Stillingsbeskrivelse for

Sømandsmissionær i Nuuk

Er du nysgerrig på stillingen som Sømandsmissionær, så er du havnet det rigtige sted

Om stillingen

Daglige havne- og skibsbesøg er den primære opgave for sømandsmissionæren.
Et skibsbesøgs formål er at vise omsorg for besætning og den enkelte sømand og fisker. Samtale om alt mellem himmel og jord, og jævnligt også samtale om personlige og svære ting. Livet til havs er ofte ensomt og tilbagetrukket, og man er langt væk hjemmefra i lang tid. Et besøg af, og en samtale med en sømandsmissionær har stor værdi for de fleste. Besøget kan også resultere i en praktisk tjeneste, så som transport, hjælp til apotek-besøg eller indkøb af mindre varer etc.
Det mest udfordrende ved jobbet som sømandsmissionær er, at man ikke ret ofte ser konkrete resultater. Vi ved at vores besøg er vigtige, for det er det vi får fortalt. Men vi ved det også fordi vi selv ved hvor godt det er at få besøg af en der har tid og lyst til at spørge ind til vores liv. Besøgstjenesten ombord på skibene er umådelig værdifuld.

Som sømandsmissionær i Nuuk er du med til at udvikle og understøtte muligheden for kristent fællesskab på sømandshjemmet. Rammerne er perfekte til de fleste typer arrangementer. Vi forventer at du er opfindsom, kreativ og socialt anlagt, og har lyst til at skabe godt fællesskab omkring dig.
Du kommer også til at deltage i allerede eksisterende aktiviteter på sømandshjemmet og bidrage til afholdelse og udvikling af disse. Du får hovedansvaret for sømandshjemmets diakonale aktiviteter, herunder den vigtige opgave, at understøtte og inspirere sømandshjemmets volontørerne i deres daglige arbejde.

Andre arbejdsopgaver på sømandshjemmet sker efter aftale med bestyrerparret.
Udgangspunktet er, at du vil blive positivt udfordret der hvor du har kompetencer og interesser.

Grundlæggende kan du forvente et ualmindeligt selvstændigt job, med skæve arbejdstider som du selv tilrettelægger. Du har ikke et fysisk tæt samarbejde med sømandsmissionær-kolleger, men du vil opleve et stærkt sammenhold med de andre sømandsmissionærer og stab, hvor tæt omsorgsfuld medleven er det naturlige miljø i Sømandsmissionen.

Ansøgning sendes til nw@somandsmissionen.dk

Yderligere information kan fås hos generalsekretær Nicolaj Wibe