Volontør
grønland

"Intet land i verden byder den rejsende en sådan overdådighed af oplevelser som Grønland."
- Knud Rasmussen.

Information

Overvejer du at søge?

Drømmer du om volontørjob i Grønland i foråret 25?                    (Fra januar til juli) Læs mere her på siden… der er ansøgningsfrist d. 15. september.

Læs også om hvordan du tjener penge som hotelassistent på Hotel SØMA.

Skriv frimodigt, hvis du har spørgsmål. (nsh@somandsmissionen.dk)

Af alle de ting, jeg har oplevet i mit liv, er Grønland absolut et af højdepunkterne - en kombination af at gøre en forskel og samtidig få sit livs fedeste oplevelser - det er bare klasse!
Peter Hausgaard krogh
Tidligere volontør

hvad kan jeg forvente mig af

grønland?

dit arktiske eventyr

Fantastiske naturoplevelser venter dig. Grønland er friluftsmenneskets Mekka, så fiskeri, overnatning i det fri, sejlads, skiløb og vandreture i uberørte landskaber er blot nogle af de muligheder den arktiske natur byder på.

tæt fællesskab

En hverdag på en kristen arbejdsplads, hvor du kommer tæt på både dine danske og grønlandske kolleger. Et tæt fællesskab med de andre unge kristne på sømandshjemmet.

meningsfuldt arbejde

Som ansat på Hotel SØMA er du med til at gøre en forskel lokalt og i en større sammenhæng. Alt overskuddet fra Hotel SØMA går til missions- og velfærdsarbejde for søfolk og fiskere i Danmark og Grønland.

De tre sømandshjem

Skal jeg være

Volontør eller hotelassistent?

Du kan vælge mellem to forskellige stillinger og dermed selv have indflydelse på hvordan din hverdag skal se ud. Læs mere om det her:

Hvem tager afsted?

en tidligere volontør skriver...

Miriam Lodahl er tidligere volontør på Aasiaat Sømandshjem. Her skriver hun en ærlig, medrivende og inspirerende beretning fra tjenesten som volontør på et Sømandshjem.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål

Ansøgning med cv og mindst to relevante referencer (anbefalinger, karakterblad mv.) sendes til volontørkoordinator Nanna S. Hansen på nsh@somandsmissionen.dk.

Ansøgningskema som volontør: KLIK HER.

Ansøgningsskema som hotelassistent: KLIK HER.

Yderligere information fås ved henvendelse til Nanna Hansen.

Der er volontørskift i januar og i juli. Husk at du skal vælge, om du vil være en af de få volontører eller om du vil være hotelassistent – begge stillinger giver dig unikke oplevelser i Grønland. 

  • 40 timers arbejdsuge – et fuldtidsarbejde i Grønland
  • timeløn og bonus efter 9 måneder
  • du betaler selv rejsen
  • hotelarbejde med det ansvar, du har lyst til fx teamleder                        

 Som hotelassistent har du et arbejde i Grønland.  Dit arbejde på Hotel SØMA vil primært bestå af arbejdsopgaver på hotellet og i cafeteriet. Du får en grundig oplæring i hoteldrift og cafeteriedrift, hvor du i begyndelsen vil indgå og blive oplært i alle de eksisterende stillinger og arbejdsopgaver. Efter en grundig introduktion til disse vagter, vil dit arbejde bestå af en blanding mellem at bistå i selve driften og være teamleder på vagter. Samtidigt forventes det, at du til tider vil blive brugt som praktisk medarbejder, der kan løse praktiske opgaver.

Det r lidt forskelligt, hvilke opgaver der er det enkelte sted, men her er EKSEMPLER  på arbejdsopgaver: 

Cafeteria

  • Cafeteriavagter, hvor du passer kassen, tager imod bestillinger, ordner opvask og holder cafeteriet pænt og rent. Grillvagter, hvor du forbereder og laver grillmad til vores gæster efterfulgt af rengøring og egenkontrol. På sigt vil du have mulighed for at agere teamleder med ansvar for cafeteria og grill, herunder særligt ansvar for kvalitetssikring af den mad, som bliver sendt ud til kunden, kontrol og opfølgning på egenkontrol, markedsføring på Facebook og fysisk skiltning. Du vil desuden have indflydelse på vagtplanlægningen i samarbejde med nærmeste leder.

Administration

  • Ansvarlig for interne aktiviteter, receptionsarbejde, sodavand og cigaretbestilling samt afhentning, Facebook og Instagram opdateringer samt mailbesvarelse og forefaldende administrativt arbejde som optælling, opfølgning mv…

Praktiske opgaver

  • Vareafhentning, snerydning, oprydning, afhentning og aflevering af mad, kørsel af gæster samt almen vedligeholdelse af vores faciliteter.

Konference og turisme

  • Fungere som konferencevært og en sjælden gang imellem som guide på simple turistture
 

Faglige kvalifikationer

  • Gode dansk og engelske sprogegenskaber, kørekort, en erhvervs- eller gymnasial uddannelse, kendskab til Microsoft Office pakken og gerne erhvervserfaring fra servicebranchen.

Personlige kvalifikationer

  • Anerkendende, åben og ærlig. Gode samarbejdsevner og gode relationelle egenskaber. God rollemodel og personlig kristen. God til at skabe overblik, uddelegere opgaver samt fyldt med gåpåmod og virkelyst.

Rammer:

  • Arbejdstiden vil variere med skiftende dags- og aftenarbejde, vi skemalægger minimum 14 dage frem. Der vil være arbejde i weekenden og på helligdage. Det forventes, at den gennemsnitlige arbejdstid er 40 timer pr. uge, men en stor grad af fleksibilitet forventes.

Stillingen som hotelassistent er for dig, der ønsker at prøve kræfter med en fuldtidsstilling i udlandet, og som ønsker at udvikle dig personligt og fagligt på en tryg og kristen arbejdsplads. Stillingen skal betragtes som et regulært arbejde, hvor du får mulighed for at tilegne dig viden og kompetencer, som du kan skrive på CV’et.

Har du – efter ansættelse som hotelassistent – ikke fået nok af Grønland, og har du lyst til at få et større ansvar, kan du søge om at blive ansat som junior manager på et sømandshjem ved at kontakte din bestyrer.

Der er dog mange ligheder med en hverdag som volontør. Så se med på filmen her fra Nuuk Sømandshjem. Du kan se filmen h

  • 30 timers arbejdsuge
  • volontørløn – delvis frivilligt arbejde
  • du får rejsen betalt fra København
  • både hotelarbejde og diakoniarbejde

Som volontør arbejder du 30 timer i ugen og ca. halvdelen af arbejdstiden vil gå med diakonalt arbejde. Den øvrige tid går med opgaver på hotellet og i cafeteriet.

EKSEMPLER PÅ ARBEJDE:
(Arbjedet kan variere fra sted til sted)

Diakonalt arbejde (15 timer/ugen)

Du får mulighed for at engagere dig i diakonale områder, hvor du løbende får sparring med at udvikle de aktiviteter, du har interesse for. På sømandshjemmene opdeler vi vores diakonale aktiviteter i primære og sekundære aktiviteter. De primære diakonale aktiviteter prioriteres højest og har alle det til fælles, at de er målrettet søfolk og fiskere. Havnebesøg og skibsbesøg er herunder faste aktiviteter. Den sekundære diakoni breder sig mere ud og variere fra sømandshjem til sømandshjem. Eksempler på sekundær diakoni er børneklub, hjemløsemorgenmad, bygdebesøg, besøg i fængslet mm… Det forventes, at du i det diakonale arbejde kan planlægge og arbejde selvstændigt, ligesom en høj grad af selvdisciplin er påkrævet. Arbejdet kan til tider være udfordrende, hvor man ser og lægger øre til meget. Vi har faste procedure for debriefing, men ser helst, at du som volontør også kender dig selv og er en robust person.

Cafeteria og hotel (15 timer/ugen)

Du får en grundig oplæring i hotel- og cafeteriedriften, hvor du i begyndelsen vil indgå og blive oplært i alle de eksisterende stillinger og arbejdsopgaver. Efter en grundig introduktion til disse vagter, vil du arbejde 15 timer om ugen i cafeteriet og grillen, hvor du passer kassen, tager imod bestillinger, laver grillmad, ordner opvask, gør rent og holder cafeteriet rent og pænt. 

Faglige kvalifikationer

  • Gode dansk og engelske sprogegenskaber, kørekort, en erhvervs- eller gymnasial uddannelse, kendskab til Microsoft Office pakken og gerne erhvervserfaring fra servicebranchen.

Personlige kvalifikationer

  • Du er personlig kristen med lyst og mod til at dele ud af dit kristenliv, åben og ærlig, god til at lytte, har lyst til at møde andre mennesker og lære dem at kende, god til at samarbejde, mod på at gå foran og være en rollemodel for andre, du kan sætte dig selv i gang og holde fokus på en opgave, er frisk på uforudsete og pludseligt opståede opgaver og muligheder, du er god til at få ideer og kan planlægge og udføre aktiviteter for andre.

Rammer:

  • Arbejdstiden vil variere med skiftende dags- og aftenarbejde, vi skemalægger minimum 14 dage frem. Der vil være arbejde i weekenden og på helligdage. Det forventes at den gennemsnitlige arbejdstid er 30 timer pr. uge, men en stor grad af fleksibilitet forventes.

Stillingen som volontør er for dig som ønsker en anderledes volontørstilling i Grønland. Du er kristen og har derfor lyst til at være noget for andre. Du forstår, at vi tager vores diakoniarbejde seriøst og behandler din stilling og arbejdstid derefter. Du kan trives i en skæv hverdag, hvor fritid, arbejde og hverdagsliv bliver blandet sammen. Du er klar til at tilsidesætte egne behov overfor andres og er af natur nysgerrig på at være sammen med mennesker, som du ikke kender. Desuden er er du indstillet på at være rollemodel og kulturskaber.

Har du – efter ansættelse som volontør – ikke fået nok af Grønland, og har du lyst til at få et større ansvar, kan du søge om at blive ansat som junior manager på et sømandshjem ved at kontakte din bestyrer.

Volontørene i Nuuk (2021) lavede en kort film om, hvordan det er at være volontør i Nuuk. Der er dog mange ligheder med at være volontør på de andre Sømandshjem. Du kan se filmen her.

Løn

Som volontør får du volontørløn, da det er et delvis frivilligt arbejde,  på ca 8-9000kr./mdr.                                                Som hotelassistent får du almindelig timeløn, da det er et almindeligt arbejde, med evt. aften/nattillæg og en bonus på ca. 12.000kr. efter ni måneders ansættelse.

Sømandshjemmene er trestjernede hoteller med navnet Hotel SØMA.

HOTEL SØMA driver ”Sømandshjemmet | Cafeteria & Social” som et lokalt diakonalt og maritimt velfærdsarbejde.

Da sømandshjemmene arbejder sammen med Den Grønlandske Kirke og Den Danske Folkekirke, forventer vi, at du som medarbejder kan tilslutte dig folkekirkens bekendelse.

Medarbejdere på et sømandshjem er repræsentanter for Sømandsmissionen.

Du må være villig til at lære, og til at gå ind i og bygge videre på det andre har begyndt, på en tjenestevillig måde.

”Det grønlandske personale havde stor hjertevarme - de interesserede sig for os og inviterede os ind i deres liv, også selvom vi kun var der i en kort periode.”
Liv Rasmussen
Volontør

Tidligere bestyrerpar

"Volontørene er en afgørende del af tandhjulene på Sømandshjemmet. De spreder smil og humør, og varetager et vigtigt ansvar."
Gyda Sørensen
Tidl. bestyrer på Aasiaat Sømandshjem

Har du nogle spørgsmål?

Skriv til os