nyhed

Nyt lederpar i Sisimiut

Fra København til Sisimiut i Grønland

Sofie og Magnus Rejkjær Elleby, København, er ansat som nyt lederpar på sømandshjemmet i

Sisimiut. De ansættes fra den 1. juli og afløser Jytte og Preben Andersen. Dermed skifter de københavnerlivet ud med travle dage nord for Polarcirklen i Grønlands næststørste by, der tæller knap 5500 indbyggere. Sammen med deres lille søn Winston glæder de sig til at møde og bygge relation med grønlænderne.

”Vi har i lang tid haft et ønske om at arbejde et sted, hvor vi kan flette vores kristne tro og værdigrundlag ind, og så fik vi øje på muligheden for at komme til Grønland for Sømandsmissionen,” fortæller Sofie. Magnus siger: 
”Da vi begge gik hjemme på barsel med Winston nogle måneder, blev der tid til at reflektere og tænke os om på ny. Om hvad, det var, vi ville sådan i det hele taget. Jeg fik gode jobtilbud, men det her er det rigtige for os. Vi træder ikke ned af karrierestigen – vi hopper over på en anden!”

Kompetence
Sofie skriver pt. speciale i humanfysiolog og har sideløbende med studiet været gymnasielærer i biologi og idræt på Borupgaard Gymnasium. Magnus er uddannet cand.merc. i erhvervsøkonomi og psykologi. Han kommer fra et job som organisations- og ledelseskonsulent hos Nobiles, hvor vidt forskellige organisationer – fra Folketinget til Politiet og Røde Kors – har nydt godt af hans kompetencer.

Parret er på ingen måder bange for at lære nyt eller blive udfordret. De mødte hinanden på Løgumkloster Efterskole, og selv om det ikke er årtier siden, er deres CV fyldige. 

Hos Sofie står der fx formidler på Experimentarium og teambuildings-instruktør, og hos Magnus restaurantchef og trælastsælger.

De besidder et enormt drive og er vant til at være i dialog med mange mennesker både privat og professionelt: ”Vi trives med at være omgivet af og i dialog med mennesker, og derfor virker hotelbranchen ikke så fjern. Desuden glæder vi os til at drive en spændende forretning med et godt formål med fokus på diakoni og mission,” siger Sofie. Hun glæder sig også til naturoplevelser – har tidligere instrueret i bueskydning og klatring. 

”Vi vil gerne drømme stort og bidrage til, at sømandshjemmet positionerer sig yderligere. Måske bliver det endnu mere udbredt i Grønland. Formålet er nerven, men det udelukker ikke et udviklingspotentiale. Det er derfor, vi skal være der. Vores tilgang til bestyrerjobbet er både ydmyg og nysgerrig på samme tid.” tilføjer Magnus.

Han oplever, at kolleger og venner fra studietiden spørger meget ind til, hvad det er, de skal i Grønland: ”Det er ikke længere nok at have et velbetalt arbejde, det skal også betyde noget for en personligt. Eventyrlyst og udlængsel ligger uforløst i manges drømme, og derfor niver vi engang imellem os selv i armen – for nu er vi på vej på eventyr med visioner!”  

Del denne nyhed