Ung i Sømandsmissionen

Nordlys

… men hvad er Nordlys? Nordlys er en dynamisk forening i konstant bevægelse. Siden her, indeholder alt hvad du skal vide.

transparent-min1.png
Afspil video

Hvad er Nordlys?

Et flerfarvet paraplyforetagende

Aktiviteter

Nordlys er en ting, men gør mange forskellige ting

Der er nordlysuge, når Sømandsmissionens skib Bethel på sit sommertogt lægger til ved DOKK1 i Aarhus i uge 35. Det er blevet en god tradition at nordlysere samles til fisketur, koncert, og hygge ugen igennem og slutter af med en gudstjeneste om søndagen på Bethel.

Hver sommer

WALK´N WATER er en succes. Vandsportslejr på Aggershøj med surfing, kajak, undervandsjagt, bål, lovsang og fællesskab. Her kommer flere deltagere, for hvem det kristne fællesskab er ukendt.

Hver sommer

Krydstogtsmission, som er en af Nordlys` kerneopgaver, har været lukket ned i 2020, da ingen krydstogtskibe sejlede denne sommer pga. Covid-19. Derfor har der været stille sommeren over i sømandscafeen i Aarhus, hvor besætningerne fra skibene ellers plejer at komme ind til kaffe, gratis internet og en snak med nordlysere som værter. 

Hele sommerhalvåret

I strikkecaféen, der holder til i Sømandscaféen på havnen i Aarhus, sidder nordlysere og strikker til sømænd, der lægger til i Aarhus havn op til jul.

Efterår/vinter

Før jul pakkes der julegaver ind til søfolk. De bliver delt ud på havnene op til jul, til de søfolk, som skal arbejde på havet juleaften.

Efterår vinter

Vil du høre med og/eller være med i Nordlys kan du kontakte Nanna Hansen.

...

Nordlys - nu som forening

Som noget helt nyt fra 2021 er Nordlys blevet en forening. Det betyder, at vi nu kan søge fondsstøtte til vores mange projekter, samt at vi bliver en mere sammentømret flok. Vi vil dog stadig ikke være et alternativ til IMU, KFS, LMU og så videre, men et supplement.

Vi har desuden indgået et samarbejde med Israelsmissionens Unge under overskriften ‘Ung I Mission’. Dette samarbejde sker bl.a. på baggrund af et ønske om, at arbejde mere sammen på tværs af ungdomsforeninger i Danmark og dels fordi det giver os adgang til DUF-midler. 

Vi har dog brug for jeres støtte i form af et medlemsskab. Prisen er sat til den lavest muligt, hvorved vi håber alle kan være med. Samarbejdet med Israelsmissionens Unge betyder, at man som medlem af Nordlys også er medlem af Israelsmissionens Unge.

Maskinrummet i Nordlys er nordlysudvalget. Her planlægges, arrangeres og forberedes til gode for dem Nordlys overordnet har hjerte for – nemlig søfolk og fiskere.

Omsorg for volontører er vigtig for Nordlys. Nordlys er en vigtig brik i rekruttering af Sømandsmissionens volontører. På en introdag undervises der i grønlandsk kultur, værdier, historie, traditioner…. og erfarne volontører giver gode fif til fritiden og mulighederne lokalt. Derfor er Nordlys også afsted til events med en stand, der fortæller om volontørarbejdet i Grønland og derfor arrangeres der volontørfest, der er forbeholdt tidligere volontører. Her bydes det sidst hjemvendte hold velkommen tilbage med grønlandske flag, sange og hygge.

Filip-H

Jeg synes Nordlys er interessant fordi det ikke forsøger at konkurrere med eksisterende ungdomsfællesskaber, men har fundet en ny vej; nemlig, at vi mødes for at gøre noget!

Filip Hagelskjær

"Jeg har gjort dig til lys for folkene, for at du skal være til frelse til jordens ende."

Apostlenes gerninger kapitel 13 vers 47

Hvorfor skal du blive medlem?

Det kan gøres med en lynhurtig cost-benefit analyse: 

Cost: 75 kr./året
Benefit: Hyggeaftener med andre unge, vandsportsweekender, gør en positiv forskel for andre mennesker (se op), når vi får 75,- giver staten os 2000 i støtte, som vi igen kan bruge på, at lave endnu federe arrangementer for jer og fiskere og søfolk. Desuden bruger Sømandsmissionen Nordlysmedlemmer, når der akut er brug for ekstra hænder i Grønland – i forbindelse med bestyrerskift, sommervolontører, bygdeprojekter mv. SÅ hvis du gerne vil prikkes til en opgave i Grønland, er det bare med at blive medlem.