Månedens andagt

Edderkoppen Peters tanker

“Men søg FØRST Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.”
Mattæusevangeliet kapitel 6 vers 33

Peter edderkop sad oppe på sin gren og tænkte: ”Jeg har brug for et nyt spindelvæv.” Så edderkoppen firede sig ned fra grenen og spandt det mest fantastiske og flotte spindelvæv.
Efter nogle dage sidder edderkoppen og beundrer og glæder sig over sit prægtige mesterværk. Det er flot og utroligt effektivt. Det fanger så meget god mad til ham.

Medens han sidder og betragter og beundrer sit fine spindelvæv, får han pludselig øje på den tynde snor der går opad og tænker: ”Den tynde snor har da aldrig fanget selv den mindste flue, så den gør da vist ingen gavn.” Peter kravler op og bider den øvre forbindelse over! 

Vi kan selv tænke hvad betydning det har for det fine spindelvæv.

Jeg tror at det er tanker, vi nemt kan genkende. Når man sidder hjemme i stuen i den gode stol, og betragter sit liv og sin dagligdag, kan tankerne måske komme til en: at ‘det går jo meget godt’. Man tænker måske: ”her bor jeg da dejligt og flot, og vi får også meget god mad.”
Det er også gode og dejlige tanker, – MEN vi må aldrig glemme forbindelsen der går opad – til Jesus.

”Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift.”

 Vi glemmer ofte et ord i teksten – endda et vigtigt ét! Skal jeg være ærlig så er det desværre ofte sådan i mit eget liv, at jeg glemmer ordet FØRST – fordi jeg har så travlt med at komme videre i teksten ned til der, hvor der står ”alt andet i tilgift” som betyder ”alt gratis”.

Der står søg FØRST Guds rige og hans retfærdighed.
Hvad mon Mattæus mener med at vi som det FØRSTE må/skal søge Guds rige?

Jeg tror, at han mener, at vi frem for alt andet skal starte med at rette al vores fokus på Gud og hans vilje.
Og hvad er Guds vilje? Jesus siger det selv i Joh kap 6 v 39-40:
“Og hans vilje er, at jeg ikke skal miste noget af alt det, han har givet mig, men oprejse det på den yderste dag. For min Faders vilje er, at enhver, som ser Sønnen og tror på ham, skal have evigt liv – og jeg skal oprejse ham på den yderste dag.” (Joh. 6,39-40).

Det første og største og vigtigste for os må altid være tråden, der går opad. Eller med andre ord: forbindelsen til vores far i himlen.
Det er dér vores fokus skal være og ønsket om at gøre hans vilje, som er, at vi med vores sang/vidnesbyrd og med vores liv er med til at pege hen på Jesus, så at så mange som muligt kan lære ham at kende og tro på ham, så de også kan få det evige liv på den yderste dag. 

Hvis fokus på vores Far i himlen og hans vilje er vores første prioritet, så er jeg sikker på, at vi også bliver velsignet med ”tilgiften”, for det har han jo lovet os. Om en af tilgifterne står der i Matt. 6,34: ”Så vær da ikke bekymrede for dagen i morgen.”

Det synes jeg er en dejlig tilgift (gave), at jeg ikke behøver at bekymre mig. Jeg ved det er nemmere sagt end gjort, men ved at rettet fokus på vores Far vil det lykkes for os.

Vi må passe på ikke at springe ordet ”først” over.

Del denne andagt

Del på facebook
Del på twitter
Del på print
Del på email

Andre opslag

Værtspar til Avannaa

sØMANDSMISSIONEN SØGER vÆRTSPAR TIL HOTEL AVANNAA I ILULISSAT Vores visioner Ilulissat er en af de vigtigste fiskeribyer i Grønland. Derfor ønsker vi at være til

Læs mere »

Månedens Andagt September

SEPTEMBER ANDAGTEN Et anker til livets sejlads “Det håb er som et anker for sjælen; det er urokkeligt og sikkert”Hebræerbrevet kapitel 6 vers 19 Et

Læs mere »

Nyt Hotel i Grønland

HOTEL AVANNAA SØMANDSMISSION I ILLULISSAT Fra årsskiftet vil Hotel Avannaa i Ilulissat blive en del af Sømandsmissionens arbejde i Grønland. Mere mission blandt søfolk og

Læs mere »

Månedens Andagt August

Månedens andagt Guds nåde – hvad er det? “Af Guds nåde er jeg, hvad jeg er.“1. Korintherbrev kapitel 15 vers 10 I Paulus’ første brev

Læs mere »

50 års jubilæum

50-års Jubilæum Nuuk og Sisimiut Sømandshjem 50 år i Grønland Sømandshjemmene i Grønland bygger nu på en 50-årig lang historie og stærke værdier. Den 26.

Læs mere »

Månedens Andagt Juli

Månedens andagt Hvem er dog han? “”Hvem er han, siden både storm og sø adlyder ham?”“Matthæusevangeliet kapitel 8 vers 27  I Matt. 8, 23-27 læser

Læs mere »
Luk Menu