Nordlys

Nordlys kan bedst betegnes som et paraplyforetagende. Vi er nemlig ikke nogen forening, men et netværk af kristne der alle brænder for det maritime Danmark og Grønland – hvilket kommer til udtryk på mange forskellige måder.

transparent-min1.png
Afspil video

Hvad er Nordlys?

Alle snakker om det, ingen ved det

Aktiviteter

Nordlys er en ting, men gør mange forskellige ting

Der er nordlysuge, når Sømandsmissionens skib Bethel på sit sommertogt lægger til ved DOKK1 i Aarhus i uge 35. Det er blevet en god tradition at nordlysere samles til fisketur, koncert, og hygge ugen igennem og slutter af med en gudstjeneste om søndagen på Bethel.

Hver sommer

WALK´N WATER er en succes. Vandsportslejr på Aggershøj med surfing, kajak, undervandsjagt, bål, lovsang og fællesskab. Her kommer flere deltagere, for hvem det kristne fællesskab er ukendt.

Hver sommer

Krydstogtsmission, som er en af Nordlys` kerneopgaver, har været lukket ned i 2020, da ingen krydstogtskibe sejlede denne sommer pga. Covid-19. Derfor har der været stille sommeren over i sømandscafeen i Aarhus, hvor besætningerne fra skibene ellers plejer at komme ind til kaffe, gratis internet og en snak med nordlysere som værter. 

Hele sommerhalvåret

I strikkecaféen, der holder til i Sømandscaféen på havnen i Aarhus, sidder nordlysere og strikker til sømænd, der lægger til i Aarhus havn op til jul.

Efterår/vinter

Før jul pakkes der julegaver ind til søfolk. De bliver delt ud på havnene op til jul, til de søfolk, som skal arbejde på havet juleaften.

Efterår vinter

Vil du høre med og/eller være med i Nordlys kan du kontakte Nanna Hansen.

...

Nordlys er et netværk

Maskinrummet i Nordlys er nordlysudvalget. Her planlægges, arrangeres og forberedes til gode for dem Nordlys overordnet har hjerte for – nemlig søfolk, fiskere.

Omsorg for volontører er vigtig for Nordlys. Nordlys er en vigtig brik i rekruttering af Sømandsmissionens volontører. Derfor er Simon og andre nordlysere med, når nye volontører skal sendes til Grønland. På en introdag undervises der i grønlandsk kultur, værdier, historie, traditioner…. og erfarne volontører giver gode fif til fritiden og mulighederne lokalt. Derfor er Nordlys også afsted til events med en stand, der fortæller om volontørarbejdet i Grønland og derfor arrangeres der volontørfest, der er forbeholdt tidligere volontører. Her bydes det sidst hjemvendte hold velkommen tilbage med grønlandske flag, sange og hygge.

Filip-H

Jeg synes Nordlys er interessant fordi det ikke forsøger at konkurrere med eksisterende ungdomsfællesskaber, men har fundet en ny vej; nemlig, at vi mødes for at gøre noget!

Filip Hagelskjær

"Jeg har gjort dig til lys for folkene, for at du skal være til frelse til jordens ende."

Apostlenes gerninger kapitel 13 vers 47

Har du nogle spørgsmål?