HOTEL AVANNAA

SØMANDSMISSION I ILLULISSAT

Fra årsskiftet er Hotel Avannaa i Ilulissat blevet en del af Sømandsmissionens arbejde i Grønland.

Mere mission blandt søfolk og fiskere i Grønland

Det er 50 år siden, at Indenlandsk Sømandsmission etablerede de to første sømandshjem i Nuuk og Sisimiut. Senere kom Aasiaat til og nu realiserer man et nyt hotel i Ilulissat og kommer samlet set op på en værelseskapacitet på 150.

– Det er ikke en ny tanke, at vi gerne vil være til stede i Ilulissat, siger forrentningschef Erik Ramballe Hansen i en pressemeddelelse.

Aktivt til stede
– Allerede i midten af 1980’erne havde Sømandsmissionen planer om at bygge et hotel i Ilullissat, men projektet blev ikke realiseret af flere årsager.
Ilulissat er Grønlands største fiskerihavn med to fiskefabrikker og mange ansatte i det maritime miljø.

– Vi har et stort ønske om at være aktivt tilstede i det maritime miljø i Grønland. Derfor har vi i flere år undersøgt mulighederne for at få en platform i byen. Vores drivkraft og motivation er, at vi ønsker at gøre en forskel for mennesker i det maritime miljø i Ilulissat, udtaler Erik Ramballe Hansen:

– Vi har haft løbende dialog med Eyd Petersen og Jørgen Christensen fra Hotel Avannaa. For dem var tiden inde til at sælge hotellet, og vi blev sammen enige om vilkårene for overtagelsen.

Overskuddet fra driften af Hotel Avannaa vil gå til diakoni og velfærd i havnemiljøet, og i første omgang til at ansætte en sømandsmissionær i Illulissat.

Værdigrundlag
Sømandsmissionens værdigrundlag står på tre ben: mission, diakoni og økonomi.

Faktaboks

"Som tidligere bruger af de grønlandske sømandshjem, hilser jeg dette initiativ meget velkomment. Det er et dejligt åndehul midt i hvad der ellers sker i en havneby."
Jan Riishøj
Beboer i Illulisat