oktober/november andagten 2022

Ladt i stikken

Hvad vil det egentlig sige at blive ladt i stikken? Det har vi vel en god fornemmelse af.

Det kan for eksempel være at blive overladt til sig selv midt i et stort problem eller blive svigtet af sin bedste ven, der hvor man havde mest brug for hjælp.

Vi er mange, der kan huske skibskatastrofen d. 13. januar 2012, da det store krydstogtskib ”Costa Concordia” sejlede mod et klippeskær og efterfølgende kæntrede.

Kaptajnen havde ansvaret på ”Costa Concordia” men svigtede, da der var allermest brug for ham til at koordinere rednings- og evakueringsopgaven – midt i skibskatastrofen.

Han skulle som kaptajn være den sidste, der skulle forlade skibet, efter at gæsterne og besætningen havde forladt det, men det gjorde han ikke. Han tog derimod med en redningsbåd i land, inden alle var reddet. Han lod sine gæster og besætning i stikken, og det var fatalt – 32 mennesker druknede.

Sådan er Gud heldigvis ikke, for han lader os aldrig i stikken. Han smutter ikke bare og overlader os til os selv, når problemerne bliver for store. Nej, han bliver!!

Der står i biblen i 1. Krønikebog kap. 28. vers 20, at ”Gud … er med dig. Han lader dig ikke i stikken, og svigter dig ikke.”

Det giver mig tryghed og fred at hvile i den sandhed.

Del denne andagt

Andre opslag

Kontorelev til Administration

Til vores hovedkontor i Vejle søger vi en Kontorelev Leder du efter en spændende elevplads, hvor du får en alsidig læretid og stærke faglige kompetencer? Så

Læs mere »