December andagten

Juleglæde - julesorg

“Jesus kom for at lyse for dem, der sidder i mørke og i dødens skygge, og lede vores fødder ind på fredens vej. “ 
Lukasevangeliet kapitel 1 vers 79

Så blev det december igen. Vi tænder masser af lys. Går vi en tur i byen, er vi ikke i tvivl: der er lys i overflod! Og hvor trænger vi til det – særligt i år! Sådan er det sikkert også i dit hjem: masser af lys og traditioner, adventskranse, dekorationer og juletræet – ikke mindst – med masser af lys. Jul forbinder vi med glæde, og julen er børnenes fest. Jeg husker tydeligt min barndoms jul. Jeg husker det som en ubeskrivelig glædesrus. Jeg har forsøgt at give mine børn den samme oplevelse. Det lange tilløb gennem december kulminerende med julegaverne juleaften. Ligesom mine forældre har vi også midt i alle julefestlighederne fastholdt det centrale i julen. Vi fejrer, at Jesus kom til jorden som et lys, der blev tændt i mørket.

Nogen gange kommer der skår i juleglæden. Jeg husker de år, hvor vi i vores familie vidste, at en af vores forældre havde kort tid igen. Vi forsøgte at fastholde det dejlige øjeblik og lægge minderne i gemmerne. Jeg husker også de år, hvor min mor og svigermor for første gang kom til jul alene. Da stod juleglæden lidt i dødens skygge. Savnet var stort. Vi manglede så meget, at svigerfar efter et par vers af den første julesang stønnede højlydt over varmen fra stearinlysene på træet, lukkede alle døre op og satte sig i en stol, mens vi fortsatte om træet. Sådanne minder skabte klumpen i halsen, og en lille tåre kunne trille ned ad kinden, alt imens man blev mødt af børnenes glædestrålende øjne.

Intet er mere naturligt end at lade glæden og sorgen forenes i julen. Lad blot tårerne trille, mens du smiler og glæder dig over julens mange velsignelser. Jesus kom til verden for at tænde lys i mørket. For at lyse for dem, der sidder i dødens skygge. Vi slipper ikke for den jordiske død, ej heller for savnet, for tårerne og klumpen i halsen juleaften. Jesus, som også kaldes ”Fredsfyrsten”, kom for at ”lede vore fødder ind på fredens vej”. Jesus sikrer os og giver os fred, fordi han er sendt af Gud.

Julenat forkyndte englene: ”I dag er født jer en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren” Luk 2,11. Jesus er vores frelser, og han frelser os netop fra døden og mørket. Hvis vi lader ham lyse på vores vej, kommer vi til Gud.

Del denne andagt

Andre opslag

Kontorelev til Administration

Til vores hovedkontor i Vejle søger vi en Kontorelev Leder du efter en spændende elevplads, hvor du får en alsidig læretid og stærke faglige kompetencer? Så

Læs mere »