Nuuk
sømandshjem

Om Sømandshjemmet

På Sømandshjemmet i Nuuk er Anne og Allan Majholm ansat som bestyrerpar fra januar 2016.

Nuuk Sømandshjem ligger i hjertet af Grønlands hovedstad og er for mange som en oase. Dette er noget, der lægges meget vægt på: At man kan komme som man er, og at man altid bliver mødt med åbne arme.

Sømandshjemmet har eksisteret i over 40 år og dannet ramme for engagerede, lokalt forankrede medarbejdere. Samtidig ønsker vi også at give en chance til mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet. Derfor laver vi ofte – i samarbejde med kommunen – fleksible stillinger som tager hensyn til den enkelte.

I filmen kan du høre sømandsmissionær i Nuuk, Søren Eriksen, fortælle om det missionale og diakonale arbejde der gøres i og uden for Nuuk Sømandshjemmet. Søren Eriksen har været ansat som sømandsmissionær i Nuuk siden 2015 og bor i Nuuk sammen med sin kone Solveig Eriksen. Du kan finde kontaktoplysninger på Søren Eriksen på kontaktsiden.

Missionale og diakonale aktiviteter

Sømandshjemmet ønsker også at række ud til byen. Udover at støtte forskellige lokale og sociale tiltag, forestår Sømandshjemmet selv diakonalt arbejde. De besøger regelmæssigt de ældre på alderdomshjem med kage og kaffe under armen og klar på en god snak eller et spil kort.

Ugentligt besøger vi også de indsatte i byens anstalt. Her medbringer vi altid godt humør, kaffe og kage og mulighed for en snak om tro som et frisk pust ind i en grå hverdag.

I sommerhalvåret laver vi børnearbejde i byen, hvor alle børn inviteres til sjov, leg og hygge.

Søfolk og fiskere har selvfølgelig en helt speciel plads på Sømandshjemmet. Sømandsmissionær Søren Eriksen i Nuuk ser til at man både på havnen og i byen får glæde af Sømandsmissionens værdigrundlag. Herudover er Søren en del af staben på Hotel Nuuk Sømandshjem, hvor han står til rådighed for både fortrolig og uformel samtale om liv og tro.

Se nogle billeder fra Sømandshjemmet, byen og omegnen
Luk Menu