Sømandsmissionens

Ungdomsnetværk

Hvad er det?

Nordlys er kort fortalt Sømandsmissionens ungdomsnetværk. Vi er en flok unge, der elsker Danmarks og Grønlands maritime liv og aktiviteter – både det der foregår på de store og små havne, og det der foregår i strandkanten. Det der samler Nordlys er aktiviteter. Vi mødes for at gøre noget konkret. Af tidligere aktiviteter kan nævnes skibskoncerter fra skibsdæk, fiskerikurser, vandsportscamp på Ærø, krydstogtmission i Aarhus havn i samarbejde med Visit Aarhus og et cafémiljø på KFS’s påskelejr.

Nordlys består af mange forskellige unge der alle er enige om, at det Blå Danmark er værd at bruge sin tid på. Nogle surfer, andre er maskinmestre og atter andre studerer medicin. Vi har ingen medlemsskabsbetingelser, vi forventer blot af alle, at de bidrager med deres opfindsomhed, deres engagement og hvad man ellers har at give.

Nordlys er ligesom Sømandsmissionen funderet på kristne værdier. Vi har derfor et bibelvers vi finder relevant for det vi gør:

»Jeg har gjort dig til lys for folkene, for at du skal være til frelse til jordens ende.«
Apostlenes Gerninger kap. 13 vers 47

Aktiviteter

Da vi er et nyetableret netværk, ligger alle muligheder åbne foran os. Så hvad vi har lavet hidtil, er ikke definerende for, hvad vi kommer til at lave fremover. Men af tidligere aktiviteter kan nævnes

  • Krydstogtmission: Vi bemander en café på Århus, København eller Skagen havn og inviterer besætningerne fra krydstogtskibe på en kop kaffe, hænge ud med mennesker i øjenhøjde, få en snak om liv og tro og forlade os med deres første bibel under armen.
  • Velkomstaften: Vi byder volontørerne fra Grønland velkommen tilbage med en hyggeaften, hvor vi snakker Grønland, tro og andet godt. 
  • Julegaveaftner – ja, hvad er det? Det er aftener, hvor vi pakker julegaver ind sammen, hører led julemusik og snakker om, hvad det egentlig er, julen handler om. Men julegaverne er til søfolk i danske havne, der i dén grad sætter pris på vores omtanke!
  • Caféteams på især KFS lejre. Vi serverer mad og hænger ud med besøgende. Derudover har vi flere gange hjulpet til på diverse events med musik, film, praktisk arbejde m.v.
Tag et nærmere kig