Aggershøj

Hvad laver vi?

Aggershøj er til, for at andre skal glædes. Det være sig HF- og navigationselever, der bruger stedet som reservehjem under studiet, sømandsenker på sommerferie, seniordage og mere til. Diakoni og mission er i højsædet på Aggershøj, som er til rig velsignelse for lokalsamfundet og besøgende gæster.

Hvorfor gør vi det?

I 1945 blev Aggershøj overtaget med det formål at give enker, der havde mistet deres mand på havet, en gratis sommerferie hvert år – noget der stadig benyttes. Men sidenhen er Aggershøj blevet meget mere. I dag er der især fokus på de mange søfartsstuderende, som bor og studerer på Ærø. Hver uge arrangeres der bl.a. fællesspisninger, bibelstudier og sociale aftener – et godt alternativ til byens værtshusmiljø.

I filmen til højre kan du høre Jeppe, en af søfartseleverne, fortælle om sine oplevelser med Aggershøj, og hvad det har betydet for ham at komme der jævnligt.

Bliv volontør

Det at blive volontør er for mange ensbetydende med at rejse tusinder kilometer væk og leve i en jungle med slanger som overboer og pantere som naboer – noget man naturligvis betaler for. På Aggershøj er tingene anderledes. Der er ingen pantere, men kun unge og ældre mennesker, der har brug for fællesskab, omsorg og et smukt, men ældre hus, der jævnligt har brug for en kærlig hånd. Det er et utroligt spændende stykke arbejde, der giver dig mulighed for at udvikle dig åndeligt, socialt og menneskeligt i dén grad. Læs mere ved at klikke på linket.

Tag et nærmere kig