Sømandsmissionær

Sømandsmissionæren

I Sømandsmissionen vil en missionær altid blive benævnt som sømandsmissionær, da han helt primært arbejder på havnen og næsten kun færdes i det maritime miljø.

Sømandsmissionens forståelse af mission og diakoni er: At prioritere det personlige møde med et andet menneske højt. Netop i det personlige møde kan vi med ord fortælle om Jesus Kristus og gennem venlighed og omsorg vidne om, at han er en levende og nærværende Gud. Dette er sømandsmissionærens tilgang til mødet med mennesker på havnen, skibene, søfartskolerne, og hvor de ellers færdes.

Lidt om arbejdet

Havnebesøg

Hver eneste dag går sømandsmissionærerne ud på de danske havne og møder mange forskellige mennesker. Det er alt lige fra ældre søulke til unge aspiranter.

Sømandsmissionær Jørgen Knudsen fortæller om sit arbejde på de danske havne, om de steder han færdes og om de mennesker, han møder på sin vej.

Skibsbesøg

At gå ombord på skibe og møde besætningerne der, er en vigtig del af arbejdet som sømandsmisionær. På samme måde som Jesus gik ud på gaden og mødte mennesker på deres ‘hjemmebane’ ønsker vi også at opsøge søfolkene på deres ‘hjemmebaner’.

Sømandsmissionærerne møder af og til sømænd, der er voldsomt udfordret af ensomhed. Når man er langt hjemmefra, kan det være en udfordring at finde en anden at tale fortroligt med. Derfor lægger sømandsmissionæren ofte øre til en sømands udfordringer. Og sømandsmissionæren har tid!

Bethel

Sømandsmissionær og skipper, Leif Rasmussen,  fortæller om Sømandsmissionens skibe, Duen og Bethels togter. Duen blev solgt i 2019, men er stadig en del af historien – og Leifs beretning. Hvert år sejler Bethel rundt fra havn til havn og byder folk indenfor på en kop kaffe og en snak om liv og tro. Du kan også selv være med på nogle af skibets togter – se her.

Møder og foredrag

Sømandsmissionærene er også jævnligt ude og holde foredrag og møder i mange forskellige sammenhænge. Du kan læse mere om dette og evt. kontakte en taler på nedenstående knap.