nyhed

Bestyrerpar til Ilulissat

Fra Sabro til Nordvestgrønland

Anne Mette og Hans Henry Langvad Amorsen regner med at blive båret af forbøn. Sømandsmissionen har ansat Anne Mette og Hans Henry Langvad Amorsen fra Sabro som det første værtspar til Hotel Avannaa i Ilulissat fra 1. januar 2020. De landede i Grønland den 6. januar, og de første gæster ankommer til hotellet den 21. januar.

Anne Mette er uddannet ergoterapeut, Hans Henry har arbejdet 25 år i autobranchen som sælger og administrator af salg i Norden. Senest har han arbejdet som bedemand for at prøve noget nyt. Nu foretager de så begge to et brancheskift ved at tage nord for Polarcirklen for at opstarte og passe Sømandsmissionens nye morgenmadshotel. Her glæder Hans Henry sig til business-delen og administrationen, Anne Mette til hygge om gæsterne:

”Ånden fra sømandshjemmene skal gerne kunne mærkes på Hotel Avannaa. Det skal være hyggeligt, der skal være en god atmosfære og oplevelser for alle sanser, så gæsterne føler sig hjemme,” siger Anne Mette.

Mødet med Grønland
Anne Mette har altid haft en drøm om at arbejde i Grønland, men først da de besøgte deres søn Simon og svigerdatter Tabita, som var volontører på sømandshjemmet i Aasiaat, blev Hans Henry overbevist om, at man faktisk godt kunne finde sig til rette deroppe uden at fryse: ”Det var fantastisk spændende at møde grønlænderne. Vi kunne se, hvordan vores søn og svigerdatter hele tiden mødte nogle, de kendte i byen, og selv om vi var der kort tid, nåede vi også at hilse på en del. Det kunne jeg godt lide. Da vi senere tog en uge til Ilulissat, var vi vilde med naturen og den flotte panoramaudsigt der er næsten uanset, hvor man er i byen. Vi hørte om jobbet, spurgte vores voksne børn, hvad de synes, og ja, så søgte vi.”

Bæres af forbøn
Anne Mette tilføjer: Vi er forsigtige med at kalde det et kald, men vi ønsker at arbejde i Guds rige på jord. Og kalder muligheden her for tegn til tro. At gå hen, hvor Gud gerne vil have os båret af forbøn hjemmefra.”

For at kunne række ud i Ilulissat ønsker de sig på sigt volontører til at hjælpe, fordi de allerede ved første besøg i byen kunne se muligheder for fx en cafe på havnen. De ved udmærket, at deres opgave er som værtspar på Hotel Avannaa, men de er nu sådan skruet sammen, at de ikke kan lade være med at få ideer.
De ved, de er ret forskellige, hvilket de har tænkt sig at udnytte. Gøre det, de er bedst til. Have ansvar for det de hver især brænder for. De er nysgerrige på mennesker og livet i det hele taget samtidig med, at de er vant til at smøge ærmerne op og bestille noget.
Deres lyst til at møde mennesker og skabe relationer har ført til et engagement med at hjælpe rundt omkring. For Hans Henry har det bl.a. været at hjælpe sårbare mennesker med fx praktiske gøremål, og Anne Mette har bl.a. været med i foreningen for grønlandske børn i Aarhus. Engagementet tager parret med til deres nye bopæl.
Lige nu bor deres børn i Frankrig, Uganda og Norge, så de ses mest på SKYPE. Derfor tager Anne Mette og Hans Henry  Langvad Amorsen tilpasse afsted til en tjeneste i Grønland, foreløbig for et år.  

Del denne nyhed

Del på facebook
Del på google
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på print
Del på email

Andre nyheder

Vært søges til Hotel SØMA

Spændende Jobmulighed Vært søges til Hotel Avannaa Vært med praktisk sans søges til Hotel Avannaa medio januar 2022 Om dig Du har lyst til at

Læs mere »

Rengøringshjælp

Sømandsmissionen søger RENGØRINGSMEDARBEJDER 4 timer om ugen, til hovedkontoret i Vejle Om stillingenArbejdsopgaverne består af ugentlig rengøring af vore kontorlokaler, således at de fremstår indbydende

Læs mere »

Mission som du er

Inspirerende og konkret undervisning – til brug i DIN hverdag Mission som du er Praktisk information Så… hvad er det? Med kurset: ”Mission som du

Læs mere »

Andagten oktober 2021

To Herrer Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hade den ene og elske den anden eller holde sig til den ene og ringeagte

Læs mere »

Sommeren 2021 i ISM

Collage Sommeren har budt på en masse forskellige aktiviteter i Sømandsmissinoens forskellige afdelinger. Tag et lille kig her. Skibsgudstjeneste Volontørdag på Bethel Skibskoncert // Karl

Læs mere »