Andagten juli 2021

Det bliver godt igen

“Jeg har sat min regnbue i skyerne. Den er tegn på mit evigtgyldige løfte til jer og til hele jorden.”
1. Mosebog, kapitel 9 vers 13

Regnbuen har sammen med teksten ”Det bliver godt igen” igennem mere end et år været en opmuntrende hilsen, som har skulle trøste og hjælpe os gennem en svær corona-tid. For den enkelte, for fællesskabet, for samfundet.

Jo ældre jeg bliver, jo flere af mine venner og familiemedlemmer, oplever jeg, har det svært. Mange er syge eller har børn, søskende eller forældre, der er syge. Nogle oplever problemer i deres ægteskab eller smertes ved at se deres børn gennemleve svære skilsmisser. Nogle døjer med stress og kan ikke se en vej gennem tilværelsen uden den byrde, som også tynger dem ned. Nogle er ensomme, udfordrede på deres tro på Gud, socialt og åndeligt udhungrede. Nogle føler sig værdiløse og forbigåede.

Jeg tænker, at det altid har været sådan. Jo længere vi lever, jo mere oplever vi på godt og ondt, og det præger os.

Gud sendte engang et regnvejr til at skylle alt dårligt ud af verden. Han ville starte på en frisk. Hele verden blev oversvømmet og der var ikke noget tilbage. Udover de mennesker, dyr og planter, som han havde samlet i en ark, der kunne modstå uvejret. I arken var der trygt – selvom det givetvis har kunnet fylde de ombordværende med frygt, når de hørte regnen og stormen udenfor arken. Gud førte dem sikkert igennem uvejret og satte en regnbue på himlen for at minde dem om, at han aldrig mere ville lade vandet blive til en vandflod, der ødelagde alt levende (1. Mosebog kapitel 9 vers 8-17).

Gud holdt sit løfte til den dag i dag.

Gud har også givet os et andet løfte. Han har ikke lovet, at vi skal være her i verden uden at opleve modgang. Men han har lovet, at det får ende – ligesom regnvejret for længe siden fik ende. Han har lovet, at den, der tror på ham, vil han en dag hente og tage med sig hjem til et sted, hvor der ikke længere er noget, der er svært, hårdt eller sorgfuldt.
Alt var godt, da Gud skabte verden – det var hans egen konklusion – og det bliver godt igen. Lad regnbuen minde os om det, både når vi ser den på himlen, og når den popper op andre steder i denne tid.

Har du brug for en opmuntring? Så læs om, hvordan det hele bliver godt i Johannes Åbenbaring kapitel 21 vers 1-7

Del denne andagt

Andre opslag

Kontorelev til Administration

Til vores hovedkontor i Vejle søger vi en Kontorelev Leder du efter en spændende elevplads, hvor du får en alsidig læretid og stærke faglige kompetencer? Så

Læs mere »