hvad det vil sige at være

Ung i Sømandsmissionen

Udenlandsk. Indenlandsk. I vandet. På havnen.

Sømandsmissionen bliver af mange forbundet med gråt hår og langt skæg. Det er en misforståelse. Hvert år engagere en helt masse unge sig i arbejdet. Om det er volontør i Grønland eller Ærø, frivillig på vores skib, deltager på vandsportscamp, aktiv i netværket Nordlys eller andet. Denne side skal give dig en idé om, hvad det vil sige at være ung i Sømandsmissionen.

Vores vision

Vores vision for ungdomsarbejdet i Sømandsmissionen er, at det skal være båret af unge og lede folk til et personligt møde med andre mennesker og med Jesus. Vigtigst af alt, så vil vi bringe Jesus ind i det maritime Danmark; det være sig på havnen, i surfklubben, søfartsstuderende (Ærø) eller fra et Sømandshjem i Grønland.

,,Nordlys er for mig et bonus-fællesskab ved siden af mit ugentlige fællesskab i KFS, Aarhus. I Nordlys mødes vi udelukkende når der skal ske noget aktivt. Det er fedt!''
Christina Madsen
Aktiv i Nordlys

Som ung i Sømandsmissionen møder du en anden – og virkelige væsentlig – side af det Danmark du ellers troede du kendte rimelig godt, nemlig: Det Blå Danmark. Det Blå Danmark har sindsygt stor betydning for Danmarks BNP, er en multi-international sektor, men er samtidig også bare repræsenteret af den lokale roklub. Hvem skal fortælle om Jesus i den sektor? Det skal vi!

Volontør i grønland

Volontørtjenesten i Grønland er nok det, de fleste hører om. Folk fortæller historier om hvaler, jagter og mødet med grønlænderen. Men som volontør, indgår man også i et større fællesskab. Læs mere her.

Aktiv i Nordlys

Nordlys er den regulære ungdomsforening i Sømandsmissionen. Foreningen er det samlende organ for de mange forskellige grene ungdomsarbejdet ellers forgrener sig. Læs mere om Nordlys her.

Volontør på Ærø

Volontørtjenesten på Ærø får fuld gas på diakoni og mission blandt unge. I Marstal på Ærø ligger Aggershøj: En kæmpestor ejendom. Den ejes af Sømandsmisionen og bliver brugt som ekstra dagligstue af Marstals mange søfartsstuderende. Læs mere her

Deltager på diverse events

Når man engagerer sig i de forskellige events, er man faktisk en del af vores arbejde; om man tager på vore vandsportscamp, hjælper sømanden på havnen, arrangerer skibskoncerter mv.

Læs mere om

Nordlys

JA selvfølgelig skal du da det. Hvorfor? Fordi vi har det ret hyggeligt og garanteret kunne få det endnu mere hyggeligt med dit selskab. Så hvordan kommer du med? 

 1. Gå ind og like Nordlys på Facebook: Så får du en notifikation når der sker noget nyt.
 2. Bliv medlem af Nordlys. Det koster 70 kroner om året, og til gengæld får du vanvittig meget tilbage. Læs mere om det her.
 3. Har du idéer til nogle fede events relateret til det maritime, men mangler nogle til at bakke dig op, så er du havnet det rigtige sted: Tag initiativ.
 1. Rejser til Grønland
 2. Gratis aftenssmad og andet godt til medlemsaftener.
 3. Deltagelse til diverse vandsportsbegivenheder.
 4. Mulighed for at gøre en forskel for andre mennesker.
 5. … samtidig med at du chiller med andre unge: score.
 6. Lav diakonalt/missionalt arbejde blandt unge søfartsstuderende
 7. vær med til unikke skibskoncerter
 8. Vi har vanvittig meget vandsportsudstyr liggende på Ærø: Få det i spil!
 9. Fortæl andre om Jesus
 10. Vi er medlem af DUF. Det betyder fondsmidler. Til os. Til fede ting. 

I tilfældig rækkefølge

 • Skibskoncerter på havnen
 • Vandsportscamp på Ærø (WlkOnWatr)
 • Strikkeaftener
 • Skibsbesøg i Aarhus
 • Krydstogtsmission
 • Julegavehjælp til ensomme sømænd
 • Nordlys-uge i Aarhus
 • …. og meget mere

Nej og ja. Man er meget velkommen til at engagere sig som man er; medlem eller ej. Der er ingen krav om medlemsskab. Med det sagt, så vil vi anbefale enhver, at blive medlem. Hvorfor? Fordi når du bliver medlem, får vi mulighed for at søge endnu flere DUF midler, og kan derfor laver nogle endnu federe arrangementer, hvilket kommer dig til gode igen. Desuden kan du som medlem blive tilbudt gratis rejser til Grønland, i situationer hvor der kortvarigt er brug for ekstra hjælp.