Nordlys

Hvad er det?

Nordlys er kort fortalt Sømandsmissionens nye ungdomsnetværk (siden 2016). Først er det vigtigt at sige, at Nordlys på ingen måde har intentioner om at være en ny missionsforening. Vi mødes ikke hver tirsdag til “Jesustid” (19.30) – for til det findes der allerede et væld af gode muligheder. Vi mødes sjældnere, og når vi mødes, er det for at gøre noget konkret. Lave events på havnen, lave krydstogtmission, lave vandsportscamps – you name it. Det der driver os, er en brand for mennesker, for det maritime og for Jesus K. Vi har ingen medlemsskabs-betingelser eller kontingenter, vi forventer blot af alle, at de bidrager med deres opfindsomhed, deres engagement og hvad man ellers har at give.
Vores bibelvers lyder:   

Jeg har gjort dig til lys for folkene, for at du skal være til frelse til jordens ende.« Apg. 13,47

Aktiviteter

Da vi er et nyetableret netværk, ligger alle muligheder åbne foran os. Så hvad vi har lavet hidtil, er ikke definerende for, hvad vi kommer til at lave fremover. Men af tidligere aktiviteter kan nævnes

  • Krydstogtmission: Vi bemander en café på Århus, København eller Skagen havn og inviterer besætningerne fra krydstogtskibe på en kop kaffe, hænge ud med mennesker i øjenhøjde, få en snak om liv og tro og forlade os med deres første bibel under armen.
  • Velkomstaften: Vi byder volontørerne fra Grønland velkommen tilbage med en hyggeaften, hvor vi snakker Grønland, tro og andet godt. 
  • Julegaveaftner – ja, hvad er det? Det er aftener, hvor vi pakker julegaver ind sammen, hører led julemusik og snakker om, hvad det egentlig er, julen handler om. Men julegaverne er til søfolk i danske havne, der i dén grad sætter pris på vores omtanke!
  • Caféteams på især KFS lejre. Vi serverer mad og hænger ud med besøgende. Derudover har vi flere gange hjulpet til på diverse events med musik, film, praktisk arbejde m.v.
Tag et nærmere kig