Nuuk
sømandshjem

Om Sømandshjemmet

På Sømandshjemmet i Nuuk er  Ulla og Jacob Tindalid ansat som bestyrerpar fra april 2019. Nuuk Sømandshjem ligger i hjertet af Grønlands hovedstad og er for mange som en oase. Dette er noget, der lægges meget vægt på: At man kan komme som man er, og at man altid bliver mødt med åbne arme.

Sømandshjemmet har eksisteret i over 40 år og dannet ramme for engagerede, lokalt forankrede medarbejdere. Samtidig ønsker vi også at give en chance til mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet. Derfor laver vi ofte – i samarbejde med kommunen – fleksible stillinger som tager hensyn til den enkelte.

I billedet ovenfor er volontørene på besøg i den lokale anstalt (fængsel). Her grines, spilles og snakkes og afslutningsvist bliver der delt et Gud ord.

Missionale og diakonale aktiviteter

Sømandshjemmet ønsker også at række ud til byen. Udover at støtte forskellige lokale og sociale tiltag, forestår Sømandshjemmet selv diakonalt arbejde. De besøger regelmæssigt de ældre på alderdomshjem med kage og kaffe under armen og klar på en god snak eller et spil kort.

Ugentligt besøger vi også de indsatte i byens anstalt. Her medbringer vi altid godt humør, kaffe og kage og mulighed for en snak om tro som et frisk pust ind i en grå hverdag.

I sommerhalvåret laver vi børnearbejde i byen, hvor alle børn inviteres til sjov, leg og hygge.

Søfolk og fiskere har selvfølgelig en helt speciel plads på Sømandshjemmet. Derfor går volontørene også jævnligt på havnen med nye aviser og frisk kaffe for at møde fiskere og sømænd, der hvor de er. 

Se nogle billeder fra Sømandshjemmet, byen og omegnen