Maj andagten 2021

Frygt ikke!

Der er mange vers i bibelen, der på den ene eller anden måde udtrykker dette: Frygt ikke! Vi må indrømme, at der er meget, der kan ængste os og skabe frygt i os. I øjeblikket er det for mange Coronavirussen. Det er ikke nødvendigvis selve virussen, men måske mere dens følgevirkninger med restriktioner som skaber frustration, måske ensomhed, eller frygt for at miste arbejde eller noget andet. Vi kan godt trøste hinanden med gode ord, og det skal vi gøre, men vi har brug for mere – noget eller nogen som kan fjerne det, der skaber frygten. Hvis lægen konstaterer en alvorlig sygdom, hjælper det ikke, at han nøjes med at sige til mig: Der er ikke noget at være bange for. Vi har brug for, at han helbreder os.                                               

Når Jesus Kristus siger: Frygt ikke, er det som den, der har al magt og kan hjælpe os med vores problemer. Derfor har hans ord en helt anden vægt og kan være en meget stor hjælp. Selv når han ikke fjerner det, der skaber frygt i os, kan et ord fra ham ikke bare trøste, men på en uforklarlig måde, bære os. Hvorfor er det sådan? Fordi han er Gud. Det er ham, som har skabt os, som taler. Det er ham som er herre over alle ting, selv døden.

Han sagde det til kvinderne, der var gået ud til Jesu grav påskemorgen, og som bliver forvirrede og bange, fordi de ikke finder ham. Graven var tom. Det kan vi læse om blandt andet i Matthæusevangeliet kapitel 28. Det første Jesus siger til de fortvivlede kvinder i vers 9 og 10 var: ”God morgen” og dernæst: ”Frygt ikke!” Først en hilsen og så et: vær ikke bange. Jesus kendte dem og deres situation, og hvad de havde brug for. Det må have været noget forvirrende at se Jesus, som de havde set dø, men også helt vildt og stærkt. De var gået ud til graven for at salve hans døde krop, for at vise deres kærlighed. Men i stedet mødte de Jesus som levende, som havde besejret selve døden.

Hvis døden er besejret – også vores død, er der dybest set ikke noget at være bange for. Det er præcis den virkelighed Jesus har skabt til os ved, at han døde for os og ved, at han sprængte dødens magt ved at opstå. Jesus lever! Det er det, alle mennesker har allermest brug for, fordi vi er syndere, og fordi syndens pris er døden. Vores store håb også i dag er, at Jesu død og sejr over døden giver den, som tror på Ham, liv som varer evigt. For selvom vi dør en dag, skal vi opstå ligesom Jesus. Det er den virkelighed, der giver Jesu ord så stor vægt. Han kender dig og mig og siger også til os: Frygt ikke! Der er betalt for synden. Frygt ikke! Jeg lever, og jeg er med dig alle dage og alle slags dage.

Del denne andagt

Andre opslag

Kontorelev til Administration

Til vores hovedkontor i Vejle søger vi en Kontorelev Leder du efter en spændende elevplads, hvor du får en alsidig læretid og stærke faglige kompetencer? Så

Læs mere »