MissionsSkibet
Bethel

Det sejlende sømandshjem

Trods det ikke-maritime navn er Bethel et større skib, der tidligere har sejlet som orlogsfartøj for Søværnet. Nu sejler det for Sømandsmissionen. Skibet er i sejlads i sommerperioden og fungerer som caféskib, hvor der hver dag er “åbent skib”. Alle er velkomne ombord. Der er kaffe, rundvisning, et hvil i hyggelige omgivelser eller en snak om, hvad man måtte have lyst til at fordybe sig i.

Besætningen er sømandsmissionærer og frivillige hjælpere, og tilgangen til gæsten ombord er den samme, som vi udviser overfor alle i det maritime miljø.

Der arrangeres også besøg/møder for foreninger, børnehaver osv. – kontakt os endelig, hvis du har nogle idéer i det anliggende.

Du er til enhver tid meget velkommen ombord på Bethel, når vi sejler Danmark rundt fra maj til oktober hvert år.

Bethel er vores sejlende kaffestue/ sømandshjem, som er på togt fra maj til oktober rundt i de danske havne.

Bethel (Kaldesignal: OXUC, MMSI: 219009763) ligger ved kaj flere dage i træk i forskellige danske havne. Her går besætningen på skibsbesøg, snakker med forbipasserende og byder på en kop kaffe til dem, der har lyst, så du er til enhver tid velkommen! Faktisk sætter vi stor pris på besøg fra det lokale område, vi er i.

Der er næsten hele tiden mindst én person tilstede på skibet. Så kom forbi og få en snak med en, som har tid og lyst til at lytte og snakke.

Bethel har en stor stue med plads til 30 personer. Her kan du fx holde det næste møde i din forening, invitere børneklubben ned eller lave andre events, når vi kommer til din by. Kontakt os meget gerne i det anliggende!

Du kan følge live med i hvor Bethel befinder sig nu, ved at trykke på dette link: Bethel 

På en auktion i marts 2007 købte Fonden Østerby Sømandshjem orlogsfartøjet Y 302 Romsø af Søværnet. Skibet blev bygget i 1969 på Svendborg Værft.

Efter en mindre ombygning på Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri sejlede skibet den 8. juni 2007 til hjemhavnen Østerby på Læsø. 

Søndag den 10. juni var der indbudt til åbent skib i forbindelse med at det skulle navngives. 

Navngivningen blev foretaget at sognepræst Johannes Christoffersen, medlem af fondens bestyrelse, som navngav det Bethel. Det blev sendt i søen med henvisning til Efeserbrevet kapitel 2 vers 10, som er Indenlandsk Sømandsmissions motto.

Har du lyst til og mulighed for at sejle med som matros eller andet, så kontakt os.  

Opgaven indebærer

  • kaffebrygning
  • madlavning
  • rundvisning på skibet
  • uddeling af Waves og Bølgen og anden litteratur
  • lægge øre til samtaler med gæster ombord
  • og ikke mindst forbøn

Har du de nødvendige papirer til at sejle skibet, er du også velkommen til at henvende dig.

Selve forbønnen kan du også hjælpe med uden at skulle ud og sejle. 

Du kan også hjælpe os ved at bringe kage, kartofler eller lignende til skibet, når vi kommer forbi en havn nær dig – der er helt sikkert kaffe på kanden, hvis du kigger forbi. Se sejlplanen og klik på tallene for at finde ud af, hvornår Bethel kommer til dit område. Tak for enhver hjælp du måtte bidrage med!

Sejlplanen for 2021 lægges op her, når den er klar. Der kan løbende komme ændringer i sejlplanen, så den er altid vejledende.

Sådan så sejlplanen ud i 2020:

2. – 7. juni Aabenraa

8. – 14. juni Sønderborg

16. – 22. juni Nexø

23. – 26. juni Tejn

27. juni – den 4. juli Køge

6. – 11. juli København

13. – 18. juli Gilleleje

20. – 25. juli Frederikssund

27. juli – den 8. august Kalundborg

10. – 15. august Nyborg

17. – 23. august Korsør

25. – 30. august Aarhus

1. – 2. september Læsø

4. – 7. september Fur

8. – 13. september Limfjorden

Tag et nærmere kig