Månedens andagt

Har jeg brug for en tolk?

I mit arbejde som sømandsmissionær og diakonimedarbejder i Sisimiut, kan jeg nogle gange komme på dybt vand mht. sproget. For jeg kan desværre ikke flydende grønlandsk, og det kan nogle gange gøre det svært. Efter en snak med de andre sømandsmissionærer her i Grønland om sprog, endte vi med at snakke om vendingerne ”Har jeg brug for en tolk?” eller ”har du brug for en tolk?” Jeg kan rigtig godt lide vendingen ”Har jeg brug for en tolk?”, for det viser en ydmyghed, som, tror jeg, er rigtig vigtigt i mødet med mennesker. At jeg kan lære rigtig meget i mødet med mennesker, at jeg har mindst lige så meget brug for hjælp, som de mennesker jeg omgiver mig med. Jeg får mindst lige så meget tilbage, som jeg giver.

Vendingen fik mig til at tænke på min relation til Gud. At nogle gange forstår jeg overhovedet ikke, hvad Gud tænker på. Hvorfor han gør eller ikke gør, som han gør. Der har jeg også brug for en tolk, og der er Helligånden den tolk, jeg har brug for.

  1. Kor. 2, 12-13: Vi har ikke fået verdens ånd, men Ånden fra Gud, for at vi skal vide, hvad Gud i sin nåde har givet os.Og om dette taler vi ikke med ord, som menneskelig visdom har lært os, men med ord, som Ånden har lært os, og vi tolker det åndelige for åndelige.

Jeg må bede Helligånden om at åbne mine øjne og mine ører for at forstå, hvad Gud har at tale til mig. Der vil stadig være mange ting, som jeg ikke vil forstå, men jeg må bede til at forstå det, som jeg skal kunne forstå og bede om hjælp til forlige mig med, at der er ting, som jeg ikke forstår. Men min trøst er at vide, at Gud er med mig, det har han lovet: ”Jeg har jo indsat dig; vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din Gud er med dig overalt, hvor du går.” Jos. 1,9.

Del denne andagt

Andre opslag

Kontorelev til Administration

Til vores hovedkontor i Vejle søger vi en Kontorelev Leder du efter en spændende elevplads, hvor du får en alsidig læretid og stærke faglige kompetencer? Så

Læs mere »