Februar andagten 2022

Gør status i dit liv

”Ransag jer selv, om I er i troen! Prøv jer selv! Ved I ikke, at Jesus Kristus er i jer? Ellers består I ikke jeres prøve.”
Andet Korintherbrev kap. 13 vers 5

Årsskiftet er for de fleste virksomheder og butikker forbundet med status. Det betyder, at alt skal ned af hylderne og tælles. Er der konsensus mellem det, man tror man har, og det man i virkeligheden har.  Dybest set handler det om, at virksomheden skal sørge for, at den har den rigtige mængde af hver vare for at maksimere overskuddet. Det handler også om, at virksomheden kan afsløre vækst eller fald i udviklingen og det kan hjælpe virksomheden til at ændre retning for en bedre fremtid.

På samme måde beder Gud os om at gøre status over vores liv og tjekke ud, om vores tro er i overensstemmelse med ham. ”Ransag jer selv, om I er i troen! Prøv jer selv! Ved I ikke, at Jesus Kristus er i jer? Ellers består I ikke jeres prøve.” 2. Korintherbrev kap. 13 vers 5.

Årsskiftet kan være en anledning for dig til at gøre status over dit liv. Lever du i troen på Jesus Kristus?

Gik året som du havde forventet? Har du en følelse af, at der stort set står det på ”hylderne”, som du havde forventet, eller afslører din statusopgørelse, at det er tid til at få ryddet op i holdninger, uvenskaber, dårlige vaner, det jeg aldrig får gjort, mit Gudsforhold, arbejdsforhold, familien …. Nogle gange kan en lille sten i skoen gøre frygtelig ondt, så det nærmest blive umuligt at gå. At tage sig tid til at tage skoen af og få rystet sokken og tømt skoen kan være fantastisk på den lange vandring.

Jeg husker, som ung på en nytårslejr: da holdt vi bedemøde nytårsnat, hvor vi begyndte det nye år med at lægge vores liv i Guds hænder. Måske det er sådan, vi burde begynde et nyt år. Bede Gud om hjælp til at se vores liv som det virkelig er, være ærlige og glemme alle de dårlige undskyldninger, som vi så ofte finder frem.

Har du stadig kurs mod det, som du satte som dit livsmål, eller er der kommet hindringer på vejen? Trænger du til at få ryddet lidt op på hylderne? Er der nogle varer der trænger til at blive skiftet ud? Er der konsensus mellem det, du tror, du har, og det, du i virkeligheden har?

I disse år taler alle om bæredygtighed. Alt skal være bæredygtigt, hvilket betyder, at det skal skabe bedst mulige forhold for mennesker og miljø nu og i den fjerne fremtid.  Jesus siger: ”Enhver som tror på mig skal ikke fortabes men have evigt liv” Johannesevangeliet kap. 3 vers 16. Og han siger også: ”Den, der tror på mig skal leve, om han end dør. Og enhver, som lever og tror på mig, skal aldrig i evighed dø.” Johannesevangeliet kap. 11 vers 25-26. Troen på Jesus sikrer dig ikke bare i den fjerne fremtid, men Jesus lover dig evigt liv!

Tænk at kunne afslutte din livs-statusopgørelse med løftet om, at i troen på frelsen i Jesus alene, er dit liv ikke bare bæredygtig – det er evigdygtig! Fantastiske løfter, der er holdbare, uopslidelige, total slidstærke, bæredygtige, ja de er evig gyldige!

Peter skrev i sit 2. brev til alle kristne i lille Asien: ”Arbejd med stor iver på at forstærke jeres kaldelse og udvælgelse: gør I det, vil I aldrig snuble. For så vil døren til vor Herres og frelsers, Jesu Kristi, evige rige stå på vid gab for jer.” 2.Peters brev kap. 1 vers 10-11.  Bæredygtige og evigt gyldige ord, der også er skrevet til os i dag.

Del denne andagt

Andre opslag

Andagt August 2022

Frelse eller fortabelse ”Kom til mig alle I som er trætte og bære tunge byrder, og jeg vil give jer hvile” Matthæus evangeliet kapitel 11

Læs mere »

Andagten juni/juli 2022

Andagt En sejltur for livet Jeg arbejdede som volontør for Sømandsmissionen i Grønland, og under dette ophold sad jeg en dag og forestillede mig et

Læs mere »

Andagten april/maj 2022

En sejltur for livet Jeg arbejdede som volontør for Sømandsmissionen i Grønland, og under dette ophold sad jeg en dag og forestillede mig et billede.

Læs mere »

Diakonimedarbejder til Sisimiut

Hotel SOMA, Sisimiut søger Diakonimedarbejder Læs mere Om stillingen Vi søger en dygtig og ansvarsfuld diakonimedarbejder fra juli 2022 Diakonimedarbejder til Sisimiut – ansat af

Læs mere »

Andagten april/maj 2022

Hold jer ham for øje ”Hold jer ham for øje … for at I ikke skal blive trætte og miste modet.” Hebræerbrevet Kap. 12 vers

Læs mere »

Maritim missionspilot

Stillingsbeskrivelse og personprofil for Maritim Missionspilot Start: 1. september. Ansøgningsfrist 1. juni. Nyoprettet spændende stilling blandt unge i det maritime Danmark De danske søfartsskoler bærer

Læs mere »