Store nyheder fra grønland

Rebranding og renovering af Sømandshjemmene i Grønland

Sømandshjemmene i Grønland skifter navn til Hotel SØMA. Samtidig renoveres de for et trecifret millionbeløb

I over 50 år har sømandshjemmene været et fyrtårn inden for maritimt velfærdsarbejde i Grønland i tæt samspil med lokalsamfundene, og kristne værdier som nærvær og hjertevarme udgør stadig fundamentet for hoteldriften. Trods navneskiftet til Hotel SØMA er hotellerne fortsat 100 % non-profit, hvor overskuddet går til velfærdsarbejde blandt søfolk og fiskere.
Fremover deles virksomheden dog således, at den står på to ben – hotel og velfærd.
 

”Det er en fordel både praktisk og strategisk, for hvert ben kan nu 100 procent koncentrere sig om dét, de er sat i verden for: enten at drive et topmoderne hotel eller at yde velfærd i lokalsamfundet,” siger Magnus Elleby, regionschef for Hotel SØMA.  

Stigende efterspørgsel
Efterspørgslen på autentisk overnatning og spændende pakkerejser øges hvert år. Derfor vælger Sømandsmissionen nu at investere et trecifret millionbeløb i renoveringer og tilbygninger på de fire hoteller i hhv. Nuuk, Sisimiut, Ilulissat og Aasiaat. Der skal bygges til med restauranter med alkoholbevilling, værelser, mødelokaler og wellnessområder. Byggeprojekterne sendes løbende i udbud over de kommende to år, og første spadestik er allerede taget ved Hotel SØMA Sisimiut. Renoveringen og tilbygningerne forventes at stå færdige om fem år.
Indretningen er nordisk, og udsmykningen er præget af grønlandsk kultur, natur og historie.  

Det nye logo for Hotel SØMA viser tre ting: isbjerge, nationaldragt og det grønlandske flag. 

 

Hotellernes velkendte cafeterier, hvor der serveres hverdagsretter til overkommelige priser, og hvor mange lokale mødes til socialt samvær, fortsætter under navnet ”Sømandshjemmet | Café & Social”.  

 

Vi vil gerne yde endnu mere velfærd, end vi gør i dag, og det skal finansieres gennem veldrevne og moderne hoteller i Grønland,” siger Magnus Elleby.  

 

Med i familien SØMA hører også Hope Hostel i Aasiaat, som kører selvstændigt uden for hotelkæden.