inden den 10./3. Se mere på vores hjemmeside: http://somandsmissionen.dk/groenland/arbejdet-i-groenland/

Mød styrmand Christina Heintze i næste Waves, magasinet på dansk og engelsk. Vi mødte hende i Göteborg i går. Et spændende besøg på Petunia Seaways :)

Kender du nogen, der kender nogen... del gerne

På skibsbesøg på Esbjerg havn. "Blue Orca" er et specialskib fra USA til olieudvinding. Filippinsk sømand om bord fortalte om hvordan det er at være længe væk fra familie og venner. At han gør det for at familien kan have det godt og om at have Gud med i det og alt hvad han gør.

Så var formaliteterne på plads og jeg kunne komme på mit første skibsbesøg i Køge. Der vat to skibe i havnen. Dem, af besætningen der ikke sov, havde travlt med at losse, alligevel blev der tid til en god snak med den lettiske styrmand på Sula

Weekendtanker fra Benny Sidder og tænker på Gud og hvermand. Har fridag og halsbetændelse. Bebrejder ikke min Skaber, at jeg har ondt i halsen, men glædes i stedet over, at det gør det "lovligt" at sætte mig hen i en stol, passiv i handling, men aktiv i sind. Et sind der lige netop i dag frydes ved tanken om Hans evige nærvær. Ringer jeg til en ven kan telefonen somme tider bare ringe ud. Ubesvaret. Men "ringer" jeg til Gud for at få en snak, forholder det sig anderledes. Måske svarer han ikke her og nu. Måske opleves det, som om min bøn ryger ind på hans telefonsvarer. Men uanset hvad, så ved jeg, at det abonnement, jeg har tegnet med min tro, - ja, det gør at der på et eller andet tidspunkt bliver svaret. Med den frydefulde forvisning ønsker jeg alle jer, der også har fået betalt verdens bedste abonnement, en velsignet weekend.... (Benny Grarup er for tiden i arbejdspraktik på Sømandsmissionens hovedkontor i Vejle. Læs en præsentation af ham den 14. december 2015)

Bjarne Sørensens flotte billede viser havudsigten og et velkommen fra pingvinen.

Det lykkes! Vi er glade! Finn Løvlund og jeg har nu begge bestået yachtskipper 3 eksamen.

Det er op ad bakke for Aarhus Sømandshjem, der kæmper mod kommunen i forbindelse med erstatningen for deres ejendom, som er blevet eksproprieret til nedrivning.

Foretrækker du 40 graders varme, slanger og skorpioner? Så er det et andet sted, du skal være volontør. Men hvis du gerne vil høre, hvad Sømandsmissionen kan tilbyde dig, kan du komme til volontørdag i Vejle den 2. april. Klik på billedet eller læs mere her: http://somandsmissionen.dk/groenland/volontoerdag-i-vejle/

På Frederikshavn Sømandshjem tages gæsternes frustrationer alvorligt :-)

Snart vil du i vores grønlandske magasin MALIK kunne læse et interview med den grønlandske biskop Sofie Petersen. Vi møder hende i Nuuk i næste uge. Måske kommer der også en bid i nyhedsbrevet BØLGEN. Får du ikke allerede BØLGEN på mail, kontakt info@somandsmissionen.dk

Så er vi på KFS påskestævne!

Skal du eller en du kender til Grønland som volontør? Så er der sidste tilmelding i morgen onsdag til Volontørdagen! Volontørdagen er en informationsdag med unikke deltaljer om en unik tjeneste i et unikt land langt borte mod .. NORD under fremmede himmelstrøg... med nordlys på! Tilmeld dig selv og din ven senest i morgen! http://somandsmissionen.dk/groenland/volontoerdag-i-vejle/

Er du ung over 18 år? Vil du gerne gøre en evig forskel for sømænd og kvinder af alle nationaliteter? Kan du afse 3 dage af din sommer imellem juni og september? Så smid en ansøgning her: https://docs.google.com/forms/d/1srVVwgI843Nwzs3dYUFdOXQNE6Yk13goj1ExquQXwVo/viewform?edit_requested=true

I februar modtog Aggershøj en gave fra Indre Missions Bibelskole. Vi siger TUSIND tak, og vi vil sørge for, at gaven bliver til bedst mulig glæde og gavn. Vi spurgte en elev hvorfor og hvordan de havde valgt at samle penge ind. Mette Rosenlund, tidligere volontør på Sisimiut Sømandshjem, svarer: ”På Indre Missions Bibelskole (IMB) er der tradition for, at eleverne laver et indsamlingsprojekt som forløber hen over opholdet. I efteråret 15 valgte vi bl.a. at samle ind til Sømandsmissionens feriehjem Aggershøj. Vi ønskede, at støtte det missionsarbejde der foregår i Danmark og især missionsarbejde der henvender sig til unge. Aggershøj er et sted hvor unge mennesker får muligheden for at møde Jesus og unge kristne på hverdagsplan og vi ønsker at dette sted fortsat vil have de økonomiske ressourcer til, at være et ”hjem” for de besøgende. For at samle penge ind afholdte vi bl.a. et sponsorløb, hvor en flok af eleverne brugte al deres energi og sportslige kompetencer på, at samle penge ind og vi havde en slikbod stående på skolen, hvor overskuddet derfra gik direkte til indsamlingsprojektet. Vi håber på, at vores gave vil blive til glæde og gavn for de mennesker der benytter sig af Aggershøj.”

I aften går volontørerne Cecilie, Mathilde og Asbjørn igen afsted med kaffe, kage og glad energi. Besøget gælder de indsatte på Anstalten i Aasiaat. "Vi kan mærke, når de unge har været her. Der er mere ro, og folk er i bedre humør. Det er en stor hjælp, at de unge tager sig tid til at snakke med vores indsatte på to mands hånd om andet end vi med uniformer på kan gøre. Det er godt for vores indsatte." Det sagde anstaltsbetjenten forleden, da Sømandsmissionens udsendte var på besøg.

Gå ikke glip af kommandohejsning på mandag Nu venter bølger af oplevelser til havs og i 20 havne! Det er festligt, højtideligt og folkeligt, når der er kommandohejsning den 4. april på havnen i Hvide Sande. Alle er velkomne, og har du ikke været til sådan noget før, så er det en oplevelse at prøve – også for ”landkrabber”. Du får begge skibe at se – Duen & Bethel. Anledningen er startfløjtet på sommerens togt med Sømandsmissionens skibe. Programmet den 4. april begynder kl. 17 i Klittens Menighedshus, Søndergade 2, hvor sømandsmissionær Jørgen Knudsen har et indlæg, før man kan nyde sang og musik ved Jesper Degn og Ole Jensen eller høre skipper Leif Rasmussen fortælle om sommerens togt. Efter en omgang suppe kl. 18.15 er der så kommandohejsningen kl. 19.15, hvor tidligere sognepræst i Hvide Sande, Thomas Kristensen, holder en andagt og velsigner togtet. Skibet ligger ved gennemsejlingsslusen. Ca. kl 20 sejles ud i den dejlige forårsaften. Naturligvis først efter en kop kaffe.

Vil du være volontør for søfartsstuderende på Ærø efter sommer? Besøg Aggershøj ved at se videoen og læs mere her. Vi ses! https://youtu.be/TNLWcZLKAWE

Kommandohejsning i Hvide Sande. Det var næsten mørkt, da skibene sejlede ud, men inden fik de mange fremmødte opfordringer til at se mennesker med Jesu øjne = Hvert menneske har umålelig værdi for Gud, at bede for sommertogtet og sømandsmissionærererne samt den nye cafe på skibet Duen, der kommer til at ligge i Aarhus Havn til sommer. Bethel besøger 20 danske havne i sommer. Læs mere i nyhedsbrevet BØLGEN.

Ny børneklub vokser i Nuuk Sømandsmissionær Søren Eriksen har startet en børneklub i et af Nuuks kvarterer med boligblokke. Denne eftermiddag dukker børnene op en efter en. Søren spiller på sin harmonika, mens hans hustru Solveig synger for på den grønlandske version af ”Gud er mægtig”, inden volontør Camilla sætter gang i en aktivitet – i dag skal børnene klippe kors, og skrive deres navn på. Netop korset – og betydningen af at være et Guds barn, har Søren levende fortalt børnene om. Han er rigtig god til at ramme frelsens budskab ind i børnehøjde, og børnene sidder da også meget opmærksomme. De lytter.

Koncentrationen er høj på kontoret i dag, hvor en række frivillige er indkaldt til blandt andet at pakke nyhedsbrevet BØLGEN og andre gode informationer fra Sømandsmissionen. De frivillige er guld - en stor hjælp, for hænderne pakker og pakker, mens snakken går om løst og fast.

To kongeskibe mødes i Storebælt! Fra to forskellige kongedømmer.

Bethel varmer op til sommertogtet ved at lade elever fra Svendborg Søfartsskole øve sig i at sejle, pusle i maskinrummet osv. Sømandsmissionær Moses Sloth, der også har undervist undervejs, fortæller om dage med al slags vejr og bølgegang, så de unge kan sikkert meget mere nu efter sejlturene. Heldigvis blev der også tid til gode snakke.

Dejligt at se andet end skibet

Mors dag - Nakskov den 8. maj :) Inviter mor en tur med på Bethel skibet, når det kommer til Nakskov den 8.-22. maj. Så nyd foråret, se skibet og få en snak med sømandsmissionærerne ombord. Der skal nok være kaffe på kanden. - Velkommen om bord Det sejlende sømandshjem gør sit første stop her og glæder sig til at møde alle interesserede, så har skolen, børnehaven, venner og familie lyst til at se noget helt andet, end de plejer, så er der en mulighed nu. Også for mor!

Viggo Iversen bruger sin baggrund som fiskeskipper til at hjælpe unge videre i livet. Hans kristne tro vil han ikke være foruden - og den giver ham kræfter til at favne selv de meste belastede unge. Mød ham i sommernummeret af WAVES.

Så er Duen landet! Skønt at se den her i Århus. Hele sommeren er de unge i "Nordlys" og Duen klar til at tage imod besætningerne fra Krydstogtskibene, med internet, kaffe, TID og måske en snak om Jesus. dk

Jytte og Preben Andersen, Århus, er ansat som bestyrerpar på sømandshjemmet i Sisimiut, der ligger nord for Polarcirklen. Efter en udsendelsesfest den 30. august i Stjernen – Indre Mission i Århus - og et introduktionsforløb rejser de til Grønland i slutningen af september. De tager i den grad nogle karriereskift, men som de siger, så kan de sagtens bruge elementer fra deres gamle job. Jytte er sygeplejerske og Preben IT-programmør. Omsorgen for medmennesket, servicen for kunden, administrationen af sømandshjemmet med god og tydelig kommunikation – det kræver alt sammen et bestyrerpar med en pallette af både kompetencer, menneskelig indsigt og en personlig kristen livsholdning.

Så er Bethel kommet til Vordingborg og er på besøg frem til den 28. maj. Velkommen ombord - vi har tid til at snakke - og kaffe på kanden. Billedet her er taget af Claus Korsholm - en uvurderlig frivillig styrmand :)

Brænder du for mission - nord for polarcirklen? Så er det her måske lige noget for dig. Ellers kan du hjælpe os og dele den i dit netværk, for måske kender du én, der lige netop venter på dette tilbud. Se mere her: http://somandsmissionen.dk/storage-folder/hjaelpe-menu/jobs/

Danmark rundt!

Vi nyder det gode vejr ombord på Bethel i Vordingborg. Der er tid til snak, kaffe og tyrkisk brød.

I eftermiddags var Hanus og jeg på besøg hos Vordingborg Marine Forening. Da vi kom var kaffebordet klar og vi havde et par rigtig gode timer sammen med nogle fra foreningen.

hvor ser her da bare hyggeligt ud!

Så er Yachtskipper 3 beviset er i brug. Jens Jacob Christensen er skipper her på Bethel og jeg er styrmand! Vi er på vej til Rødvig efter en rigtig god uge i Vordingborg.

Der er SÅ hyggeligt på Aggershøj!! Men vi har stadig ledige pladser på ferieholdet for enlige damer den 13. - 20. juni. Eneste krav er, at de enten er fisker- eller sømandsenker, eller at de på en eller anden måde er tilknyttet Sømandsmissionens arbejde. Kender du nogen, der måske er interesseret i at deltage? Så kan de kontakte sekretær Miriam på tlf.nr. 3393 2543 hverdage mellem 9.30 og 15.00. Hun har et godt tilbud! OG hvis det er en fisker- eller sømandsenke er det faktisk helt gratis at deltage!!! Skynd dig! Holdet bliver snart lukket for tilmeldinger.

Unge frivillige hører mere om, hvad de skal lave på Sømandsmissionens skib DUEN, der ligger i Aarhus Havn de næste måneder. Hovedopgaven bliver at snakke med søfolkene fra de mange krydstogtsskibe,der gæster byen. Alle er dog velkomne om bord. Duen ligger lige bag DOK1. En stolt generalsekretær Nicolaj Wibe er imponeret over de mange unge. Og torsdag den 2. juni åbnes officielt. Duen ER landet!

De grønlandske sømandshjem er stadig i høj kurs og et besøg værd :-)

I dag åbnede DUEN i Aarhus skibet for mandskabet fra det kæmpe store krydstogtskib. Sømandsmissionen var klar. Både sømandsmissionær Moses, volontørene Line og hendes veninde samt generalsekretær Nicolaj Wibe. Et historisk øjeblik - og dejligt for søfolkene! Flere billeder senere!

Hygge på Aggershøj Venter på rababerkagen #Aggershøj #søfart

Line, der var med i går, skriver i en sommerhilsen: "Første dag på Duen bød på sol og blå himmel over kajplads 119, hvor Duen ligger. 31 søfolk lagde vejen forbi, primært for at få adgang til Wi-Fi, så de kunne komme i kontakt med deres familier. Der var god stemning, og mange af søfolkene gav udtryk for, at de gerne ville komme tilbage næste gang, de kommer til byen. Der blev også delt flere bibler ud. At være frivillig på Duen var en god oplevelse, der var stor taknemmelighed, og samtalerne handlede om alt fra søfolkenes hjemlande, sprog og familier til deres tro. Mange blev hængende i flere timer. Jo, for os er det tydeligt, at Gud har velsignet dette projekt."

Sømandsmissionær Finn Løvlund med Biblen - et ofte brugt "arbejdsredskab", når det sejlende sømandshjem BETHEL kommer rundt til de danske havne. Husk du er velkommen ombord! Lige nu er de i Køge :)

I næste nyhedsbrev Bølgen kan du blandt andet møde Arnaq Lynge. Hun er receptionist på sømandshjemmet i Aasiaat, og hun kan lide at snakke med kunden fra bygden og ministeriet eller fangeren, der netop har været på havet. Få nyhedsbrevet" Send os en besked, hvis du vil læse med.

nu kan endnu flere finde DUEN - altså besætningerne fra de mange krydstogtsskibe, som gæster Aarhus i løbet af sommeren - og DUEN :)

Lige til at blive glad af :)

Erik Kristensen, Horsens, er nyt medlem af Sømandsmissionens hovedbestyrelse – udpeget af Indre Mission. Han er chefforstander på Castberggård og er i gang med en diplomuddannelse i international projektledelse. For år tilbage var han sammen med hustruen ansat et år på sømandshjemmet i Sisimiut, og der fik han hjerte for arbejdet med sømænd og fiskere. Han har fulgt Sømandsmissionen perifert, men nu er han tilbage og ser frem til at være med i en sammenhæng båret af kristne værdier. Han synes, det er interessant med både organisationens missionsdel og det stærke forretningskoncept, der genererer midler til at bringe evangeliet. ”Min styrke er at kunne lægge en strategi, sætte en retning og få en organisation til at fungere. Som bestyrelse handler det om strategisk ledelse og sparring med lederne. For mig er det vigtigt, at en bestyrelse skaber frihed for medarbejderne til selv at vælge, hvordan de når de strategisk udvalgte mål. Mennesker vokser af at have denne frihed. Den er værdifuld”.

36-årige Lisbeth Worm Hansen er ny i Sømandsmissionens hovedbestyrelse – udpeget af Indre Mission. Som velfærdsmedarbejder på Svendborg Søfartsskole og hustru til en maskinmester hos Maersk kender hun meget til den maritime sektor og sømændenes arbejdsvilkår. ”Andre har set mig som den rigtige til opgaven, og jeg tror, Gud har kaldet mig til den. Det bliver spændende at være med til at udstikke en kurs for arbejdet, og jeg regner også med at lære en del. For mig er det vigtigt at kunne bidrage et sted, hvor både Gud og mennesker er i fokus. Og det er de i Sømandsmissionen. Min daglige kontakt med de unge søfartselever giver mig også en pejling af, hvor vi skal ”styre hen”. Ofte hører jeg efterfølgende fra dem, når de sejler rundt til havne i hele verden. Den viden kan jeg anvende nu.”

Kan du fortælle os, hvem præsten er? :)

Bethels tur fra Køge til Rønne var noget af en vippetur. I 11 timer med denne udsigt fra styrehuset fik skipper Leif og de andre om bord mulighed for at finde ud af, hvor søstærke de var.

"Sygehuset i Aasiaat stod i weekenden i flammer, så alle patienter og personale blev evakueret til sømandshjemmet. Heldigvis var der ingen tilskadekomne - ved fælles hjælp gik det hele" , siger Gyda, der sammen med Anders er bestyrerpar på sømandshjemmet i Aasiaat. Hvor der er hjerterum, er der husrum.

Er du i nærheden af Helsingør? Lørdag den 25. juni kan både søulke og nysgerrige landkrabber komme helt tæt på moderne søfart, når Foreningen til Søfartens Fremme og M/S Museet for Søfart fejrer ”Den søfarendes dag” med et væld af aktiviteter i dokken og på kajkanten ved Kulturhavn Kronborg i Helsingør. Redningsøvelser, rib-bådstur, coasters, uniformer, motorer og navigationsudstyr. Det er bare noget af det, man kan opleve, når M/S Museet for Søfarts dok og kajkanten ved Kulturhavn Kronborg fyldes med søfarende, skibe og udstyr lørdag den 25. juni fra kl. 11 til 17.

I dag den 25. juni fejrer vi Day of the Seafarer, som er FN’s internationale dag til ære for verdens søfarende. De bidrager til at holde verdens hjul i bevægelse. Søfarten er en grundsten i verdenshandlen og en vigtig del af transportkæden.

Sommerferie job som hyrde for rensdyr! Johannes og Philip kan ikke få nok af Grønland! Efter at have været volontører på sømandshjem tager de nu afsted igen - denne gang som hyrder i Sydgrønland. Hele juli skal de holde styr på en vrimmel af rensdyr, når de da ikke fanger en ørred til aftensmaden eller tager rygsækken på og vandrer mod den grønlandske indlandsis, som kun er 6 km væk. Sømandsmissionen ønsker rigtig god rejse!

EFTERLYSNING!!! DEL-DEL-DEL!!! Vi mangler lige nu to kristne unge, der har lyst til at være volontører for søfartsstuderende på Ærø efter sommer. Besøg Aggershøj ved at se videoen og læs mere her. Måske er det lige noget for dig! https://youtu.be/TNLWcZLKAWE

Leif styrer Bethel, med Kronborg om bagbord. Efter en uge i København er vi på vej til Gilleleje havn, hvor Bethel ligger de næste 14 dage.

Bethel er nu i Frederiksund frem til den 23. juli - Velkommen ombord! Se et inspirerende indslag her med sømandsmissionær og skipper Leif Rasmussen :)

Lige nu er TV 2 Lorry på besøg på Bethel i Frederikssund. Sømandsmissionær Finn Løvlund bliver interviewet har vi hørt fra en absolut pålidelig kilde :)

Claus Korsholm har nu sejlet Bethel til Kalundborg. Her vil du blandt andet kunnne møde fritidsmedarbejderne i Sømandsmissionen Editha og Jens Christian Seeberg, hvis du kigger forbi. De åbner ofte deres hjem for sømænd. Den 7. august sejler Claus skibet videre, og da kan Fredericia glæde sig til et besøg. TAK for frivillige medarbejdere :)

FIK DU AFSLAG FRA STUDIET? Så er det måske meningen, at du skal til Aggershøj! Vi mangler lige nu to kristne unge, der har lyst til at være volontører på Sømandsmmissionens hjem Aggershøj på Ærø med særlig fokus på søfartsstuderende. Måske er det noget for dig - så læs videre på opslaget under billederne. Ellers må du også meget gerne dele opslaget med dine venner eller tagge dem, du tror, vil være interesserede.

Grønland venter! For første gang går Blå Kors og Sømandsmissionen sammen om at ansætte en medarbejder, og valget er faldet på teologen Christian Dyssegaard fra København. Sammen med hustruen Lisbeth og deres to små børn rejser de til Aasiaat den 7. september 2016. Formålet med at slå kræfterne sammen er at hjælpe sømænd, fiskere og familier via forskellige aktiviteter og samtaler i Grønlands femtestørste by. Som sidegevinst udvikler Blå Kors sit arbejde i byen med projektet ”Fællesskab for børn i Grønland”, og samtidig er det hensigten at styrke sømandshjemmets kristne profil inden for diakoni og mission. Christian Dyssegaard skal være 1/3 sømandsmissionær, 1/3 medarbejder på sømandshjemmet og 1/3 Blå Kors-medarbejder. En varieret arbejdsdag venter – med opgaver på sømandshjemmet, mission blandt sømænd og fiskere på havnen samt fx coachende samtaler med børn, unge og voksne i Aasiaat. Blandt andet skal han i samarbejde med Nivé Heilmann, projektleder på Blå Kors-projektet, engagere en række frivillige, der gerne på sigt kan bære arbejdet med børnene. ”Det er en god mulighed for at komme ud og opleve verden – og naturens storhed. Vi har aldrig været i Grønland før, men er overbevist om, at Gud har en mening med det. Det stoler vi på og at han vil bruge os. Gud har kaldet os til at rejse til Grønland”, siger Christian Dyssegaard. Der er udsendelsesfest den 21. august 2016 kl. 11 fra Københavnerkirken, Bethesda, Rømersgade 17.København.

Sømænd på besøg på Bethel i Kalundborg. Fra den 8. august ligger skibet i Fredericia. Alle er velkomne ombord. Også selv om du ikke sejler :)

Denne spændende bog kommer snart!

Så er Bethel, Johannes Christoffersen og jeg ankommet til Haderslev. De første gæster har fået kaffe, men vi har mere! Og vi har TID. Tid til til at lytte og tid til at snakke, også snakke om troen på Jesus. Så velkommen ombord. Del gerne dette opslag!

Velkommen til Sømandsmissionens årsmøde 2016 Tid: 3. september Sted: Svendborg Søfartsskole Pris: gratis Tilmelding: JA, hvis du vil have noget at spise, så tilmeld dig til sekretæren på tlf. 33932543 eller mail: mvv@somandsmissionen.dk senest 22. august! Se programmet for dagen her: http://somandsmissionen.dk/…/aarsmo…/program-aarsmoede-2016/

Vi havde besøg af en journalist fra Jyske Vestkysten i går.Det kom der denne artikel ud af:

Måske du kan hjælpe?

Vi nyder turen fra Åbenrå til Sønderborg.

Imponerende hvad der sker, når unge frivillige lader sig bruge i Guds arbejde

Idræts og kulturaften i Sønderborg. Vi har haft mellem 150 og 200 gæster ombord på Bethel i aften. Det har været travlt og meget hyggeligt!

Masser af søfolk har de seneste måneder nydt godt af Sømandsmissionens skib DUEN i Aarhus Havn.

Vi har i dag modtaget 400 eksemplarer af denne bog. En bog om om en mand, hans familie, om livet med Gud og arbejdet i hans tjeneste. På lørdag sættes den til salg, så du også kan få fingrene i den.

I dag udkommer "Hvor himmel og hav mødes". Er du interesseret i hvordan livet som sømandshjemsbestyrer eller sømandsmissionær ser ud, så er "Hvor himmel og hav mødes" en bog du må eje. Bogen giver dig et indblik i Jørgen Erik Larsens liv og virke i Sømandsmissionen. Hvordan han og konen gennem mere end 40 år, har smøget ærmerne op i tjeneste for søens folk. Bogen koster 195,- kr. plus forsendelse (58,- kr.), og kan bestilles på tlf: 3393 2543 eller mail: info@somandsmissionen.dk

Indenlandsk Sømandsmission har netop holdt årsmøde på Svendborg Søfartsskole i strålende sol og med mulighed for at erfare, at mange års godt samarbejde stadig bærer frugt. Formand for Sømandsmissionen Hans Peter Kristensen: ”Vi sætter utrolig stor pris på at være her i maritime omgivelser - og på samarbejdet med såvel søfartsskolen som Broderkredsen. Ved at I har givet os lov til for at undervise jeres elever på Bethel, giver det os en mulighed for at skabe relationer til de kommende sømænd.” De fremmødte fik mulighed for at hilse på både nye bestyrerpar til Grønland og nye bestyrelsesmedlemmer. Desuden var der stof til eftertanke, da generalsekretær Nicolaj Wibe spurgte: Tør du regne med Gud?" . Endelig havde sømandsmissionær Jørgen Erik Larsen travlt med at signere bogen om ham selv "Hvor himmel og hav mødes". Netop udgivet.

Natmad på Aggershøj, efter en god aften med suppeogbibel ( godt de fleste er gået, så er der mere til os)

Jytte og Preben tager til Sisimiut senere på måneden. Det bragte Aarhus Stiftstidende en artikel om i går. I morgen rejser Lisbeth og Preben til Aasiaat. Rigtig god rejse - og hils i Grønland.

Volontør Rasmus Karsten Kirkegaard i fuld gang med at tjære tager på den kinesiske pavillon, det bliver så fint! Så er der klar til Seniordage, sømænd og sømandsenker!

Vi leger: hvem er jeg? Med hf søfartselever på Aggershøj!

Dejligt med omtale på nettet: http://www.sondagmorgen.dk/kultur/en-mand-med-hjerterum-for-sens-folk/ Bogen kan stadig købes for 195 kr. + forsendelse ved henvendelse til Sømandsmissionens hovedkontor: info@somandsmissionen.dk

Volontørtræf i Nuuk giver oplevelser og har i høj grad fokus på det kristne fællesskab. Blandt andet blev det til en sejltur med båden ”Immanuel” til “Håbets ø”, stedet vor Grønlands apostel Hans Egede begyndte sit missionærarbejde blandt grønlænderne. På toppen af ”Håbets Ø” bad volontørerne for Grønland og sang et par sange. Nu er de unge tilbage på sømandshjemmene i Aasiaat, Sisimiut og Nuuk. Vi ønsker god arbejdslyst! Sømandsmissionær Søren Eriksen holdt bibeltimer mm.

I dag kan I læse om et udsnit af Sømandsmissionens arbejde blandt søens folk - i Kristeligt Dagblad. God læselyst :) http://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/udenlandske-soemaend-taler-gerne-om-tro

Her er broen på Danmarks største fiskefartøj på størrelse med et parcelhus. Sømandsmissionær Leif Rasmussen var i hopla, da han blev vist rundt af kaptajnen - og da han bare måtte sidde på kaptajnens plads. Fartøjet hedder Ruth. Læs meget mere i Sømandsmissionens blad Waves.

Er du vores nye kollega i Vejle?

Glædelig jul! I søndags pakkede disse kvinder bunker af pakker ind, som skal sendes til Grønland. Som volontører i Grønland sidste år så de, hvilken glæde det gav sømændene at få en gave til jul. Så med julemusik, hjemmebagte småkager, æbleskiver og bare tæer blev der arbejdet igennem. Imponerende at de ville tilbringe dagen indenfor med en sommertemeperatur på 23 grader i det fri. Tak.

Program for Fest For Grønland er klart! Se det vedlagt her og meld dig til på: http://somandsmissionen.dk/om-os/fest-for-groenland/tilmelding-til-fest-for-groenland-2017/ Det bliver godt!

HUSVILD? Lejligheden med Vejles skønneste udsigt står ledig! Adresse: Havnepladsen 1, 3. sal, 7100 Vejle. Størrelse: Ca. 140 m2 bestående af 2 stuer, 1 værelse, køkken, toilet & bad, stor entre. Husleje: 6500 kr. pr. måned inkl. vand og internet. Parkering til 1 bil inkluderet i lejen. Fjernvarme og el afregnes efter forbrug Forpligtelser: Renholdelse af trappe mellem 2. og 3. sal Renholdelse af ejendommens gård Snerydning (om vinteren) i weekender og helligdage. Lejemålet påbegyndes efter aftale. Kontakt: Jens Vindum, tlf. 33 93 25 43 , mail: jv@somandsmissionen.dk

Vil du lære førstehjælp? Sømandsmissionen har bestilt et kursus til nogle af medarbejderne, og der er enkelte ledige pladser, hvis du er interesseret. Kurset bliver afholdt torsdag den 27. oktober kl. 9-16.30 i Fredericia på Soldaterhjemmet. Hvis du er interesseret kan du skrive til sekretær Miriam: mvv@somandsmissionen.dk og høre nærmere om pris og program for dagen. Der er begrænsede pladser, så skynd dig, hvis du vil med. Vi lukker for tilmeldinger mandag d. 24. oktober.

Nu skal du måske snart til at købe julegaver! Overvej lige denne spændende bog med sømandsmissionær Jørgen Erik Larsen - interessante historier fra Danmark og Grønland bundet sammen af en tro på Gud. At Gud går med. Altid. Køb bogen - send os en besked. Pris kun 195 kr. Eller bestil den på tlf. 3393 2543.

Velkommen til Erik som er ny volontør på Aggershøj, han er allerede i fuld gang i aften med "suppe og bibel" gruppen!

Ved lærermesterens fødder. Erik holder medarbejderkursus. Stor koncentration og mega fokus.

Frederikshavn Sømandshjem - nu med endnu mere hygge! :-)

Mange steder rundt i Danmark laver de trofaste sømandskredse julegaver til søfolk, der er på havet til jul. Gaverne afleveres oftest til en sømandsmissionær eller til hovedkontoret i Vejle. I Kalundborg sørger Julegaveklubben for, at der er gaver og hilsener at dele ud lokalt. TUSIND TAK for alle jer, der er med i Sømandsmissionens "julegavemission"!

Kontakt Jens Vindum på 3393 2543 eller jv@somandsmissionen.dk og aftal en pris.

Er du den nye volontør på Aggershøj? Ellers hjælp os med at tagge nogen, som du tror, det kan være. Del også gerne opslaget på din egen side :-)

Kom med din kage til FEST FOR GRØNLAND Den 4. februar 2017 på Sædding Efterskole ved Skjern Der er linet op til et kaffemik, der kan måle sig med det på et grønlandsk sømandshjem! Meld dig til konkurrencen inden 15. januar og kom med din flotteste lagkage til festen! Så bliver det måske dig, der vinder lækre grønlandske specialiteter. Tilmelding til info@somandsmission.dk. Du går mæt hjem :) Håber vi ses! FEST FOR GRØNLAND præsenterer Sømandsmissionens arbejde i Grønland - det præsenteres af sømandmissionærer fra Nuuk og Aasiaat samt bestyrere af vores tre sømandshjem i Nuuk, Sisimiut og Aasiaat. Fokus er evangeliet og det kristne værdisæt.

I følge generalsekretær Nicolaj Wibe er det sundt sommetider at lade situationen være vigtigere end tiden! "Vi kan lære af grønlænderne. Der er mere tid i Grønland! Sådan virker det. Ikke at man render tidløst rundt, men man hænger ikke i klokkestrengen, som vi gør i Danmark. Og det er sundt. Bagsiden er selvfølgelig, at der kan være aftaler, der misses, men den bagside vores kultur har mht. tid, det er stress og manglende evne til nærvær og ro. Vi har virkelig noget at lære her! " Kom med til Fest For Grønland den 4, februar! Sæt X i din kalender allerede nu - det er dejligt at have noget at glæde sig til.

Er Grønland noget for dig? Er du ledig fra januar og et halvt til et helt år frem? Vil du være volontør i Nuuk med løn? Så kontakt Sømandsmissionen og hør, hvad vi kan gøre for dig - og Grønland! Tlf. 3393 2543 Mail: jv@somandsmissionen.dk (Billedet er taget af tidligere volontør i Nuuk Signe Damgaard).

Julemanden er en sømandsmissionær! Når danskerne sætter sig til julebordet, vil der rundt omkring på danske og udenlandske skibe blive pakket gaver ud doneret af flittige frivillige. En kærlig hilsen med ønsket om en glædelig og velsignet jul fra Sømandsmissionen. Sømandsmissionær Finn Løvlund deler flere sække med julegaver ud til de besætninger, der skal fejre jul på havet. Han møder de fleste på Esbjerg Havn - 20 skibe skal besøges. Både i Grønland og Danmark går sømandsmisisonærerne ombord med gaver.

Drømmer du om at købe denne bog? Så skynd dig at bestille. Der er mindre end 20 eksemplarer tilbage af det første oplag, og det er ikke sikkert, den genoptrykkes. Bestil på mvv@somandsmissionen. dk eller tlf. 3393 2543. Bogen koster 195 kr + forsendelse 58 kr.

"Og Ordet blev kød og tog bolig iblandt os, og vi så hans herlighed, en herlighed, som den Enbårne har den fra Faderen, fuld af nåde og sandhed." Sømandsmissionen ønsker alle en glædelig jul og et bragende godt nytår. Kontoret er lukket fra den 24. december til den 1. januar.

Sømandsmissionen ønsker et rigtig godt og velsignet nytår 2017. HUSK at tilmelde dig den store FEST FOR GRØNLAND, der fyres af den 4. februar på Sædding Efterskole, hvor alle vores udsendte i Grønland medvirker. Tilmeld dig i dag på www.somandsmissionen.dk. Ses vi?

Ved du, at FEST FOR GRØNLAND den 4. februar er for hele familien? Der bliver noget for alle sanser, alle aldre, alle holdninger, alle! Tilmeld jer nu. Se mere på www.somandsmissionen.dk. PS:

Så kom der en skøn forsinket julegave til Aggershøj En af søfartseleverne har gode forbindelser! Tak for gaven!

Er der nogen, der kender denne mand? Han kommer til Fest For Grønland på Sædding Efterskole lørdag den 4. februar og taler over emnet: "Markerne er (sne)hvide til høst". Husk tilmeldingsfristen på søndag: http://somandsmissionen.dk/om-os/fest-for-groenland/

Lise Petersen med band deltager i Fest For Grønland lørdag den 4. februar! Har du ikke meldt dig til endnu? Du kan stadig nå det - der er deadline på søndag den 15. januar. Tilmeld dig her: http://somandsmissionen.dk/om-os/fest-for-groenland/ God weekend :-)

Vi har mødt tidligere styrmand Søren Lyngbjørn, som sad i somaliske piraters jerngreb i 838 dage. Læs hele artiklen i Waves, Sømandsmissionens spændende magasin på dansk og engelsk.

26 hjemløse får varmen i Nuuk Sømandsmissionær Søren Eriksen kender flere og flere hjemløse i Nuuk. En dag kører han forbi et stort, tomt modulbyggeri på havnen – 30 containere med god indretning. Han får en rundvisning, tilbyder at købe det, selvom han ikke har pengene: ”Jeg sagde, jeg var meget interesseret i at købe containerne, vel vidende at de skulle flyttes, at jeg ikke havde 2 mio.kr., og at det var et område, jeg ikke fremadrettet ville bruge mange kræfter på at vedligeholde og administrere. Kort sagt. Det skulle gives videre til nogle, der ville tage over," fortæller han. Kort fortalt udarbejder Søren en grundig projektbeskrivelse, Kofoed Skole viser interesse, og kommunen er med på ideen og betaler i første omgang både 2 mio. kroner og vil også betale de ca. 2 mio. kr., det koster at flytte modulbyggeriet. "Nu er det vedtaget, hvor containerne kan stå. Næste step er at indkredse, hvem af de mange hjemløse, der skal være målgruppen. Højst sandsynligt bliver det de unge, som vi satser på, for antallet af unge hjemløse stiger desværre. Jeg glæder mig over, at initiativet giver 26 hjemløse tålelige boforhold. Desuden takker jeg Gud for, at kommunen gik med på ideen", slutter en taknemlig og tilfreds sømandsmissionær Søren Eriksen fra Nuuk.

Flere end 400 vil feste for Grønland Når der er Fest for Grønland på lørdag den 4. februar, bliver det nok Danmarks største kaffemik! De mange tilmeldte til festen vidner om en stor interesse for både mission og Grønland, hvilket får generalsekretær Nicolaj Wibe til at juble: ”Det er første gang, vi arrangerer en fest for Grønland, og jeg er både stolt og taknemlig over den store opbakning. Vi vil så gerne, at vores arbejde i Grønland ikke bare er Sømandsmissionens projekt, men et projekt der kan bredes ud til mange. Bestyrerne og volontørerne har alle menigheder, de kommer fra, og det ser ud til, at vi har en bred opbakning fra deres baglande.”

Hørt i forbifarten I Waves 1/2017 kan du læse interviewet med styrmand Søren Lyngbjørn, der var fanget og ydmyget af somaliske pirater i 838 dage. Nu, han er hjemme, bliver livet aldrig det samme, fordi han er færdig med at sejle og mere end 50 procent invalid. Da Sømandsmissionens journalist ringede til ham for at høre, om han ville medvirke i bladet, sagde han: ”Jo, jeg vil godt stille op til interview, men kun fordi det er jer. I alle de mange år jeg sejlede, fik jeg jo flere julegaver og hilsner fra jer. Det var så dejligt. Så jo, kom du bare til Ærø.”

Generationer mødes til søfartseventyr, når DR Ramasjang fra den 21. februar kl. 17.45 sender den nye serie ’Min mosters historier’, som tager børn og andre eventyrlystne sjæle med ud på de danske farvande til leg og læring til søs. Måske et program der er værd at se? Også for voksne?

Fest for Grønland blev en fest! ”Den kærlighed som Gud har vist, er ganske enkel mægtig”! Forleden istemte mere end 420 fremmødte børn og voksne denne kristne lovsang godt hjulpet på vej af Lise P med band. Den indrammede på forunderlig vis hele Sømandsmissionens arrangement ”Fest for Grønland” og understregede, at mission er et kristent fællesskab, der er villig til at lade sig bruge – ikke baseret på organisationer eller missionsselskaber, men på mennesker. Til den stort anlagte fest medvirkede blandt andet alle bestyrerpar fra sømandshjemmene i Grønland, sømandsmissionærer fra Nuuk og Aasiaat og der var underholdende indslag fra tidligere volontører. I glimt fortalte de om arbejdet i Grønland, inden en festsang fra Svend P – velskrevet til lejligheden opmuntrede til øget engagement. Bag dagen stod også de sendende menigheder, og et utal af frivillige var i gang, så de mange gæster, der kom fra hele Danmark og nogle fra Norge, kunne føle sig godt tilpas og smagfuldt beværtet.

Nordlys er ved at gøre klar til sommerens krydstogtmission.

Svært at få armene ned efter flot indsamling Sømandshjemmene har netop samlet ind til NAKUUSA landsindsamling til støtte for børn med problemer. Alle tre sømandshjem donerede overskuddet fra salget i cafeteriet den 3. marts og derfor kunne man overrække en check på tilsammen 18.966,44 kr. Alene fra Sisimiut Sømandshjem kom der hele 12.678,08 kr. ? På billedet er Johannes og Preben på TV for at fortælle om en spændende dag. ”Både medarbejdere og gæster har bidraget til det flotte resultat. Vi synes, det er et værdigt og vigtigt formål at støtte udsatte børn i Grønland. Det falder godt i tråd med Sømandsmissionens DNA og værdier”, siger Preben Andersen fra Sisimiut Sømandshjem

Skal du med til Grønland til sommer? Sømandsmissionen og Felix-rejser arrangerer i samarbejde en tur, hvor du kan besøge Sisimiut, Ilulissat, Aasiaat, Kangerlussuaq. Se mere her: http://somandsmissionen.dk/groenland/sommertur-til-groenland/ Fristen er overskredet, men der er stadig plads lidt endnu.

For fulde sejl den 3. april kl. 17 i Hvide Sande VELKOMMEN Oplev den stemningsfulde kommandohejsning, når Sømandsmissionens skibe Bethel og Duen stævner ud. - Nu venter bølger af oplevelser til havs og i havn. Det er festligt, højtideligt og folkeligt, når Sømandsmissionen indbyder alle til kommandohejsning den 3. april kl. 17. Arrangementet begynder i Klittens menighedshus, hvor generalsekretær Nicolaj Wibe suppleret af sømandsmissionærerne Moses Sloth og Leif Rasmussen fortæller om, hvilken betydning skibene har for de mange besøgende i de danske havne. Kl. 19 går vi ned på skibene ved indsejlingsslusen, inden de sejler afsted i aftensolen. Prøv det! Det bliver en oplevelse :)

Ny netværkssekretær Nanna Schulz Hansen er ansat 25 timer om ugen som den første netværkssekretær i Sømandsmissionen. Når hun tiltræder 1. april, bliver hendes primære opgave at skabe netværk – finde især kristne unge, der kan se det spændende ved at være med. Det gælder fx om at finde nye volontører til Grønland og Danmark, som gerne vil ud og opleve noget, der samtidig er et stykke kristent missionsarbejde. Desuden har hun også ansvaret for de frivillige medarbejdere. Nanna forlader et job som folkeskolelærer i Kolding, men vurderer, at en del af hendes kompetencer nu sagtens kan anvendes i en anden kontekst. Fx er der meget formidling, planlægning og koordinering i det nye udadvendte job ligesom stor indfølingsevne er på sin plads, når hun tager rundt og snakker med mennesker. I det nye job er også sekretæropgaver på Sømandsmissionens kontor i Vejle.

Dette bord er vurderet til 1000 kr., men nu kan det blive dit for kun 800 kr., hvis du selv henter det på Havnepladsen 1, 7100 Vejle. Beskrivelse: Ovalt bord, finér med ben med messingbeslag nederst. Længde 170 cm. Bredde 120 cm. Højde 75 cm. Kan trækkes ud og forlænges med 4 plader á 57 cm. I alt længde 4 m. Pladerne er ikke pæne i overfladen så det kræver en dug. NB: På billede 01 er der kun 3 plader isat. Interesseret? Så kontakt os på jv@somandsmissionen.dk eller tlf. 33932543 (Opslaget fjernes, når bordet er solgt).

Husk kommandohejsning i Hvide Sande på mandag den 3. april kl. 17. Se Bethel og Duen sejle ud på sommertogt. Stemningsfuldt bliver det! I Klittens menighedshus først og siden på skibene.

Jep - og på mandag er der kommandohejsning i Hvide Sande for både Duen og Bethel. Nu skal skibene igen sættes under Guds kommando med ønsket om Hans velsignelse over årets togter.

Hvis du er spændt på, hvordan Hotel Aalborg Sømandshjemmet kommer til at se ud efter ombygning, står der nu en model i Børnehaven Vimmerby. Sømandshjemmets bestyre Bo Kikkenborg indviede den nye "bygning", inden den blev taget i brug af de mange små "gæster".

Kommadohejsning med fuld musik Sømandssalmen ”Jeg er en sejler på livets hav” akkompagneret af banjo og harmonika lød, da Sømandsmissionens skibe - Duen og Bethel - stævnede ud fra Hvide Sande den 3. april – klar til at få besøg af mange gæster, klar til at lægge rum til snakke og dybe samtaler. Mange var mødt frem til fejringen, der også bød på indlæg af bl.a. sømandsmissionærerne Leif Rasmussen og Moses Sloth samt generalsekretær Nicolaj Wibe, inden deltagerne nød en veltillavet aspargessuppe og gik ned til skibene på havnen.

Nanna Schulz Hansen(tv) er begyndt på sit nye job som netværkssekretær i dag. Det kræver en grundig gennemgang af alle arbejdsområderne, hvilket Miriam Vibjerg gør på kompetent vis.

Helt klart et forbøns - emne! Alene caféen i Aarhus har brug for 30 frivillige. Dertil kommer de andre caféers! Tak om I vil bede med - også for denne sag :)

Så er Nordlys i gang på KFS' Påskelejr - her skal Café Nordlys se dagens lys og en masse frivillige rekrutteres til Sømandsmissionens mange muligheder for at tjene Gud, søfolk og fiskere! Bed Gud om at velsigne os med alle de volontører og frivillige vi har brug for - tak :)

Mød Mikkel Beha i næste nummer af WAVES.

Her kommer endnu et glimt af Nordlys :)

Eftermiddagskaffe for hele besætningen på Aggershøj.

Sømandsmissionen fylder 112 år i dag! Taknemlighed fylder, fordi mange i årenes løb har arbejdet på at bringe evangeliet ud til søfolk og fiskere. Det gør vi stadigvæk godt hjulpet på vej af frivillige, der brænder for sagen. Og vi oplever fortsat den magt, der er i forbøn. I dag retter vi især takken til Gud.

Oplevelser der bølger frem og tilbage

Sømandsmissionærer og frivillige sejler med søfartseleverne

Stadig aktuel og spændende!

Civiløkonom Erik Ramballe Hansen er ansat som forretningschef i Sømandsmissionen. Han afløser Jens Vindum. Til dato har Erik haft ansvar for de grønlandske sømandshjem, men nu udvides jobbet til forretningsområderne i både Danmark og Grønland. Hensigten er at optimere og udvikle arbejdet samtidig med en kompetent forvaltning. ”Jeg ser en masse udviklingsmuligheder i forretningen samtidig med, at Sømandsmissionen blomstrer på mange måder gennem nye initiativer for at nå søfolk og fiskere med evangeliet. Det er et fantastisk sted at arbejde. Her er højt til loftet, en uformel tone, og så er det en organisation i fuld fremdrift," mener Erik.

Så er det lige før! Sømandsmissionens skib Bethel sejler ud på sommertogt, og den første havn er Kolding fra den 15.-20. maj. Derefter bliver det Aabenraa fra den 22.-27. maj. Husk der er åbent skib hver dag fra kl. 9-22 samt aftensang kl. 20.30. Håber vi ses. Der er kaffe på kanden og god tid til en snak. Få mere info hos sømandsmissionær Jørgen Bech Knudsen tlf. 2865 5277. Del gerne.

Er det dig, der står og kigger ud over vandet her? Måske kan det blive det! Der er nemlig stadig ledige pladser på den sommertur til Grønland, som Sømandsmissionen og Felix Rejser arrangerer i fællesskab. Turen bliver gennemført, men de vil gerne være lidt flere :-) Se her, hvis du vil vide mere: http://felixrejser.dk/oversigt/fly/224-groenland/

Besøg Bethel på Kolding Havn fra den 15.-20. maj. Eller find skibet i Aabenraa fra den 22.-27. maj. Husk der er åbent skib hver dag fra kl. 9-21 samt aftensang kl. 20.30. Der er kaffe på kanden og god tid til en snak. Ses vi? Vedr. Aabenraa kontakt sømandsmissionær Finn Løvlund, tlf. 20733806.

Kom frisk! Oplev spændende dage med udenlandske søfolk!

Pinsen er lige om hjørnet! Er du i Sønderborg, så tag familien med et smut på Sømandsmissionens skib Bethel, der ligger i havnen til og med 5. juni. Du kan også invitere far ombord i anledning af fars dag. Gratis adgang mellem 10-21. Velkommen :)

Sommeren er begyndt!

Endnu en skøn dag i Sønderborg, kaffen er brygget og skibet er åbent, velkommen om bord

Søges: 2 Volontører til Aggershøj Hvis du har tid ½ -1 år fra 1. august til at være - i et kristent fællesskab... medvandrer for andre unge - øboer i et slot... sørge for husets gæster - få masser af frisk havluft... hjælpe med praktisk arbejde Nysgerrig? Kontakt: nsh@somandsmissionen.dk

Den 7.-10. juni er Bethel-skibet i Nakskov. Mød fx sømandsmissionær Jørgen Knudsen og få en snak. Han har tiden og lytter gerne :)

Dejligt med frivillige medarbejdere! Her er Jens Chr. Seeberg klar til at møde sømænd i Kalundborg. Hvor godtfolk er...

Rødvig Havn lægger kulisse til Bethels ankomst den 20. juni. Frem til den 24. juni kan du finde Sømandsmissionens skib der - og du kan se frem til et hyggeligt møde med en sømandsmissionær eller to. Velkommen om bord!

Selv om der er Seniordage på Aggershøj, bliver gyngerne brugt flittigt!

I denne uge er jeg Finn Løvlund ombord som sømandsmissionær på et forsyningsskib Havila Heroy til olieplatformene. En ny men meget god og udbytterig måde at arbejde på, hvor jeg får lov til at følge sømændene og deres arbejde ombord og få mange gode samtaler. Her kan du se et lille udpluk af billeder herfra.

Masser af sømænd gæster sømandscafeen i Aarhus

Nu er de her klar til at komme til Grønland! Tak for en skøn ny-volontørdag allesammen!

Hvem skal være Aggershøjs nye volontører fra august? Kender DU en, som skal have en opfordring? Du kan være med til at bede for, at de rette kommer. TAK!

Nationaldagen den 21. juni er en folkefest i alle byer og bygder i Grønland. Hvert sted har man lagt et program, som byder på fælles morgensang, taler, flaghejsning, gudstjeneste, kaffemik samt lokal underholdning i form af musik, folkedans, opvisning i kajakfærdigheder eller lignende. RIGTIG GOD DAG – også til alle på Sømandsmissionens tre sømandshjem i Aasiaat, Nuuk og Sisimiut

Bethel ligger i Køge frem til den 1. juli. Kom gerne på besøg og mød Sømandsmissionen! Der er kaffe på kanden og tid til at snakke. Tag gerne venner og familie med og giv dem en oplevelse. Åbent skib! Velkommen!

Besøg af tidligere barn af fiskerenke, hun blev glad da hun fandt hendes eget navn og moderens navn i de gamle gæstebøger. Og der var tydelig gensynsglade da de gamle stuer og værelser blev genset.

Dejligt gensyn med det forrige bestyrerpar på Aggershøj! Vi delte gamle minder, sang og spil, og tanker at tænke videre over!

EFTERLYSNING!! Har du hørt om nogen, som har været på Aggershøj som barn sammen med deres mor, der har været enten sømandsenke eller fiskerenke. SÅ vil vi meget gerne i kontakt med dem! Vi forsøger at få kontakt til så mange som muligt af de mange nu voksne børn, som var hernede en eller flere gange! Skriv til sømandsmissionær Simon Ambrosen: ssa@somandsmissionen.dk Del gerne!!

Sømandsmissionen på arbejde Der hygges med guitar og klaver. Bibler og bøger ryger afsted, samtalerne kommer også drypvis – som vi kender det fra almindelige skibsbesøg. De frivillige gør det kanongodt, og ja, det vrimler ind med søfolk på sømandscafeen i Aarhus. ”I rene tal har vi besøgsrekord på 113 gæster for én dag,” fortæller sømandsmissionær Moses Sloth (tv), der her ses sammen med Rosendo, der er security manager på Breamar. Har du lyst til at hjælpe med i cafeen? Da kontakt Sømandsmissionen.

Så smukt i Grønland :) God dag til alle på sømandshjemmene i Aasiaat, Nuuk og Sisimiut

Det sejlende Sømandshjem Bethel ligger i øjeblikket i Gilleleje. Her har vi mange besøg af fiskere og lokale fra byen, samt turister som kommer forbi for at få en snak og nyde en kop kaffe. Som det fremgår af billedet har vi igen en klokke ombord. Det er en af de lokale her, som har foræret os den. På billedet: Benny Grarup, Jørgen Erik Larsen og Finn Løvlund

Hvem skal være Aggershøjs nye volontører fra august? Kender DU en, som skal have en opfordring? Henv. nsh@somandsmissionen.dk

Sømandsmissionær Hanus Poulsen havde en travl formiddag i Hundested forleden dag. Flere ville gerne snakke med den erfarne mand, og han formåede at få sagt rigtig meget ved sin måde at være på, sin rolige tilgang, sin lytten og deling af sin personlige historie. Der blev lyttet. Hele vejen rundt om bordet. Skibet ligger i Hundested frem til søndag. Derefter sejler det til Kalundborg. Kik indenfor.

Måske noget for dig - eller en du kender? :)

På skibets jomfrufærd fra Tasmanien til Aarhus erfarede kaptajn Flemming Ejlersen, hvordan EKSPRESS 3 håndterer høje bølger. Nu sejler skibet mellem Sjællands Odde og Aarhus. Læs mere om den spændende tur i næste WAVES - og om kaptajnens oplevelser under orkanen i 1999.

Det nye Bølgen er sendt ud med bl.a. præsentation af de nye volontører i Grønland, jobopslag til at blive sømandsmissionær i Sisimiut eller Aasiaat, de første erfaringer med krydstogtmission i Skagen og akut ønske om volontører til Aggershøj. Vil du også have Sømandsmissionens nyhedsbrev Bølgen sendt helt gratis til din mail otte gange årligt? - Så skriv til mvv@somandsmissionen.dk og oplys navn, adresse, mailadresse og gerne telefonnummer. Husk at skrive, at du gerne vil have Bølgen :-)

Volontør søges!

Dejligt med flittige frivillige :)

Lørdag den 2. september inviterer Sømandsmissionen til årsmøde i Svendborg. Se program og praktiske oplysninger på hjemmesiden: http://somandsmissionen.dk/om-os/aarsmoede-2017/ Og husk tilmelding senest den 20. august. Ingen tilmelding = ingen mad.

Sisimiut og Aasiaat kalder! Er det på dig? Se stillingsopslag på Sømandsmissionens hjemmeside: http://somandsmissionen.dk/storage-folder/hjaelpe-menu/jobs/

Bethel kommer til Randers mandag den 14. august og lander dermed lige i RANDERS UGEN - fest, farver og mange folk. Mon ikke det giver ekstra travlhed ombord? Kik forbi, nyd skibet og få en snak med en sømandsmissionær. Gerne om det, du er optaget af.

At møde et andet menneske, at sætte sig ned og fortælle, lytte, blive set, blive opmundtret - et øjeblik, inden turen går tilbage til krydstogtskibet.... Både i Skagen og Aarhus er sømandsmissionærer og frivillige klar til at give plads til den enkelte. Her er sømandsmissionær Leif Rasmussen i herligt selskab med filippinske sømænd. De gjorde indtryk.

Hurra for danske unge, der er klar til nye udfordringer! I Nuuk. God fornøjelse :)

Grill, navigatør elever, bål og kaffe!

Sømandsmissionærerne i Danmark var samlet i går på Bethel. De hygger sig, mens de måske også arbejder lidt!

En del unge rejser mod varme himmelstrøg, men her i Sømandsmissionen takker vi hele den gode gruppe af engagerede unge, der har besluttet sig for at tage til Grønland og arbejde på sømandshjemmene ++. Her er gruppen samlet, inden kufferten var pakket og Grønland set for første gang. På billedet: (fra øverst/venstre): Morten F. Dam-Larsen, Simon L. Amorsen, Regitze W. Kjeldsen, Isabella H. Jensen, Jakob Madsen, Birgitte Roager, Anne-Sofie M. Olesen (fra nederst/venstre): Miriam T. Lodahl, Tabita K. Kjærsgård, Emilie S. Pedersen, Emma Skindhøj, Rebekka S. Esbjerg. Ikke på billedet: Nathali Bak.

På Sømandsmissionens årsmøde i Svendborg den 2. september kan du møde flere sømænd, der fortæller om deres hverdag. Blandt andet den tidligere ejer af dette flotte skib. Tilmeld dig den spændende dag på info@somandsmissionen.dk. Håber vi ses :)

Frivillig fra sømandscafeen i Aarhus: Det er godt for mandskabet Steffen Birkmose bor i Odense, men i dag er han på sømandscafeen i Aarhus som frivillig. For nogle timer siden kom et af de store krydstogtsskibe til byen. Nu vrimler det ind på cafeen med mandskab derfra for her er gratis internet. Endelig kan de ringe hjem, tjekke online osv. Det er Sømandsmissionen, som står for cafeen, hvor en række unge frivillige sommeren igennem har taget et stort nap. ”Det er da meget forskelligt, om vi får længere snakke med den enkelte sømand. Forleden havde jeg fx en god snak med en buddhist, hvor vi kom ind på en masse kristendom. For mig er det en udfordring at skulle snakke med nogen, jeg ikke kender, men det er spændende,” mener Steffen.

På job som overstyrmand var Milan med til at samle 127 flygtninge op af Middelhavet nede ved Libyen. Det glemmer han aldrig. En ni måneder gammel baby sad ved sin døde mor, andre flygtninge lå døde i bunden af gummibåden, men mange fik de reddet. Det krævede 35 timers hårdt arbejde af ham og kollegerne, og han var da også ganske udmattet bagefter, fordi han skulle guide og beslutte undervejs. Det er en større redningsaktion, når 127 paniske flygtninge reddes ombord samtidig med, at skibet bliver nødt til at sejle fremad på grund af bølger. Læs mere i WAVES 5, hvor Milan også fortæller om at arbejde som frivillig på verdens største hospitalsskib.

Volontørfest for at fejre fællesskabet!

Årsmøde på Svendborg Søfartsskole bød på gensyn med gode venner, gamle bekendte og sømænd fra Det Blå Danmark. Desuden inspirerede den færøske sømandsmissionær Torleif Johannesen om Sømandsmissionens hjertesag.

Vi har fået ny styrmand på Bethel! Bim's barnebarn, Levi! Vi er på vej til Thisted, efter nogle rigtig gode dage i Thyborøn.

Vi byder velkommen til vores 2 nye volontører Mathias Wiwe Andersen og Silje Lomborg, der begge skal være på Aggershøj frem til jul.

Jeg er medvandrer for en tid Simon Søvndal fra Slagelse er ansat som ny korttidssømandsmissionær og souschef i Sisimiut, Grønland, frem til medio januar, hvor han skal videre til et job i Irak for KFUMs Soldatermission. Han er tidligere volontør i Sisimiut, så folk kender ham, og han kender arbejdsopgaverne på sømandshjemmet. Han kan lide at bo i et område, hvor man ikke sådan lige kan komme væk, fordi infrastrukturen uden for byen ikke findes. Han kan lide pulsen i byen og roen. Faktisk synes han, at Grønland er ”en lise for sjælen”. "For mig er det vigtigt at møde mennesker, hvor de er. Relationer skabes typisk over tid. En dag snakker vi om hverdagsting, en anden dag bliver det måske en samtale om livets store spørgsmål. At den enkelte bliver set og hørt har værdi. Det er en slags livshjælp, troshjælp eller bare det, at jeg har tiden til at lytte. Og så beder jeg Gud om at hjælpe mig på vej.”

Sømandsmissionær Leif skriver Bagsmækken på Udfordringen.

Bethel som klasseværelse giver kongeoplevelser!

Alle bestyrere samlet i Nuuk til rejsemesse, med mødeaktivitet, golfspil og gratis rundflyvning over Godthåbsfjorden - HÅRDT arbejde!!!

Dejlige unge som holdt lejr på Aggershøj. Lørdagen brugte de på at fylde 16 kg blommer i fryseren, lakere, male, ligge tagpap osv. Tak for hjælpen LMU Odense!

Skolesejlads øst for Svendborg med 3-4 knobs strøm... Selvstyreren måtte gi op - så vi tog det gode gamle rat i brug ???? Bøjen blev filmet og speaket af en elev.

Endelig kom Dueflaget på taget af Sømandsmissionens hovedkontor igen. Tusind tak til Poul Dahl for hjælp med liften! Erik Ramballe Hansen hejste flaget. :)

Alle 15 volontører i Grønland var i sidste uge samlet til fælles træf i Nuuk.

Ikke for sent med julegaver til sømænd! Du kan stadig nå at aflevere julegaver til sømandsmissionærerne eller på Sømandsmissionen, Havnepladsen 1 , 7100 Vejle. Sømandsmissionærerne uddeler hele december gaver på skibene i danske havne. Skriv også gerne en personlig engelsk hilsen til en sømand.

Aggershøj på Ærø er en oplevelse! Ikke mindst efter at grisen Penny fra Vildbjerg er flyttet ind og nu oplever ølivet. For de to volontører Mathias Wiwe Andersen og Silje Wengel Lomborg er der tale om "jobberigelse", mens alle gæster får chancen for at hilse på seneste "medarbejder". Penny skal nok få et godt griseliv på Aggershøj!

Vi er på kontoret i gang med julegaveræset - og det kan vi li! Gaverne til Grønland er pakket og klar til at blive sejlet nordpå. Det er personalet på Sømandshjemmene, der deler dem ud til sømænd, nå vi nærmer os jul. Der er også gaver til sømænd i danske havne, dem sørger sømandsmissionæerne for at dele ud.

Pige hygge for søfartseleverne på Aggershøj. Nye venner, hygge og flotte kager!

Simon Bakbo Laursen er ansat i en tidsbegrænset stilling som souschef med særligt ansvar for mission og diakoni på Sisimiut Sømandshjem i Grønland. Han skal arbejde der fra 23. januar frem til 20. august 2018. Lige nu læser Simon teologi på Menighedsfakultetet i Aarhus og har efter endt grunduddannelse 1/2 års pause, inden han begynder på kandidatstudiet. I foråret 2013 var han volontør på sømandshjemmet i Sisimiut. Nu sidder han i styregruppen for Nordlys.

Ane glæder sig til arbejdet! Ane Amaunalik Lund Hansen vender hjem til Grønland den 1. december. Hun er netop ansat som souschef i Aasiaat nord for Polarcirklen, hvor hun 2/3 af tiden skal arbejde på sømandshjemmet for Sømandsmissionen. Desuden har Blå Kors ansat hende på 1/3 tid til at arbejde blandt udfordrede familier i byen. Ane er uddannet socialpædagog og diakon og har seks års erfaring fra grønlandske børnehjem som både pædagog og arbejdsleder. Hendes bachelorprojekt skrev hun om børns læring og dannelse i naturen. På sømandshjemmet kommer en del af tiden til at gå med administrative opgaver og et vist personaleansvar. I Blå Kors regi er intensionen er at skabe et ”Barnets blå hus”, som man kender fra Danmark. For 35 år siden blev hun født i den lille bygd Kkangaatsiaq, syd for Aasiaat. Som 13-årig flyttede hun til Danmark med sin mor og stedfar. Alligevel har hun en god baggrundsviden om, hvilken kultur og livssituationer grønlandske familier med forskellige baggrunde er i. Desuden taler hun flydende grønlandsk og dansk, hvilket bliver uvurderligt i det daglige arbejde.

Hvis du vil have gode historier om danske fiskere!

Lykken er at have et varmt sted at bo! Sidste år skrev vi om sømandsmissionær Søren Eriksen (tv), der fik en god ide om at lade containere blive boliger for hjemløse. Nu har Søren lige sendt disse billeder hjem fra Nuuk. Hans ven Thyge (th) har boet i telt i otte år. I går fik han besked om, at han kan flytte ind i et af værelserne i modulbyggeriet (containerne). Håber de sædvanlige voldsomme forfrysninger nu er væk for altid.

Sømandsmisssionen søger ung ildsjæl Vi har brug for en person, der brænder for at - arbejde med og blandt unge i Sømandsmissionens netværk Nordlys - møde mennesker fra hele verden via besætninger fra de store krydstogtskibe - fortælle fiskere og søfolk verdens bedste budskab og vise det i handling Er det dig? Så tøv ikke med at søge denne nyoprettede treårs-projektstilling, med påbegyndelse 1. februar 2018. Jobbet er på fuld tid. Du skal kunne tale flydende engelsk Du skal selv stille bil til rådighed Bopæl nær Aarhus er en fordel Ansøgningsfrist 20. december 2017. For flere oplysninger eller afsendelse af ansøgning, skriv til generalsekretær Nicolaj Wibe nw@somandsmissionen.dk, eller ring 33932543.

På vej til julehygge med kollegaerne i ISM #sidsteforberedelsertiljulemarked #Aggershøj

Et portræt af en tidligere sømandsmissionær (uddrag har været bragt i Kristeligt Dagblad, Udfordringen og Bølgen): Bent Muff blev født i Nr. Lyngvig, nord for Hvide Sande den 6. november 1937. Han mistede i en tidlig alder sin far på havet i en mineulykke, og derfor skulle han og hans bror allerede ”ud at tjene” som 14-årige. Bent kom med på en kutter og arbejdede i 18 år som fisker. Når han og hustruen Etna i dag tager imod i den hyggelige stue i rækkehuset i Esbjerg, er det efter et langt liv, der har budt på mange oplevelser bl.a. 37 år som sømandsmissionær. Kaldet Bent mødte det første kald til at blive sømandsmissionær engang, hvor han var til et missionsmøde med Fiskernes Sangkor, som han var en del af. Taleren havde egentlig afsluttet, men på vej ned fra talerstolen, fortalte han, at der var et bibelvers, som han følte, at han skulle dele med koret. Det var fra Jeremias´ Bog kap. 29 vers 11: ”For jeg ved, siger Herren, hvilke tanker jeg tænker om jer. Tanker om fred og ikke om ulykke, at jeg må give jer en fremtid og et håb.” Bent hørte et kald til mission i de ord, men det var ikke konkret, hvad han skulle, og han var heller ikke klar. Derfor slog han til, da ejeren af den kutter, han sejlede på tilbød ham at købe tredjepart i skibet. Efter to år var han til årsmøde med Broderkredsen På Havet i Strandby. Til et eftermøde sad de en lille flok og snakkede, mens en færøsk missionær tilsyneladende sad og sov i en stol. Men pludselig udbryder missionæren: ”Hvorfor bliver du ikke missionær, Bent?” Nu havde han fået både et indre kald gennem bibelverset og et ydre gennem færingen. Og da sømandsmissionæren i Esbjerg nåede aldersgrænsen i 1970, var der også en dør åben der. Flere anbefalede Bent at søge stillingen, og til et årsmøde i Sømandsmissionen trak generalsekretæren Bent og Etna til side, og sammen med ham, lagde de i bøn afgørelsen i Guds hænder. Herefter fulgte en samtale med hovedbestyrelsen, og Bent blev ansat. Etna var med. ”Sådan var det jo dengang,” bryder hun ind. Hustruerne var også med, og når medarbejderflokken samledes, var de også altid en del af det. De deltog ofte på næsten lige vilkår som deres mænd i arbejdet. Præst og bydreng Bent blev i starten sendt til Grimsby Sømandshjem på den engelske østkyst, og herefter overtog han området fra Ribe til Ulfborg over til Kolding og Fredericia. Arbejdet bestod i starten mest af besøg på de skibe, der lå i havnen, men blev siden suppleret af mødevirksomhed i sømandskredsene, som der var mange af dengang, og Indre Mission, hvor Bent nød at få lov til at fortælle, om sit arbejde på havnene. Til møderne medbragte han ofte østeuropæiske eller filippinske bibler, som han solgte til mødedeltagerne. Og da de jo ikke kunne læse dem selv, blev de opfordret til at give dem tilbage, så de kunne blive delt ud til sømænd, der kunne forstå sproget. Det var en sjov måde at lave indsamlinger på. Ud over sømandsmissionær var Bent i en periode Grønlandssekretær, hvor han førte tilsyn med de grønlandske sømandshjem og det i Grimsby, og han og Etna afløste også i ferier og engang i en periode på et halvt år, hvor et bestyrerpar var hjemme på orlov. Det var hårdt for Bent, da Esbjerg sømandshjem blev lukket, da han samtidig mistede sin base og nu ikke længere kunne invitere søfolkene nogen steder hen. Men han kom i kontakt med lederen af Luthersk Missions værested Arken, der havde kapacitet til også at modtage søfolk og fiskere, og da samarbejdet var blevet etableret, havde Bent igen gode vilkår for arbejdet. På spørgsmålet om, hvad en sømandsmissionær laver, svarer Bent: ”En sømandsmissionær er en mellemting mellem en bydreng og en præst. ”Bydrengens opgave er at gøre det, de andre ikke gider eller har tid til, og præstens opgave – der er mange, der mener, at det er at prædike, men jeg fandt hurtigt ud af, at den vigtigste opgave, det var at lytte, fordi når en sømand havde været væk i op til et helt år – det var der mange filippinere, der var… der var ingenting de ønskede mere, end at fortælle om kone og børn derhjemme” Bagefter spurgte de: ”Hvordan gør I i Danmark i din familie?” Så var muligheden der for at aflægge vidnesbyrd og fortælle, hvordan vi lever. To ting man ikke skal diskutere med folk: Politik og religion/tro! Man måtte gerne dele liv og tro i respekt for hinanden, men det må ikke blive en diskussion. Forud beredte gerninger Bent har haft mange dybe oplevelser i sine 37 år som sømandsmissionær. Han gik på pension, da han nåede den daværende aldersgrænse for ansættelse for ti år siden, men mange oplevelser står stadig lysende klart. Han tror fuldt og fast på det, der også er Sømandsmissionens motto fra Efeserbrevet kap. 2 vers 10: ”Gud har gjort os til det, vi er. Vi er nye skabninger i Jesus Kristus, så vi kan gøre de gode gerninger, som Gud i forvejen har lagt til rette for os.” Han har selv oplevet flere gange at føle sig ledet. Som dengang, hvor han var på regnskabstur til Grønland med en kollega. De var på sømandshjemmet i Maniitsoq, og der var så meget tåge, at helikopterne, der var eneste officielle vej ind og ud af byen, ikke kunne lette. Over flere dage var der aflysninger, og dagen for hjemrejse nærmede sig uden tegn på bedring i vejret. Bent skulle gerne hjem og fejre sin 50-års fødselsdag, der var planlagt med mange gæster, men han begyndte at grue for, om det var muligt. Så kom et skib ind, og da han kendte kaptajnen fra tidligere besøg, gik han ombord. Da kaptajnen hørte om hans problemer, tilbød han, at Bent kunne sejle med til Nuuk, hvorfra, der ikke var problemer med at komme videre. Bent accepterede, selvom han skulle bryde op fra sømandshjemmet lidt før beregnet. Ombord på skibet kom et besætningsmedlem og bad om en samtale. Herefter fulgte flere. På sidste tur havde de oplevet at miste en kollega i en drukneulykke, og det sad tungt i dem. Sømandshjemmet i Sisimiut havde afholdt en mindehøjtidelighed, hvor de havde deltaget, men de havde brug for at snakke om det med en, der ikke selv var en del af det. Det var en svær oplevelse for Bent, men han følte, at det var Guds vilje, at han skulle med på den sejltur og være de lyttende ører og trøstende hænder for besætningen ombord. Og han nåede hjem til fødselsdagsfesten. Arbejdet fortsætter Da Bent den 6. november i år fyldte 80 år blev det fejret med både familie og venner ved to fester i fælleshuset, der hører til området, som han og Etna bor i. Familien tæller omkring 40, da de seks børn alle har familier, så familien får sin egen fest. En af sønnerne er uddannet maskinmester og har været formand for Søfartsskolen i Svendborg, og en datter er gift med en sømand, der sidder i Sømandsmissionens hovedbestyrelse, hvor Bent også selv har haft sin plads. Så den maritime arv rækkes videre. ”Alting har sin tid!” er en sætning, der flere gange lyder fra Bent. Det gør ondt, når noget godt er slut, men nogle gange skal døre lukkes, før vinduer kan åbnes. Tiden ændrer sig, og vi må ændre os med den. ”Man når et tidspunkt, hvor man er nødt til måske, ikke at slippe arbejdet som sådan, men planlægningen af det, for det er der andre, der skal gøre. De ved hvor skoen trykker henne nu. Vi glæder os over de tiltag, der er blevet lavet, både med Aggershøj, Bethel og Duen, og den måde det kører på,” siger Bent. Da han for ti år siden gik på pension fortsatte han og Etna med arbejdet i den lokale sømandskreds. Derudover har han computer, som han bruger på at læse nyheder og kommunikere på blandt andet Facebook, hvor han skriver sammen med søfolk, der er langt væk hjemmefra. ”Unikt, at man kan skrive sammen til den anden side af jorden på alle tidspunkter af døgnet,” siger han. Sku ikke hunden på hårene At folk kan være anderledes udenpå end indeni understreger han med fortællingen om en mand, han mødte, der var hårdtslående både korporligt og i ord. Han boede på sømandshjemmet, og han ville så gerne diskutere, men Bent sagde til ham: ”Jeg vil godt snakke med dig, men jeg vil ikke diskutere.” En dag snakkede de sammen, hvor han havde været ude at drikke om aftenen. Bent spurgte ham: ”Er det livet, det der med at drikke?” ”Jah, det er det,” sagde han. ”Ja, men der kommer jo også en dagen derpå eller en nat derpå, hvad gør du så?” Så blev han sådan lidt forlegen, og så siger han: ”Så sætter jeg mig op i vindueskarmen,” – han havde et værelse med en kanap, han kunne sidde i – ”og så tænker jeg tanker”. ”Nå, hvad er det så for tanker?” Så kunne man næsten høre tæerne krumme sig, for nu var han rigtig forlegen. ”Vil du læse det?” sagde han. Han kom så med noget under bordet, som Bent kunne tage med hjem og læse, men Bent måtte ikke nævne det for de andre på sømandshjemmet. Han havde skrevet hjertegribende tanker om at gøre sig fri. Ingen kan gøre sig selv fri, men skal sættes fri – af Gud. Bag den fanden-i-voldske facade på den erklærede ateist var der et hjerte, der længtes. ”Det giver fornyet mod på at møde mennesker, også selvom de kan være lidt brovtne fra start af. Man skal kigge lidt bagved,” slutter Bent.

Pressemeddelelse Kærestepar sætter kurs mod Ærø Heidi Kirkegaard på 20 år fra Bjerringbro og Laurits Emil Jensen på 21 fra Aalborg tager hinanden ekstra godt i hånden, når de sejler til Ærø den 8. januar. Forud venter seks måneders arbejde som volontører på Sømandsmissionens spændende residens AGGERSHØJ. Hvorfor skal de så arbejde som volontører? "Jeg havde troet, jeg skulle arbejde i Aalborg og ses med venner det næste halve år, men det var ikke Guds plan. Derfor er jeg spændt på det isolerede ø-liv. Jeg glæder mig særligt til pigeaftener, hvor vi kan snakke om lavt selvværd, seksualitet mm, " siger Heidi. "For mig handler det meget om, at volontørjobbet er en god kombination af praktiske opgaver og personlige snakke med søfartseleverne og andre, der kommer fast på Aggershøj. Jeg vil gerne følge de andre unge et stykke vej, og vil da også gerne fortælle om Jesus, uden at det bliver for voldsomt,"tilføjer Laurits.

Hotel Aalborg - sømandshjemmet - deler julegaver ud til søfolk ligesom Sømandsmissionens medarbejdere på mange andre danske og grønlandske havne. Men der er brug for din hjælp!

SE HER! Hvem skal til Sisimiut?

Velkommen til frivillighedsfest! Sømandsmissionen har mange frivillige, som har VIGTIGE store og små opgaver. Vi glæder os til en spændende fest sammen med jer.

Sømandsmissionærerne møder sømænd dagligt. Her er Finn Løvlund ombord i Esbjerg og får sig en snak med den norske kaptajn. Læs hele historien i Waves.

JOBMISSION er et nyt tiltag fra Sømandsmissionen ”Er du kristen og arbejder i offshore eller som sømand eller fisker, bærer du evangeliet med dig. Den måde, du lever på, viser, hvilke værdier du har!” Sådan lyder et opråb fra Sømandsmissionen, der lægger fra land i det nye år med nye mål om at assistere: Sømandsmissionen vil gerne i kontakt med flere kristne offshore- og søfarende for at høre om deres hverdag og virkelighed: ”Vi vil udelukkende støtte og assistere de kristne søfolk på den måde, de selv ønsker det. Det er derfor, vi gerne vil snakke med dem. Vi vil lytte og lære af de tilbagemeldinger, vi får fra søfolkene”, siger Nicolaj Wibe, generalsekretær i Sømandsmissionen. Sømandsmissionærerne, som ofte kommer rundt i danske og grønlandske havne, er klar med forskellige tilbud som personlige samtaler, netværk med andre kristne søfolk, bogpakker, onlineandagter og praktisk hjælp i et rimeligt omfang. Forandringsparate I den maritime verden er en sømand ikke længere altid en, der har vand under kølen, men også en der arbejder med vind- og olieindustri. Så som den maritime verden forandrer sig, må Sømandsmissionen også forandre sig for at nå alle og være opmærksom på forskellige arbejdsvilkår.

Heidi og Laurits er nye volontører på Aggershøj og de er i fuld gang med at skabe god hjemlig stemning for de unge fra Navigationsskolen. Det er hårdt at være på arbejde!

Husk tilmelding til frivillighedsfest d. 24.2 i Vejle.

NYT JOB? Velfærdsmedarbejder til Svendborg Søfartsskole Jobprofil: • • Fastholdelse af unge i uddannelse • • Faglig støtte til elever, bl.a. lektiecafe • • Socialt samvær med eleverne • • Markedsføring • • Samarbejde med skolens øvrige personale • • Afholde morgenandagter Personprofil: • • Pædagogisk udannet • • Stærk i omgangen med 16-25 årige • • Fleksibel i forhold til arbejdstid • • Kristen grundholdning Skolen tilbyder: • • Godt socialt fællesskab • • Kompetenceudvikling • • Eget budget • • Løn efter kvalifikationer Svendborg Søfartsskole er en erhvervsskole under Uddannelsesministeriet. Skolen er en privat selvejende institution, som drives på et kristent grundlag, inden for folkekirken. Skolens bestyrelse er sammensat af medlemmer fra henholdsvis Broderkredsen på Havet og Sømandsmissionen. Den nye medarbejder skal indgå i turnus omkring afholdelse af andagter ved den daglige morgensamling og enkelte aftenarrangementer. Yderligere oplysninger om stillingen kan rekvireres hos forstander Jens Frederiksen på telefon 62210484 Samt hos Formand for Skolen Søren Mejlvang på telefon 40860888 Ansøgning stiles til Søren Mejlvang – sor.mejlvang@gmail.com Ansøgningsfrist: 28.februar 2018

Der er kommet gang i strikkepindende på sømandshjemmet Hotel Aalborg, hvor strikkeriet til årets julegaver allerede er gået i gang. Du kan også være med.

Kender du én der snart vil op i den grønlandske sne?

Hyggelig aften på Aggershøj/ Ærø. Sømandsmissionær Simon Ambrosen giver sig 100 procent under spillet med at mime... holdet gættede noget af det! Inden nød de mange navigatørelever den lækre aftensmad. Som en sagde: "Her slapper vi af og nyder det. Det er som hjemme."

Hvor skal vi hen du? Se, det er medarbejdere i Sømandsmissionen i fuld gang med at finde ud af. Strategien for de næste år idéudvikles i disse dage, hvor både medarbejdere i Grønland og Danmark er samlet på Aalborg sømandshjem. Alle input præsenteres senere for bestyrelsen, som afstikker den endelige kurs. Det bliver så spændende!

Lektion om brug af facebook! #aalborgsømandshjem

Ny sømandsmissionær: Man giver jo ikke en sulten dreng en Bibel! Søren Thuesen, fiskersøn fra Hvide Sande, er netop ansat som sømandsmissionær og ungdomsmedarbejder med særlig tilknytning til Aarhus Havn. Dermed får han en del at gøre med dels besætninger på de krydstogtskibe, der anløber Aarhus, dels de mange unge frivillige i Sømandsmissionen. Men han har nu også mange andre ideer! Søren har arbejdet både til søs og på havnen, hvorfor bl.a. han færdes hjemmevant i det maritime miljø. Selv blev han ikke fisker, men kastede sig i stedet over hjælpearbejde og blev aktiv i det danske beredskab. I København blev han uddannet katastrofe- og risikomanager, en uddannelse der sigter mod ledelse indenfor netop nødhjælp, beredskab og sikkerhed, og han har de seneste otte år bl.a. virket som brandmand, livvagt, kystlivredder og instruktør. Han er bidt af havet og det maritime miljø, men på trods af det, kan man vist roligt sige, at der er blevet lagt en ny kurs: ”Jeg er nok ikke den typiske missionær, men Gud er meget virkelig for mig, og jeg tror på, at det er her, han vil have mig nu. Jeg har i mange år følt, at jeg skulle gå missionsvejen, men ikke nødvendigvis på traditionel vis. Nu glæder jeg mig til at møde mennesker, og håbet er, at jeg også vil kunne hjælpe med andet end ord, - selvom ord kan være vigtige. Jeg oplever, at min egen livshistorie gør, at jeg nogle gange får taleret ind i menneskers liv – måske især hos dem, der ikke har det så let lige nu, - men andre gange er det altså bare bedre, at holde sin mund, og gå en tur, eller tage en tur i bølgerne sammen.” Søren er meget konkret i sin tilgang til andre mennesker. Han giver ikke meget for ord alene. For ham eksisterer mission ikke uden diakoni og en hjælpende hånd. ”Man giver jo ikke en sulten gadedreng en Bibel”, som han siger. Han tænker tilbage bl.a. på tiden som volontør i Projekt Manos Extendidas (udstrakte hænder, Honduras), hvor han ud fra kirken arbejdede i ungdomsfængsel, feeding-centrene, på lossepladsen og blandt de hjemløse, bandemedlemmer og mennesker fanget i misbrug og prostitution. Han brænder ganske enkelt for at gøre en forskel.

De frivillige havde det gode humør med til Sømandsmissionens første frivillighedsfest! Dagen bød på indput til både lattermuskler, konkurrencegen og til livet som frivillig.

Sømandsmissionær Jørgen Knudsen fortæller sin troshistorie til Indre Mission. Hør med, hvad Jørgen fortæller via nedenstående link.

Oslobåden i Fredericia - kun i dag!

Er du Sømandsmissionens nye controller? Bogholderen går på efterløn, så vi mangler en ny medarbejder på kontoret i Vejle fra 1. juni. Vil du vide mere? Så tryk på linket: http://somandsmissionen.dk/storage-folder/hjaelpe-menu/jobs/ Ellers like og del gerne, så mange flere ser opslaget.

Måske det var noget for dig at komme til dette spændende arrangement? Del meget gerne. Vi vil så gerne fortælle om Grønland - ses vi den 7. april? :) Tilmeld dig inden30/3.

Forårets volontørtræf med fokus på bøn og bibellæsning, volontørliv og gode grønlandsoplevelser.

Kom med til kommandohejsning i Hvide Sande Det er både højtideligt og folkeligt, når der er kommandohejsning den 16. april. Sæt X i kalenderen og tag vennerne med til Hvide Sande! Formålet med kommandohejsningen er at sende skibene Bethel og Duen godt og velsignet afsted. For sømandsmissionærerne er det en vigtig begivenhed, fordi den sætter årets missionssejlads i gang – besøg i et hav af danske havne. Arrangementet begynder kl. 17 i Klittens Menighedshus, Søndergade 2. Her medvirker fx generalsekretær Nicolaj Wibe og sømandsmissionærerne Jørgen Knudsen og Hanus Poulsen. Efter den traditionelle suppe går alle til indsejlingsslusen, hvor skibene ligger. Det er kl. 19. Efter velsignelse og flaghejsning afsejler skibene ca. 19.55. Det bliver en oplevelse. Velmødt!

Er det noget for dig?

Sømandsmissionær Jørgen Bech Knudsen nyder at snakke med de ældre fiskere på Grenå havn.

HUSK - KOMMANDOHEJSNING MANDAG I HVIDE SANDE! VELKOMMEN

Kommandohejsning tilsat havgus og håb! Mange mødte op i Hvide Sande mandag for at sende Sømandsmissionens skibe godt afsted på en velsignet sommertogt.

Sømandshjemmet
Kig forbi - altid åben

Støt med Dankort
Giv et bidrag her og nu

Sømandsmissionen
Havnepladsen 1, DK-7100 Vejle

Tlf.:
+45 3393 2543
Mail:
info@somandsmissionen.dk
Fb.:
facebook.com/somandsmission
CVR.:
6521 9328
Bank:
9541-8003300

Støt arbejdet med at bringe det største til de stærkeste - Evangeliet til søfolk og fiskere.

Din gave går primært til drift og lønninger i forbindelsen med skibene og Aggershøj.
Læs mere om gaver til sømandsmissionen her.