Månedens andagt

Guds nåde - hvad er det?

Af Guds nåde er jeg, hvad jeg er.
1. Korintherbrev kapitel 15 vers 10

I Paulus’ første brev til korintherne kap. 15 handler det bl.a. om Kristi opstandelse. Jesus er blevet set efter opstandelsen af nogle forskellige, bl.a. femhundrede på én gang, – og altså til sidst også af Paulus selv; Men sidst af alle blev han også set af et misfoster som mig; for jeg er den ringeste af apostlene, ikke værdig til at kaldes apostel, fordi jeg har forfulgt Guds kirke. Men af Guds nåde er jeg, hvad jeg er..”

Guds nåde – hvad er det?
At få uden fortjeneste. Guds tilgivelse og retfærdiggørelse ved Jesu død i vores sted. Det kan være svære begreber at forholde sig til, og de kan være endnu sværere at tage til os. Vi kender begreberne, men ikke nødvendigvis kun som noget godt; ”Okay! Så tilgiver jeg dig.” eller måske som Cæsars benådende tommelfinger, der i arenaen enten bliver vendt op eller ned.
Når vi kommer til Gud med vores skyld og skam og synd, skal vi ikke bare håbe på, at tommelfingeren bliver vendt, så vi med nød og næppe går fri!

Nej, Guds retfærdiggørelse ved Jesu død i vores sted er endegyldig! Vi er frie! Ikke som en und-skyldning for vores fejl og mangler, men som en evig til-sigelse af syndernes forladelse ved troen på Jesus Kristus.
Vi er simpelthen gjort skyld-frie. Det er nåden! Og i denne frisættende nåde må vi leve.

Betyder det så, at vi ikke længere kan gøre noget forkert, og ikke længere er syndere?
Nej, langt fra! Men af Guds nåde er jeg, hvad jeg er, – ikke en vellykket lovopfylder, det bliver jeg aldrig, – men dog fuldstændig skyldfri – frifundet ved Guds nåde!

”Guds nåde højt jeg prise vil,
thi han mit hjerte glæder;
han siger mig sit venskab til,
alt godt han mig bereder,
om jeg hans salig ord vil tro,
som Skriften os tilsiger;
hos ham i Himlen vil jeg bo,
jeg aldrig fra ham viger.”

(DDS 289,1)

Del denne andagt

Del på facebook
Del på twitter
Del på print
Del på email

Andre opslag

Månedens andagt December

Månedens andagt Guds stemme “Alle gav de ham deres bifald og undrede sig over de nådefulde ord, som udgik af hans mund.” Lukasvangeliet kapitel 4

Læs mere »

Sømandsmissionær til Ilulissat

Skal du være Sømandsmissionær i den Nordgrønlandske by Ilulissat? ANSØGNINGSFRIST UDLØBET Stillingen er på fuld tid og ønskes oprettet i for en periode på mindst

Læs mere »

Sømandsmissionær til Nordjylland

Indenlandsk sømandsmission søger Sømandsmissionær i Nordjylland ANSØGNINGSFRIST UDLØBET Sømandsmissionær til Aalborg/Thyborøn Vær med i et spændende, selvstændigt og målrettet arbejde i den maritime verden. Området

Læs mere »

Sømandsmissionær i Østdanmark

Indenlandsk sømandsmission søger Sømandsmissionær i Østdanmark ANSØGNINGSFRIST UDLØBET Sømandsmissionær til Sjælland og Bornholm Vær med i et spændende, selvstændigt og målrettet arbejde i den maritime

Læs mere »

Souchef på Grønland

Vi søger en souchef Til aasiaat og nuuk sømandshjem ANSØGNINGSFRIST UDLØBET Sømandshjemmene på den grønlandske vestkyst, Nuuk og Aasiaat, søger souschefer med særligt ansvar for

Læs mere »

Værtspar til Avannaa

sØMANDSMISSIONEN SØGER vÆRTSPAR TIL HOTEL AVANNAA I ILULISSAT ANSØGNINGSFRIST UDLØBET Vores visioner Ilulissat er en af de vigtigste fiskeribyer i Grønland. Derfor ønsker vi at

Læs mere »
Luk Menu
简体中文DanskEnglishFilipinoDeutschहिन्दीBahasa IndonesiaItalianoРусскийEspañol