Månedens andagt

Guds nåde - hvad er det?

Af Guds nåde er jeg, hvad jeg er.
1. Korintherbrev kapitel 15 vers 10

I Paulus’ første brev til korintherne kap. 15 handler det bl.a. om Kristi opstandelse. Jesus er blevet set efter opstandelsen af nogle forskellige, bl.a. femhundrede på én gang, – og altså til sidst også af Paulus selv; Men sidst af alle blev han også set af et misfoster som mig; for jeg er den ringeste af apostlene, ikke værdig til at kaldes apostel, fordi jeg har forfulgt Guds kirke. Men af Guds nåde er jeg, hvad jeg er..”

Guds nåde – hvad er det?
At få uden fortjeneste. Guds tilgivelse og retfærdiggørelse ved Jesu død i vores sted. Det kan være svære begreber at forholde sig til, og de kan være endnu sværere at tage til os. Vi kender begreberne, men ikke nødvendigvis kun som noget godt; ”Okay! Så tilgiver jeg dig.” eller måske som Cæsars benådende tommelfinger, der i arenaen enten bliver vendt op eller ned.
Når vi kommer til Gud med vores skyld og skam og synd, skal vi ikke bare håbe på, at tommelfingeren bliver vendt, så vi med nød og næppe går fri!

Nej, Guds retfærdiggørelse ved Jesu død i vores sted er endegyldig! Vi er frie! Ikke som en und-skyldning for vores fejl og mangler, men som en evig til-sigelse af syndernes forladelse ved troen på Jesus Kristus.
Vi er simpelthen gjort skyld-frie. Det er nåden! Og i denne frisættende nåde må vi leve.

Betyder det så, at vi ikke længere kan gøre noget forkert, og ikke længere er syndere?
Nej, langt fra! Men af Guds nåde er jeg, hvad jeg er, – ikke en vellykket lovopfylder, det bliver jeg aldrig, – men dog fuldstændig skyldfri – frifundet ved Guds nåde!

”Guds nåde højt jeg prise vil,
thi han mit hjerte glæder;
han siger mig sit venskab til,
alt godt han mig bereder,
om jeg hans salig ord vil tro,
som Skriften os tilsiger;
hos ham i Himlen vil jeg bo,
jeg aldrig fra ham viger.”

(DDS 289,1)

Del denne andagt

Del på facebook
Del på twitter
Del på print
Del på email

Andre opslag

Månedens Andagt August

Månedens andagt Guds nåde – hvad er det? “Af Guds nåde er jeg, hvad jeg er.“1. Korintherbrev kapitel 15 vers 10 I Paulus’ første brev

Læs mere »

50 års jubilæum

50-års Jubilæum Nuuk og Sisimiut Sømandshjem 50 år i Grønland Sømandshjemmene i Grønland bygger nu på en 50-årig lang historie og stærke værdier. Den 26.

Læs mere »

Månedens Andagt Juli

Månedens andagt Hvem er dog han? “”Hvem er han, siden både storm og sø adlyder ham?”“Matthæusevangeliet kapitel 8 vers 27  I Matt. 8, 23-27 læser

Læs mere »

Månedens Andagt Juni

Månedens andagt Edderkoppen Peters tanker “Men søg FØRST Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.”Mattæusevangeliet kapitel 6 vers

Læs mere »

Nyt lederpar i Sisimiut

nyhed Fra København til Sisimiut i Grønland Sofie og Magnus Rejkjær Elleby, København, er ansat som nyt lederpar på sømandshjemmet i Sisimiut. De ansættes fra

Læs mere »

Ny projektleder

Sømandsmissionen lige nu ny projektleder Anders Storgaard Sørensen er ansat som projektleder i Sømandsmissionen fra 1. juli 2019. Han kommer fra en stilling som bestyrer

Læs mere »
Luk Menu