Marts andagten 2021

Magtesløshed

“Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.”
2. brev til Korinterne kapitel 12 vers 9

Magtesløshed er simpelthen ikke rart. Man står i en situation, hvor man ikke kan gøre noget.

Det kan være i forhold til sygdom hos andre eller hos én selv. Det kan være i forhold til noget der sker i verden. Det kan være i forhold til en udfordring på arbejdet.

Der er så mange situationer i livet, hvor vi kan opleve, hvordan magtesløsheden tynger ned og fylder med modløshed og afmagt. Der er ikke noget, man hellere vil, end gøre noget, men man kan ikke. Man er magtesløs.

Hvis man kender til at være magtesløs, ved man hvor træls, ja, hvor frygteligt det er.

 

Men lige ind i magtesløshedens afmagt kommer Paulus med noget af en påstand, eller skal vi sige: et frigørende udsagn. Et udsagn som kan få ens magtesløshed til at blive forvandlet til forbøn, en tryglende, anmassende, pågående forbøn for den eller det, man er magtesløs overfor.

Paulus skriver i 2. Kor 12,9: men han (Herren) svarede: »Min nåde er dig nok, for min magt udøves i magtesløshed.« Jeg vil altså helst være stolt af min magtesløshed, for at Kristi magt kan være over mig. 

Min nåde er dig nok! Det er Herren, der siger det til Paulus og til dig og mig. Det må vi øve os i at hvile i og finde styrke og frimodighed i.

Min nåde er dig nok. Vi skal ikke gøre noget, udrette noget, lykkes i det umulige, for at vi er gode nok. Nej, vi må være i nåden, i Guds kærlige, tilgivende, livgivende nåde.

Men hvad så med det, vi ikke magter? Det, vi står magtesløse overfor? Ja, det må vi lade Jesus ordne.

Vi må lade ham klare det, vi ikke magter.

Og måske er der en sandhed i det, at så længe vi selv knokler på for at hjælpe, for at løse problemer, for at få mennesker til at tro på Jesus osv., ja, så kan Jesus ikke komme til med sin magt, med sin vilje, med sin plan.

Så længe vi selv knokler på, kan vi ikke se og høre, hvad Jesus vil vi skal gøre. Så lader vi ikke hans magt virke. Så gør vi det, vi selv mener, er bedst.

 

Paulus vil helst være stolt af sin magtesløshed. Kan du sige det samme?

Lad os øve os i at hvile i og huske på:

at det er Guds Ånd der skaber tro,

at Jesus har magt til at gøre det han vil ,

at det er Guds vilje, at hans nåde skal rækkes til alle mennesker, så derfor kæmper han med sin Ånd for det, meget mere end vi kan forestille os.

 

I vores magtesløshed udfolder Gud sin kraft fuldtud. Det er faktisk et fantastisk budskab. For Gud har magt til at gøre det, han vil.

Del denne andagt

Del på facebook
Del på twitter
Del på print
Del på email

Andre opslag

Andagt juni 2021

Op ad bakke! ”Jeg løfter mine øjne mod bjergene, hvorfra kommer min hjælp?Min hjælp kommer fra Herren,himlens og jordens skaber.”Salme 121, vers 1-2 Her, nord

Læs mere »

Ungdomsmedarbejder

Sømandsmissionen søger Ungdomsmedarbejder Vil du være med til at udvikle, nytænke og gå foran i ungdomsarbejdet i Nordlys?  Tidligere Næste Din profil Du er en

Læs mere »

Medarbejder til HR og økonomi

Sømandsmissionen søger medarbejder til Økonomi og HR Vi søger en dygtig og ansvarsfuld medarbejder til vores økonomiafdeling på hovedkontoret i Vejle. Stillingsbeskrivelse Sømandsmissionen er en

Læs mere »

Stillingsopslag Ærø

Aggershøj på Ærø søger Sømandsmissionær med mod på udvikling og eventyr Arbejdet der udgår fra Aggershøj er en vigtig del af vores arbejde for, at

Læs mere »

Maj andagten 2021

Frygt ikke! Der er mange vers i bibelen, der på den ene eller anden måde udtrykker dette: Frygt ikke! Vi må indrømme, at der er

Læs mere »